Klub studenata informacijskih znanosti Ex libris

Ovogodišnja InfoDASKA okupila domaće i strane studente u Zadru

DASKA Zadar 2017

Ovo je prva DASKA koja bi mogla s pravom nositi naziv međunarodne studentske konferencije zahvaljujući izlagačima sa Studija Informacijskih znanosti u Mostaru kao i Erasmus studentici iz Njemačke Elisabeth Levine, koji su održali izlaganja.

Ovogodišnja InfoDASKA održana je 5. i 6. svibnja u Zadru na temu Mogućnosti i izazovi suradnje informacijskih ustanovapodijeljenu na dvije podteme: Suradnja unutar informacijskih ustanova i suradnja s neprofitnim sektorom te Suradnja profitnog i neprofitnog sektora.

– Na ovu temu odlučili smo se kako bismo naglasili važnost komunikacijskih i poduzetničkih vještina potrebnih za suradnju. Smatramo kako je to posebno važno u vrijeme kada su financijski resursi ograničeni i kada informacijske ustanove traže inovativne načine kojima bi mogle osigurati kvalitetne usluge te prepoznatljivost u javnosti. Vjerujemo kako smo prikazali brojne mogućnosti te kod sudionika osvijestili moguće načine, ali i samu važnost suradnje među srodnim, ali i različitim sektorima – izjavila je predsjednica udruge Ex Libris Lucija Žilić.

Ovo je prva DASKA koja bi mogla s pravom nositi naziv međunarodne studentske konferencije zahvaljujući izlagačima sa Studija Informacijskih znanosti u Mostaru kao i Erasmus studentici iz Njemačke Elisabeth Levine koji su održali izlaganja. Konferenciju su započeli studenti koji su organizirali prvu DASKU prije 10 godina s nostalgičnim prisjećanjem organizacije prve konferencije koja je također održana u Zadru.

Osnivači prve konferencije 2008. godine, FOTO: Klub studenata informacijskih znanosti Ex Libris

Novost je što se na ovogodišnjoj konferenciji dodijelila i nagrade za najbolje izlaganje. Žiri se sastojao od studenata pojedinih gradova koji nisu smjeli ocjenjivati kolege s vlastitog fakulteta, a nagradu su osvojile osječke studentice: Ivana Jukić, Gabrijela Čuljak i Endrina Eskić.

Osječki studenti, FOTO: Klub studenata informacijskih znanosti Ex Libris

Iduća InfoDASKA 2018 održati u Mostaru, u organizaciji Kluba studenata informacijskih znanosti Filozofskog fakulteta u Mostaru. 

– Zadovoljstvo nam je sudjelovati drugi put na ovoj konferenciji i razmjenjivati iskustva s kolegama iz Hrvatske. Projekti koji su ovdje prezentirani dali su nam poticaj da neke pokušamo provesti u našoj sredini –  s osmijehom su komentirale studentice iz Mostara.

Ovogodišnju konferenciju je organizirao Klub studenata informacijskih znanosti Ex Libris koji se pobrinuo da niti jedan posjetitelj nije otišao praznih ruku, ali ni praznog želudca.

Komentari na članak

Vezani članci

AKA Crescendo

Humanitarna akcija

Studentska skupina „A.K.A. Crescendo" pjeva za oporavak djevojčice Tonke Jerković

Na koncertu će im se pridružiti i njihovi prijatelji, talentirani studentski trio iz Zagreba – Amaterapeuti, vokalno instrumentalni sastav koji aktivno djeluje od 2015. godine, a u radu ih vodi uvjerenje da prava frekvencija i prava riječ čine srž pravog ozračja.

Tjedan Harryja Pottera u Zadru

Tjedan Harryja Pottera u Zadru

Vesela manifestacija za ljubitelje Harryja Pottera

Pripremite čarobne štapiće i ponovite čarolije jer vas od 11. travnja očekuje bogat program na trećem Tjednu Harryja Pottera u Zadru.

Erasmus+

Info centar za mlade Zadar

Predstavljanje programa Erasmus+ i europskih mogućnosti za mlade u Zadru

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna mladih, Info centar za mlade Zadar sa suradnicima organizira predstavljanje Erasmus+ programa i europskih mogućnosti za mlade.

Audicija - Dragon teatar

Audicija za glumce

Dragon teatar u Zadru traži nove nade

Svi glumci i oni koji to tek žele postati mogu se prijaviti na audiciju Dragon teatra u Zadru. Audicija će se održati u subotu, 3. prosinca.

moustache styles

Noć muzeja 2014.

Izložba i izbor najljepšeg brka

I ove godine u okviru Noći muzeja Narodni muzej Zadar organizira izbor najljepšeg brka!