ACTART

Otvorene su prijave za program razmjene mladih umjetnika i aktivista u Zagrebu

Timski rad, posao

Erasmus+ na temu borbe za rodnu ravnopravnost i promicanja ljudskih prava kroz aktivističko i kulturno-umjetničko djelovanje okupit će ukupno 20 mladih iz Hrvatske, Slovenije i Srbije, a prijave su otvorene do 25. kolovoza.

Otvoren je poziv za prijavu sudionika/ica za sudjelovanje na projektu ACTART u sklopu Erasmus+ programa razmjene mladih koji će se odvijati u Zagrebu od 30. rujna do 6. listopada 2019. godine Tijekom programa razmjene mladih sudionici će raspravljati i promišljati o aktualnim društveno-političkim temama koje se tiču rodne ravnopravnosti i LGBT+ zajednice, načinima moderniziranja i osvježavanja vizualne prezentacije tema rodne ravnopravnosti, ženskih i LGBT+ prava u medijima te na kulturno umjetničkoj sceni, prenosi VoxFeminae.

Nizom predstavljanja, diskusija i radionica na temu umjetničkog angažmana na kulturnoj sceni i aktivističkog djelovanja u svojim zajednicama, sudionici projekta će razmijeniti znanja na području modernih tehnologija, medijske pismenosti, produkcije umjetničkih događanja i aktivističkog djelovanja kako bi stekli dodatne vještine potrebne za samostalno organiziranje društveno-kulturnih događanja unutar njihovih zajednica.

Završetkom razmjene mladi će stečena znanja i vještine imati priliku predstaviti osmišljavanjem, postavljanjem i promocijom izložbe koja će biti postavljena u sklopu 13. Vox Feminae Festivala. Prijaviti se mogu mlade osobe iz Hrvatske, Slovenije i Srbije od 18 do 30 godina s interesom za aktivističko i kulturno-umjetničko djelovanje.

Projekt ACTART u sklopu Erasmus+ programa razmjene mladih provodi udruga K-zona iz Hrvatske s partnerima, a oni su Organizacija za promociju aktivizma OPA iz Srbije i Mesto žensk, društvo za promociju žena u kulturi iz Slovenije. Prijavu s kratkim pismom motivacije i opisom svog iskustva na području aktivizma i/ili kulturno-umjetničkog djelovanja potrebno je poslati do 25. kolovoza na e-mail adresu: emina@voxfeminae.net.

Komentari na članak

Vezani članci

Trg bana Josipa Jelačića perspektiva

Objavljen natječaj Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom

Natječaj za najam povoljnih državnih stanova u Zagrebu

Odlukom Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom objavljen je natječaj za najam 14 stanova u centru Zagreba.

Pisanje

Gradska knjižnica Kaštela

Raspisan natječaj za najbolji povijesni roman; nagrada iznosi 10 000 kuna

Do 5. srpnja zaprimaju se hrvatski povijesni romani pisani na hrvatskom jeziku. Stručno će povjerenstvo odabrati najbolji te ga objaviti, a autoru dodijeliti 10 000 kuna.

Paintball selfie

Otvoren natječaj za HR tim portala Studentski.hr

„Važno je biti savjestan, otvoren i pozitivan, ali bez proaktivnosti nećeš ništa napraviti"

Članovi odjela za upravljanje ljudskim potencijalima u pravilu su psiholozi, no HR-om se mogu baviti svi koji vole komunicirati s ljudima. Ostala znanja steći će ako to doista žele.

Financijska slika hrvatskog studenta

Financijska slika hrvatskog studenta

HPB odabrao najbolje prijedloge bankarskih usluga za studente

Istraživanju je pristupilo 1330 studenata, a njih četvero istaknulo se svojim originalnim idejama. Tko su oni i što su predložili Hrvatskoj poštanskoj banci, pročitajte u nastavku!

Japanska zaklada

Zaklada Matsumae International Foundation

Objavljen natječaj za stipendije za istraživački boravak u Japanu

Kandidati moraju imati doktorat znanosti, biti mlađi od 49 godina i dobro znati japanski ili engleski jezik.