Studentska mobilnost

Otvoren natječaj za mobilnost izvan CEEPUS mreža u sklopu „freemover” mobilnosti

Studenti, stol, rad, grupa

Počele prijave za „freemover” mobilnost za ljetni semestar tekuće akademske godine i traju do 30. studenog 2019.

Agencija za mobilnost i programe EU raspisala je natječaj za freemover mobilnost u okviru programa CEEPUS. Prijave su otvorene za studente, doktorande i nastavno osoblje hrvatskih visokih učilišta do 30. studenoga 2019.

Freemover je mobilnost izvan CEEPUS mreža i omogućuje prijavu na bilo koje učilište zemalja potpisnica CEEPUS-a, a popis zemalja možete pronaći ovdje. Istovremeno je moguće podnijeti više prijava, a pozitivne povratne informacije dolaze od studenata koji su svoju mobilnost ostvarili u Sloveniji, Poljskoj i Češkoj, koja je svoje stipendije povisila od 1. siječnja 2020. 

Studenti uz prijavu trebaju priložiti dodatnu dokumentaciju: dva pisma preporuke matičnog visokog učilišta te jedno prihvatno pismo stranog učilišta, a za nastavno osoblje prihvatno pismo za freemover profesore. Potrebni obrasci dostupni su na poveznici. Ključna za prijavu dobro je sročena motivacija – zašto baš to visoko učilište, koji su programi tamo dostupni, a nisu na matičnom VU-u, gramatička ispravnost i drugo.

Više informacija moguće je pronaći na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Studentice

Srednjoeuropski program razmjene za sveučilišne studije

Sve što trebate znati o stipendijama programa CEEPUS

Stipendije za mobilnost unutar programa CEEPUS dostupne su studentima preddiplomskog, diplomskog, poslijediplomskog i doktorskog studija te nastavnom osoblju.

Wings for Life World Run

Utrka koju svatko može završiti

Sudjelujte u globalnoj utrci "Wings for Life World Run"

Globalna utrka "Wings for Life World Run" održava se na deset lokacija diljem svijeta. U Hrvatskoj, utrka kreće s Foruma u Zadru, a svi koji žele sudjelovati, moraju se prijaviti do 25. travnja.

SCZG izvana

Studentski centar u Zagrebu

Riješene žalbe za smještaj u studentskim domovima

Od ukupno 536 žalbi koje su poslane, pozitivno je razriješeno njih 186, dok ih je 77 riješeno uvjetno.

Strani jezici

Engleski, njemački ili francuski jezik

Klub mladih Osijek počeo s organizacijom tečajeva stranih jezika

Klub mladih Osijek organizira tečajeve engleskog, njemačkog i francuskog jezika. Predavanja će se održavati dva puta tjedno po dva školska sata, a prijave se primaju do 11. studenog.

Ritam kulturizma 2016.

Ritam kulturizma 2016.

Osmislite promotivnu kampanju i osvojite 1000 kuna

Sudionici moraju osmisliti kampanju koja će promovirati Dalmaciju kao destinaciju zdrave hrane i zdravih životnih navika. Prijave su otvorene do 8. travnja. Rješenja je potrebno predati do 17. travnja 2016. godine.