Centar za ženske studije

Otvorene prijave za studentski rad na temu ženske i rodne problematike

laptop

Odlična prilika za sve studente koji su kreativni, britki i imaju dovoljno znanja o ženskoj i rodnoj problematici.

Kreativnost, čvrsti stav, znanje i pismenost. Ako se pronalaziš u ova četiri pojma, onda je ovaj natječaj upravo za tebe! Naime, i ove godine svoje studentske radove možete prijaviti na Natječaj za dodjelu Nagrade za studentski rad na temu ženske i rodne problematike koji organizira Centar za ženske studije.

Natječaj je otvoren do 1. listopada 2017. godine, a pravila su sljedeća:

  • pravo natjecanja za Nagradu imaju sve studentice i studenti preddiplomskih, diplomskih i integriranih studija hrvatskih sveučilišta, svih znanstvenih i umjetničkih područja,
  • na Natječaj studentice i studenti prijavljuju radove nastale u akademskoj godini 2016/2017. koje su kao sastavni dio studentskih obveza pozitivno ocijenili njihovi nastavnici/e, odnosno mentori/ce na njihovim matičnim fakultetima,
  • za Nagradu se prijavljuje znanstveni, stručni ili umjetnički rad koji je nastao u pisanom ili izvedbenom obliku, uključujući seminarski ili završni rad; ako je riječ o radu u izvedbenom obliku, prijava na Natječaj mora sadržavati osvrt autora/ice rada od najmanje 5 kartica u pisanom obliku uz dostavljenu prateću dokumentaciju,
  • rad koji se prijavljuje za Nagradu mora imati najmanje 15 kartica,
  • rad koji se prijavljuje za Nagradu treba se tematski baviti ženskom ili rodnom problematikom, pokazati adekvatno znanje o sadržajima vezanima uz temu, odgovarajućoj metodologiji i poznavanje stručne literature,
  • za Nagradu se može prijaviti rad nastao kao rezultat rada jedne/jednog, a najviše tri studentice/studenta u suautorstvu, koji nije objavljen ili javno izveden.

Više informacija o postupku prijave nalazi se na poveznici. Centar za ženske studije na svojim će mrežnim stranicama u studenom 2017. objaviti odluku o dodjeli Nagrade.

Komentari na članak

Vezani članci

Predavanje "Probudi se"

Ciklus radionica osobnog razvoja

Naučite se nositi s kritikama u Klubu mladih Split

– Rado ću kroz šestomjesečne radionice podijeliti svoja znanja s vama s ciljem da se zajedno probudimo i osvijestimo što je to čime se želimo baviti i na koji način doprinijeti daljnjem razvoju svijeta. – najavljuje voditeljica radionica.

Poezija

Nagrada Anđelko Novaković

Natječaj NSK-a daje priliku mladim pjesnicima

Zaklada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu raspisala je natječaj za neobjavljenu zbirku pjesama. Nagrada Anđelko Novaković dobitniku će omogućiti objavljivanje zbirke uz dobivanje novčane nagrade i plakete.

Filozofski fakultet u Zagrebu

Studentski projekti

Filozofski fakultet u Zagrebu sufinancira projekte, časopise i kulturne događaje studenata

Za sufinanciranje znanstveno-istraživačkih i stručnih projekata, časopisa te simpozija, radionica, gostovanja i kulturno-zabavnih događaja izdvojit će se 80 000 kuna, a prijave traju do 3. ožujka 2017.

ecb

Nova prilika za mlade

Natječaji Europske središnje banke za stažiranje

Europska središnja banka nudi poslove stažiranja na mjestima prevoditelja, pravnika lingvista, IT stručnjaka, stručnjaka za ekonomiju, financije i monetarnu politiku.

Dan D/poziv za volontere

Međunarodni festival dizajna

Volontirajte za Dan D

Ovogodišnje izdanje Dana D održat će se od 10. do 12. lipnja. Ako želite produktivno iskoristiti svoje slobodno vrijeme, prijavite se za volontiranje do 3. lipnja.