Međunarodna znanstvena konferencija

Ovogodišnji Dubrovački medijski dani posvećeni terorizmu i tehnologiji

Sveučilište u Dubrovniku - Logo

Otvaranje DMD-a očekuje nas ovog petka u 17 i 30 sati. Konferencija će se održati u Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku, a moći će se pratiti i putem društvenih mreža.

Međunarodna znanstvena konferencija 12. Dubrovački medijski dani (DMD) održat će se 28. i 29. listopada 2016. Tema ovog izdanja je (Ne)jasna i prisutna opasnost – terorizam, mediji i tehnologija. Na konferenciji Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku izlagat će stručnjaci i znanstvenici iz Hrvatske i inozemstva.

– Tema je i više nego aktualna i siguran sam da će biti zanimljivo čuti analize nastavnika i znanstvenika iz različitih država i kontinenata. – rekao je predsjednik organizacijskog odbora  DMD-a izv. prof. dr. sc. Mato Brautović.

Otvaranje DMD-a upriličit će se u petak 28. listopada 2016., u 17 i 30 sati, a odvijat će se u Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku na adresi Branitelja Dubrovnika 41. Kao i prethodnih godina, studenti Odjela za komunikologiju prenosit će sva izlaganja na društvenim mrežama: Facebooku, Twitteru, Google+ i Instagramu.

Gostovat će prof. dr. sc. Fathali M. Moghaddam, Georgetown Sveučilište, SAD, koji će govoriti o psihološkoj analizi terorističke prijetnje demokraciji. Dr. sc. Brigitte Nacos, Columbia University, SAD, održat će prezentaciju Od tiska do online terorističke komunikacije: isti ciljevi, različite tehnologije i različiti rezultati.

Dr. sc. Marko Milosavljevič sa Sveučilišta u Ljubljani redoviti je sudionik Dubrovačkih medijskih dana, a ove će godine iznijeti ključna pitanja u nemirnom odnosu između medija i terorizma. Četvrti pozvani predavač je dr. sc. Renauld de la Brosse sa Sveučilišta Linnaeus, Švedska, a govorit će na temu Terorizam, mediji i informacije u kontekstu demokratske tranzicije – slučaj Tunisa.

Dosad su teme Dubrovačkih medijskih dana bile: Umjetna inteligencija, roboti i mediji (2015.), Budućnost novinarstva (2014.), Mediji i ekonomska kriza (2013.), Ekonomski, politički i komunikološki aspekti društvenih medija (2012.), Građanski aktivizam, terorizam i medijacija sigurnost (2011.), Nove tehnologije, internet i komuniciranje (2010.), Obrazovanje novinara i djelatnika u OSJ (2009.), Etika u odnosima s javnošću (2008.), Uloga odnosa s javnošću u kreiranju javnog mnijenja (2007.), EU pravila i naša realnost (2006.) i Mediji i demokracija (2005.).

Komentari na članak

Vezani članci

LEAP Summit 2018.

Konferencija na Zagrebačkom velesajmu

LEAP Summit iskače iz okvira i pruža još internacionalniji ugođaj

Uz paralelna predavanja, panel rasprave i radionice koje će se odvijati na čak pet paralelnih pozornica, LEAP 2018. donosi i bogat „networking" program za sve sudionike iz čak 40 zemalja svijeta.

Financiranje diplomskih studija hrvatskih studenata

Diplomski studiji na britanskim sveučilištima

Britanska vlada počinje financirati diplomske studije hrvatskih studenata

Novi zakon omogućava hrvatskim studentima da u potpunosti koriste studentski zajam za diplomski studij na britanskim sveučilištima.

jfiesf

Tragedija u Bruxellesu

Koji su motivi radikalizacije muslimanskih ekstremista?

Ovaj članak ne nudi odgovore na pitanja kako zaustaviti terorizam. Teško je ponuditi odgovor na takvo pitanje. Zato otkriva neke od razloga radikalizacije muslimana u Belgiji, državi iz koje dolazi najviše džihadista u Europi.

YouthSpeak Forum u Sheratonu

Poduzetništvo, edukacija i društvena odgovornost

Postanite dio globalnog pokreta mladih na Youth Speak Forumu

Predavanja, rasprave i radionice o poduzetništvu i samozapošljavanju odvijat će se na Youth Speak Forumu. Konferencija se održava 29. travnja u Zagrebu.

Sveučilišni kampus

Susret u Stanici 50

O problemima dubrovačkih studenata na Info danu Studentskog zbora

Studenti koji će sudjelovati na ovogodišnjem Info danu Studentskog zbora moći će iznijeti sve što ih muči po pitanju studiranja u Dubrovniku te dati svoje konstruktivne prijedloge za daljnji rad ovog predstavničkog tijela.