Sveučilište Sjever

Otvoren natječaj za upis poslijediplomskog studija Mediji i komunikacija

Učionica na Sveučilištu Sjever

Doktorski studij na Sveučilištu Sjever, utemeljen na suvremenim tijekovima u promišljanju informacijsko-komunikacijskih znanosti, usmjeren je prema obrazovanju istraživača tako da ispunjavaju zahtjeve tržišta rada te pridonose stvaranju novih i relevantnih znanja koje će moći primjenjivati u profesionalnom okruženju.

Sveučilište Sjever otvara natječaj za 15 novih doktoranada na Poslijediplomskom sveučilišnom doktorskom studiju Mediji i komunikacija koji se održava u Sveučilišnom centru Koprivnica. To će biti druga generacija doktoranada ovoga studija za koji je već pri prvom upisu vladao izniman interes.

Istraživanja u području medija i komunikacije, potpomognuta napretkom informacijskih tehnologija, razvijaju se iznimnom brzinom kako u teorijskom, tako i u metodološkom smislu. Ove promjene izravno utječu ne samo na inovacije koje zahvaćaju znanstveno-istraživački kontekst nego i potenciraju različitost društvenih i kulturnih procesa na globalnoj razini. Doktorski studij na Sveučilištu Sjever, utemeljen na suvremenim tijekovima u promišljanju informacijsko-komunikacijskih znanosti, usmjeren je prema obrazovanju istraživača tako da ispunjavaju zahtjeve tržišta rada te pridonose stvaranju novih i relevantnih znanja koje će moći primjenjivati u profesionalnom okruženju.

– U nastojanju da se studijski program Poslijediplomskog sveučilišnog doktorskog studija Mediji i komunikacija što je moguće više približi suvremenim tijekovima doktorske izobrazbe u europskom istraživačkom prostoru, u program se nastojalo implementirati sljedeće važne elemente: unapređivanje znanja kroz izvorno istraživanje, naglasak uloge mentorstva, inzistiranje na transformaciji doktoranada u aktivnu, kritičnu masu, naglasak na interdisciplinarnosti, povećanje mobilnosti,i sl. – ističe voditeljica doktorskog studija izv. prof. dr. sc. Iva Rosanda Žigo, v.d. pročelnica Odsjeka za medije i komunikaciju, dodajući kako su nastavnici i nositelji kolegija na ovom studiju redom cijenjeni znanstvenici s područja medija i komunikacija, a predviđaju se i gostujuća predavanja inozemnih znanstvenika.

Studij je organiziran u četiri modula unutar kojih su doktorandima ponuđeni obavezni i izborni elementi, pa je osobiti naglasak na samostalnom kreiranju studija i osobnom planu razvoja kandidata. Faza podučavanja i istraživačka faza odvijaju se paralelno, što znači da je istraživanje zastupljeno od samog početka studiranja. Traje šest semestara, a dodatne se informacije nalaze na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

SCZG izvana

Rezultati za akademsku godinu 2015./2016.

Objavljeni rezultati natječaja za smještaj u zagrebačkim studentskim domovima

Jutros su objavljeni rezultati natječaja za smještaj studenata u studentske domove za akademsku godinu 2015./2016., kao i rezultati natječaja za ostvarivanje prava na naknadu za smještaj kod privatnog stanodavca.

Terorizam_religija

Pariz nije jedini

Znate li koje su zemlje najviše pogođene terorizmom?

Vodeći su mediji nakon terorističkog napada u Parizu bili meta mnogih kritika zbog navodne neujednačenosti u prikazivanju žrtava terorizma u svijetu. Spočitnulo im se što se premalo pisalo i govorilo o jednako krvavim napadima u Bejrutu i Bagdadu.

Škola novinarstva

Svijet umjetnosti

Besplatno učenje novinarskog izražavanja u novinarskoj školici KURZIVa

Svi koji žele bolje upoznati novinarske žanrove i izražavanje još uvijek imaju priliku prijaviti se na radionicu KURZIVa.

With her

Zdravka Kresonja, studentica koja se bavi digitalnom ilustracijom

INTERVJU: "Svaki rad je prilika za vježbu i daljnje razvijanje talenta i tehnike"

Osim crtanjem, Zdravka se bavi i grafičkim dizajnom, uređivanjem blog platformi i igranjem računalnih igrica.

natječaj

Filozofski fakultet Rijeka

Raspisan natječaj za financiranje stručnih, zabavnih i društveno korisnih projekata riječkih studenata

Dobitnicima će biti omogućeno planiranje i provedba znanstveno stručnih programa, društveno korisnih projekata i zabavnih sadržaja koji će doprinijeti razvoju akademske zajednice, ali i društva u cjelini.