Studentski projekt

Otvoreno „Stablo znanja”, prvi centar za tehnologiju namijenjen studentima

Stablo znanja

– Ovim projektom želimo mladima ponuditi osnovne alate za rad i potaknuti ih da se uključe u razvoj vlastitih i timskih projekata. – poručio je inicijator projekta Marko Komerički.

Na konferenciji za novinare i visoke uzvanike 23. studenog 2017. otvoren je prvi centar za tehnologiju unutar Studentskog centra u Zagrebu. Pod nazivom Stablo znanja, studentima i mladima pruža priliku da realiziraju svoje ideje i sposobnosti.

Ovo je prvi projekt takvoga tipa koji su osmislili studenti i namijenili ga studentima kako bi mogli slobodno sudjelovati i potpuno besplatno koristiti najnovije tehnologije za učenje i druženje. Mjesto je za razmjenu ideja i znanja, ali i okupljanja koja promoviraju inovacije, kreativnost te jačaju poduzetničku klimu u Hrvatskoj među studentima. Prostor opremljen jako brzim računalima otvoren je svakim radnim danom za studente od 9 do 17 sati.

Prisutnima su se obratili organizatori – Marko Komerički, začetnik i realizator ideje, g. Mirko Bošnjak, sanacijski upravitelj Studentskog centra, sponzori i izaslanik Vlade Republike Hrvatske, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, gospodin Bernard Gršić.

– Otvorenjem projekta Stablo znanja napravljen je tek prvi korak na putu koji je pred svima nama. Živimo u vremenu u kojem se svijet mijenja brže nego ikad prije, u vremenu četvrte industrijske revolucije, što je razlog više zašto se trebamo pripremiti za izazove koji su sad pred nama i koji nas čekaju u budućnosti. Ovim projektom želimo mladima ponuditi osnovne alate za rad i potaknuti ih da se uključe u razvoj vlastitih i timskih projekata.

Prije svega, želimo prenijeti entuzijazam i pokazati da je sve moguće uz veliku predanost i puno rada. Nadamo se da će se što više mladih prepoznati u ovom projektu, uključiti se u rad i iskorisititi ga u svoju korist, ali i korist cijelog društva. – poručio je inicijator projekta Marko Komerički.

Foto: Stablo znanja

Bernard Gršić, državni tajnik Srednišnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, istaknuo je:

– Vjerujem da je otvaranje Centra za tehnologiju Stablo znanja posebno, kako za organizatore, tako i za studente koji će imati najviše koristi od samog Centra. Poseban je ovo dan i za Vladu Republike Hrvatske i sve one koji se bave mladima i trude se našim studentima osigurati kvalitetnije studiranje i lakši studentski život. Baš kao što i Centar nosi naziv Stablo znanja, tako je i svaki naš student jedan list na našem hrvatskom stablu. Svi su jednako važni i bez njih i njihove želje za znanjem, naše stablo znanja ne može preživjeti. Stoga se naši studenti, bez obzira koje struke ili usmjerenja bili, trebaju približiti tehnologiji i inovacijama. Inicijativa poput ove, koja pokazuje da i studenti mogu napraviti značajne iskorake pomažući svojim kolegama, prepoznata je i u Vladi Republike Hrvatske kao hvalevrijedna i izrazito pozitivna. Posebno je pohvalno to što ovakva inicijativa približava našim studentima startup scenu i ohrabruje ih da nakon studija postanu poduzetnici koji će novim tehnologijama i znanjima ojačati i Republiku Hrvatsku. –

Komentari na članak

Vezani članci

Naslovna

Virtualna stvarnost

Neuspješni tehnološki pothvati

U osamdesetima i devedesetima nije bilo puno uspjeha u kreiranju virtualne stvarnosti.

Studentska menza Baldekin

Studentski centar u Šibeniku

FOTO: Ovako će izgledati nova šibenska menza

Ako sve bude u redu, menza bi se mogla otvoriti već u listopadu ili studenom ove akademske godine.

Konferencija

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Poziv studentima diplomskog studija FET-a za sudjelovanje na konferenciji „Greenfield investicije“

Organizatori su ponudili besplatno sudjelovanje za dvadeset studenata diplomskog studija Fakulteta ekonomije i turizma, a prijave traju najkasnije do ponedjeljka, 5. ožujka.

Zločin

Sigurnost studentskog života

Najopasniji i najsigurniji gradovi za studente u Velikoj Britaniji

Jedna od mnogih briga studenata je i njihova sigurnost, stoga su u Velikoj Britaniji proveli istraživanje i pokazali studentima koji su gradovi za njih najsigurniji.

„Tjedan otvorenih ventila 2016.“

„Tjedan otvorenih ventila 2016.“

Besplatan „Discovery zaron“ za splitske studente

Tjedan ronjenja održavat će se od 11. do 16. studenoga 2016. na bazenima Poljud, a „After dive party“ 17. studenoga 2016. u Day & Night Clubu Kameleon.