LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko natjecanje

Otvorene prijave za COMBIS hackathon, 24-satno programiranje

COMBIS hackathon try{code}catch održat će se 8. i 9. travnja 2017. Sudjelovati mogu svi redovni i izvanredni studenti koji se prijave najkasnije do 31. ožujka 2017. godine.

COMBIS hackathon try{code}catch održat će se 8. i 9. travnja 2017. Sudjelovati mogu svi redovni i izvanredni studenti koji se prijave najkasnije do 31. ožujka 2017. godine.

Vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj COMBIS najavio je drugo izdanje 24-satnog natjecanja u programiranju try{code}catch. U sklopu njega planira pronaći i zaposliti nove timove za interni startup Neostartup.

– Hackathon organiziramo po drugi puta, ponovno sa željom da okupimo najbolje studente programere na jednom mjestu, dobro se zabavimo i stvorimo nešto novo, inovativno i korisno. Za razliku od prošle godine, kada smo imali konkretne zadatke, novi hackathon donosi i novi koncept koji ima veći naglasak na kreativnost. – rekao je Mladen Maras, direktor try{code}catch hackathona.

COMBIS hackathon try{code}catch održat će se 8. i 9. travnja 2017. Sudjelovati mogu svi redovni i izvanredni studenti iz Hrvatske koji se prijave najkasnije do 31. ožujka 2017. godine

Foto: COMBIS

– Zacrtali smo da je naše usmjerenje poticanje start-up kulture unutar COMBIS-a, zato smo i kreirali Neostartup ‒ poslovni model koji nudi mladim kreativcima najbolje iz svijeta start-upa, a unutar etablirane kompanije. Ova se formula pokazala izvrsnom i nastavljamo u istom tempu. Nakon prošlogodišnjeg hackathona odabrani studenti završili su započeta rješenja u COMBIS-u, njihove aplikacije u potpunosti su razvijene, a zatim i donirane. – ističe Maras.

Nagradni fond iznosi 38.000 kuna, od čega prvo mjesto nosi 20.000 kuna, drugo 10.000 kuna, a treće 8.000 kuna po timu. Ostale informacije dostupne su na službenoj stranici natjecanja.

Prvi COMBIS hackathon obilježio je velik interes studenata. Ukupno se prijavilo 38 timova, odnosno 127 studenata. Iako je inicijalni cilj bio odabrati 12 timova za natjecanje, zbog tako velikog interesa studenata, ali i kvalitetno riješenih selekcijskih zadataka, žiri je odlučio da u natjecanje ide 15 timova. Prvu nagradu osvojio je tim DeepWeb, na drugom mjestu bio je tim Neće snaša frontendaša, a na trećem mjestu tim Team_1234.

FOTO: PIXABAY