Popularno-znanstvena predavanja

Otvoreni četvrtak na FFOS-u započinje s temom empatije u obrazovanju

https://hr.wikipedia.org/wiki/Datoteka:Filozofski_fakultet_Osijek.jpg

Zadnjeg četvrtka u mjesecu tijekom cijele akademske godine, počevši s 31. listopadom, pozvani ste na besplatna popularno-znanstvena predavanja u sklopu projekta Otvoreni četvrtak na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Prvo je posvećeno etici skrbi i empatiji u obrazovanju.

Projekt osječkog Filozofskog fakulteta – Otvoreni četvrtak – osmu se godinu za redom obilježava kako bi popularizirao znanost. Temelji se na cirkuliranju znanja i afirmaciji kulture dijaloga.

I ove vas godine svakog zadnjeg četvrtka u mjesecu očekuju popularno-znanstvena predavanja nastavnika i doktoranda Filozofskoga fakulteta. Cilj im je poticati kritičko razmišljanje, razvijati komunikacijske vještine sudionika te ih učiti o različitim kulturama i idejama.

Prvo predavanje o Etici skrbi i empatiji u obrazovanju održat će se 31. listopada, a sljedeće je na rasporedu 28. studenoga s temom kulinarskoga leksika slavonskog dijalekta  – Što su jeli naši stari?. Iako su namijenjena poglavito studentima i nastavnicima, predavanja su otvorena i besplatna za sve posjetitelje te se održavaju u učionici 54 s početkom u 18 sati.

Bolest je rat ili putovanje?, Emocionalna inteligencija  – put ka sreći te Prestaju li djeca učiti pisati neke su od tematskih cjelina koje vas očekuju na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Detaljan raspored dostupan je na Facebook stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Dragan Gamberger

Predavanje na FOI-ju

„Time 4 Science": Predstavljena tehnika istraživačkog grupiranja

„Time 4 Science" ima cilj organizirati niz gostovanja eminentnih istraživača iz Hrvatske i svijeta. U sklopu projekta Dragan Gamberger prikazao je način korištenja alata istraživačkog grupiranja.

Brešan otkriva zašto senzualni tango izaziva ovisnost

Multimedijalno predavanje u Klubu Zona

Brešan otkriva zašto senzualni tango izaziva ovisnost

Nakon što je prošlog tjedna otvorena izložba Mihaele Erceg, brucošice koja je crtala i za Reebok, rujan će u Klubu Zona završiti uz argentinski tango.

Predavanje Ranko Vučinić

Predavanje u organizaciji eStudenta

Ranko Vučinić otkrio studentima tajne sportskog PR-a

– U Hrvatskoj se smatra da se ne smije griješiti. To je pogrešno. Na greškama se mora učiti, greške se mora ispraviti i tako postajete najbolji. – rekao je Vučinić.

https://pixabay.com/en/doctor-medical-medicine-health-563428/

STUDMEF-ovo druženje

„TeaTime” razotkriva ljubav između jazza i medicinara

Prof. Bruno Baršić na Medicinskom fakultetu svim će zainteresiranim studentima i zaposlenicima zagrebačkog sveučilišta održati predavanje o dugovječnoj i javnoj ljubavi između medicinara i jazz glazbe.

Foto: SKAC

3D formacija – spoji se i ti!

SKAC „Palma“ pruža sustav podrške za mlade

Studentski katolički centar „Palma“ organizira cjelovitu kršćansku formaciju – 3D formaciju. Prijave su otvorene do 8. listopada.