LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
U Zagrebu

Otvorena godišnja skupština Europske udruge za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju

Ovaj važan događaj otvorio je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske prof. dr. sc. Vedran Mornar koji je tom prilikom istaknuo značaj osiguravanja kvalitete u visokom obrazovanju.

Ovaj važan događaj otvorio je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske prof. dr. sc. Vedran Mornar koji je tom prilikom istaknuo značaj osiguravanja kvalitete u visokom obrazovanju.

Godišnja Skupštine članova Europske udruge za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju (ENQA*), s pratećim stručnim programom iz područja unapređenja kvalitete visokog obrazovanja, otvorena je u Zagrebu 16. listopada 2014. godine, u organizaciji Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO).

Ovaj važan događaj otvorio je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske prof. dr. sc. Vedran Mornar koji je tom prilikom istaknuo značaj osiguravanja kvalitete u visokom obrazovanju, osobito u kontekstu provođenja bolonjskih reformi. Također je naglasio važnost unaprjeđenja postupaka vrednovanja, kako na nacionalnoj, tako i na međunarodnoj razini.

Preko videolinka sudionike je pozdravila i prof. dr. sc. Jasmina Havranek, ravnateljica AZVO-a. Izrazila zadovoljstvo što je upravo AZVO ovogodišnji domaćin Skupštine, što je ujedno i prilika za osnaživanje međunarodne pozicije Agencije i promociju hrvatskog visokoobrazovnog sustava stručnoj zajednici. Sudionicima se obratio i predsjednik ENQA-e, dr. Padraig Walsh te predstavio nacrt Strateškog plana ENQA-e za razdoblje od 2016. do 2020. godine

Tijekom dvodnevne Skupštine, stotinjak inozemnih predstavnika agencija za osiguravanje kvalitete, članica ENQA-e, te drugih stručnjaka za visoko obrazovanje iz Hrvatske i Europe, raspravljat će o temama iz područja osiguravanja kvalitete. Prvog dana ovog događanja, 16. listopada, koji je otvoren za šire stručno slušateljstvo, raspravlja se o temama vezanim za unaprjeđenje postupaka vrednovanja i osiguravanja kvalitete te donošenju Strateškog plana ENQA-e za razdoblje od 2016. do 2020. godine Predstavit će se i projekt SEQUENT čiji je cilj promicanje izvrsnosti u korištenju informacijskih i komunikacijskih tehnologija u visokom obrazovanju, dok će se drugog dana, 17. listopada, održati zatvorena sjednica Skupštine ENQA-e.

Domaćin ovogodišnjeg skupa, hrvatska Agencija za znanost i visoko obrazovanje, postala je punopravna članica krovnog Europskog udruženja za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju 2011. godine, čime je potvrđena vjerodostojnost AZVO-a kao europske agencije ovlaštene za provođenje postupaka vanjskog osiguravanja kvalitete u čitavom europskom prostoru visokog obrazovanja.

FOTO: AZVO