Međunarodna znanstvena konferencija

Ovogodišnji Dubrovački medijski dani posvećeni terorizmu i tehnologiji

Sveučilište u Dubrovniku - Logo

Otvaranje DMD-a očekuje nas ovog petka u 17 i 30 sati. Konferencija će se održati u Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku, a moći će se pratiti i putem društvenih mreža.

Međunarodna znanstvena konferencija 12. Dubrovački medijski dani (DMD) održat će se 28. i 29. listopada 2016. Tema ovog izdanja je (Ne)jasna i prisutna opasnost – terorizam, mediji i tehnologija. Na konferenciji Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku izlagat će stručnjaci i znanstvenici iz Hrvatske i inozemstva.

– Tema je i više nego aktualna i siguran sam da će biti zanimljivo čuti analize nastavnika i znanstvenika iz različitih država i kontinenata. – rekao je predsjednik organizacijskog odbora  DMD-a izv. prof. dr. sc. Mato Brautović.

Otvaranje DMD-a upriličit će se u petak 28. listopada 2016., u 17 i 30 sati, a odvijat će se u Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku na adresi Branitelja Dubrovnika 41. Kao i prethodnih godina, studenti Odjela za komunikologiju prenosit će sva izlaganja na društvenim mrežama: Facebooku, Twitteru, Google+ i Instagramu.

Gostovat će prof. dr. sc. Fathali M. Moghaddam, Georgetown Sveučilište, SAD, koji će govoriti o psihološkoj analizi terorističke prijetnje demokraciji. Dr. sc. Brigitte Nacos, Columbia University, SAD, održat će prezentaciju Od tiska do online terorističke komunikacije: isti ciljevi, različite tehnologije i različiti rezultati.

Dr. sc. Marko Milosavljevič sa Sveučilišta u Ljubljani redoviti je sudionik Dubrovačkih medijskih dana, a ove će godine iznijeti ključna pitanja u nemirnom odnosu između medija i terorizma. Četvrti pozvani predavač je dr. sc. Renauld de la Brosse sa Sveučilišta Linnaeus, Švedska, a govorit će na temu Terorizam, mediji i informacije u kontekstu demokratske tranzicije – slučaj Tunisa.

Dosad su teme Dubrovačkih medijskih dana bile: Umjetna inteligencija, roboti i mediji (2015.), Budućnost novinarstva (2014.), Mediji i ekonomska kriza (2013.), Ekonomski, politički i komunikološki aspekti društvenih medija (2012.), Građanski aktivizam, terorizam i medijacija sigurnost (2011.), Nove tehnologije, internet i komuniciranje (2010.), Obrazovanje novinara i djelatnika u OSJ (2009.), Etika u odnosima s javnošću (2008.), Uloga odnosa s javnošću u kreiranju javnog mnijenja (2007.), EU pravila i naša realnost (2006.) i Mediji i demokracija (2005.).

Komentari na članak

Vezani članci

Studenti

Aktivno građanstvo

Pronađen lijek za apatiju mladih

Znate li koliko je nizak postotak mladih u RH koji su uključeni u društvene i političke procese? Svjetski savez mladih Hrvatske povećava ga projektom „Suprotiva".

Lea Brezar

Blic-intervju

Lea Brezar: Postani SUPERJUNAK svog poslovanja

Kako prijeći granicu na stranu pozitivnog liderstva, kako uspjeti kao dobar čovjek te dugoročno uspjeti upravljati vremenom, poslom i ljudima, otkrila nam je Lea Brezar, CEO Dhar medie, koja je ujedno i organizator konferencije SUPERJUNACI BIZNISA „Tijelo, um, duh.”

SPiRi

Regionalni susret u Rijeci

SPiRi: Studenti psihologije okupljeni oko cyberpsihologije i tehnološkog napretka

Ovogodišnja je tema kongresa SPiRI Cyberpsihologija i tehnološki napredak, a obradit će se nizom studentskih izlaganja, radionica, pozvanih predavanja, tribina i okruglih stolova, a sve kako bi se potakla diskusija o utjecajima tehnologije u životu čovjeka, o primjenama tehnologije u psihologiji i šire te o budućim implikacijama tehnološkog razvoja.

https://pixabay.com/en/colorful-colourful-hd-wallpaper-1834286/

Sveučilište u Rijeci

Nova medijska platforma Kišobran obilježava mjesec dana rada

Prva generacija studenata novinara nove medijske platforme Sveučilišta u Rijeci imat će svoje predstavljanje u petak, 28. siječnja, u 19 sati u OKC Palach.

SCool Fest

Edukacijski dio SCool Festa

SD Cvjetno naselje u svibnju postaje obrazovna meka za studente

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu najavljuje trodnevni „festival znanja” u Studentskom domu Cvjetno naselje, koji postaje edukacijsko naselje u sklopu najvećeg studentskog događanja u centru Zagreba – SCool Festa.