Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Otvoren je Natječaj za smještaj u studentskim domovima i subvenciju privatnih smještaja

Isto

Na natječaj se imaju pravo prijaviti svi redoviti studenti koji su državljani Republike Hrvatske i državljani Europske unije s prijavljenim boravkom u Hrvatskoj. Rok je za prijavu 20. srpnja.

Upravno vijeće Studentskog centra u Osijeku raspisalo je Natječaj za ostvarivanje prava studenata na smještaj i raspodjelu mjesta u studentskim domovima u Osijeku te subvenciju privatnog smještaja za akademsku godinu 2018/2019. Tako 426 studenata može ostvariti pravo na smještaj u studentskom domu Kralja Petra Svačića 1c, 193 studenta na smještaj u studentskom domu Ivana Gorana Kovačića 4 te 600 studenata za subvenciju privatnog smještaja.

Na natječaj se imaju pravo prijaviti svi redoviti studenti koji su državljani Republike Hrvatske i državljani Europske unije s prijavljenim boravkom u Hrvatskoj. Iznimno, uz odobrenje Studentskog centra u Osijeku, pravo na prijavu mogu imati i redoviti studenti s prebivalištem u Osijeku i bližoj okolici, dok izvanredni studenti nemaju to pravo.

Pravo na izravan domski smještaj studenti mogu ostvariti na temelju izvrsnosti te na temelju ostalih kriterija i uvjeta koji se nalaze u tekstu Natječaja. Studenti koji pak ne ostvaruju pravo na izravan domski smještaj moraju priložiti sljedeće dokumente:

  • potvrdu postotka riješenosti državne mature na A razini svih predmeta s postotkom riješenosti od 80 posto (brucoši)
  • potvrdu o prebivalištu izdanu od nadležne policijske postaje
  • izjavu o zajedničkoj obitelji.

Studenti koji dokazuju cenzus primanja za sve članove zajedničke obitelji za 2017. godinu moraju, među ostalima, priložiti i potvrdu nadležne Porezne uprave o visini dohotka u 2017. godini za sve članove zajedničke obitelji, OIB-e svih članova zajedničke obitelji te potvrdu o visini ukupno isplaćene obiteljske mirovine od nadležne ustanove za mirovinsko osiguranje za 2017. godinu. Državljani Europske unije s prijavljenim boravkom u Hrvatskoj moraju donijeti dokaz da imaju status stranca sa stalnim boravkom u Republici Hrvatskoj.

Kada je riječ o subvenciji stanovanja kod privatnog stanodavca, ostvaruju je studenti na temelju stečenog ukupnog broja bodova. U natječaju za subvenciju privatnih smještaja automatski sudjeluju i studenti koji nisu ostvarili pravo domskog smještaja.

Rok je za prijavu 20. srpnja. Iste se, uz obrasce dostupne na poveznici, šalju preporučenom poštom na adresu: STUDENTSKI DOM IGK, Ivana Gorana Kovačića 4, 31 000 Osijek. Privremene rang-liste bit će dostupne od 1. kolovoza na oglasnim pločama Studentskog centra u Osijeku, Studentskog doma IGK te na mrežnim stranicama Studentskog centra.

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/startup-meeting-brainstorming-594091/

Studentski aktivizam

Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Rijeci traži predstavnike

Otvoren je natječaj za odabir tri studentska predstavnika s preddiplomskih studija i dva predstavnika s diplomskih studija za Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Rijeci. Prijave su otvorene sve do 31. siječnja 2019. godine.

Američka zastava

Global Impact Competition 2015

Osvojite stipendiju i razvijte vlastitu ideju u NASA Research Parku

Mislite da imate ideju koja bi pozitivno utjecala na život ljudi u pojedinim regijama? Prijavite se na natječaj koji je otvorio Singularity University i razvijte je u srcu NASA Research Parka u Silicijskoj dolini.

foto

Financijska podrška

Ako niste u braku, esejom o svrsi studiranja osvojite indonezijsku stipendiju

Prijave na natječaj za stipendiranje pohađanja programa u Jakarti zaprimaju se do 18. veljače 2018.

Studentski kulturni centar Rijeka

Natječaj za studentske projekte

Riječki Studentski kulturni centar raspisuje natječaj

Studentski centar u Rijeci raspisao je natječaj za financiranje projekata iz područja kulture i umjetnosti za 2014. godinu.

Paviljon na Šari

Pala bodovna granica

Smještaj u studentskim domovima u Zagrebu dostupan svima koji su se prijavili na natječaj

Studentski će centar u domove primati studente u skladu sa slobodnim kapacitetima, odnosno one koji se najprije jave.