Međunarodni susret

Otvorene prijave za ljetnu školu u Prištini; moguće stjecanje ECTS bodova

Kosovo ljetna škola 2017

Otvorene su prijave za 6. ljetnu školu u Prištini kojoj je cilj razviti kadar budućih globalnih lidera koji bi omogućili značajne promjene u svojoj zajednici i svijetu. Prvi rok prijave traje do 1. svibnja, a krajnji do 5. lipnja!

Svi studenti upisani na bilo koju razinu studija, ali i oni koju su ga završili – mladi stručnjaci, od 10. do 20. srpnja imaju priliku steći sve potrebne vještine pomoću kojih će svoj uspjeh i profesionalnost značajno unaprijediti. K tome, za uspješno sudjelovanje studenti mogu ostvariti 6 ECTS bodova. Riječ je o 6. međunarodnoj ljetnoj školi u Prištini u kojoj će sudjelovati istaknuti diplomati, profesori s prestižnih svjetskih sveučilišta, a očekuje se i sudjelovanje predsjednika Kosova i vladinih dužnosnika, kao i predstavnika diplomatskih misija koji će se obratiti sudionicima.

Poseban fokus bit će na temi Peace building in post-conflict areas – Diplomacy, Leadership and Negotiations, no u ovoj ljetnoj školi bave se još i temama kao što su politika, ekonomija, ljudska prava, mirno rješavanje sukoba i još nekoliko drugih. Cilj je kosovske međunarodne ljetne akademije razviti kadar budućih globalnih lidera koji bi omogućili značajne promjene u svojoj zajednici i svijetu, na područjima političkog, gospodarskog i društvenog razvoja.

Školarina iznosi 950€ i pokriva podučavanje, smještaj, prijevoz od aerodroma u Prištini do hotela, pauze za kavu te izlete i razne kulturalne aktivnosti. Sudionici će obići kosovske institucije, Prizren, Mitrovicu, Mramornu špilju, slapove Miruše te razne muzeje i kipove.

Ukoliko želite imati veću šansu za stipendiju koja se dodjeljuje sudionicima, utoliko biste ju trebali poslati što prije jer prednost imaju ranije poslane prijave. Prvi je rok za prijavu 1. svibnja 2018, dok je krajnji 5. lipnja 2018. Dodatne informacije možete dobiti klikom na poveznicu, a link za prijavu nalazi se ovdje. Fotografije prethodno održanih ljetnih škola i još mnoge zanimljive objave nalaze se na Facebook stranici.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Regional Case Study

START UP udruga poziva studente i mlade

Objavljen natječaj za „Regional Case Study”

Prijavi se na natječaj, riješi poslovni slučaj, stekni novo iskustvo, a uz malo sreće i zaradi nešto!

Diplomanti s togama i kapama

Nove obrazovne perspektive

S radom započinje novo Sveučilište VERN

– Sveučilište VERN će inovativnošću naših sveučilišnih studija i programa cjeloživotnog učenja nastaviti pridonositi akademskoj raznolikosti te održivom i društveno odgovornom poduzetničkom i akademskom djelovanju. – istaknuo je rektor prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila.

Kondomi, zaštita

Nove dimenzije spolnosti

Rezultati ankete: Dečki uglavnom ne koriste zaštitu, prezervativ najkorištenija metoda

Rezultati ankete u sklopu projekta „Nove dimenzije spolnosti” pokazali su da malo više od 70% sudionika koristi zaštitu tijekom seksa i to u većini slučajeva prezervative, oko 19% ponekad koristi zaštitu, dok 10% prakticira nezaštićeni seks.

Erasmus+ projekt "Prava u radu, rad na pravima"

„Prava u radu, rad na pravima”

CAS SEE Sveučilišta u Rijeci pokazao da mladi ne znaju dovoljno o pravima u radnom okruženju; evo što radi po tom pitanju

Centar za napredne studije Jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci proveo je istraživanje o informiranosti mladih o pravima i položaju u radnom okruženju. U završnim izvještajima stoji da je ona niska, a na promjeni stupnja radilo se kroz projekt „Prava u radu, rad na pravima”, čiji će se rezultati predstaviti 28. i 29. studenog u Beogradu.

more, pogled i hrid

5 do 12

Kako uhvatiti sezonski posao kad je sezona već počela

Ako ste se već pozdravili s ljetnim rokovima, nemojte i s ljetnom zaradom. Još nije kasno pronaći dobar sezonski posao, malo je teže, ali daleko od neizvedivog. Za razliku od, na primjer, ispita.