LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prilika za pripravnike

Otkrij koja vodeća svjetska tvrtka ima program za buduće vođe

Jeste li spremni osloboditi unutarnjega vođu u sebi? Prijavite se u program „Management Trainee” do 16. svibnja 2018. i pridružite se uspješnomu timu Coca-Cole HBC već 1. rujna 2018.

Jeste li spremni osloboditi unutarnjega vođu u sebi? Prijavite se u program „Management Trainee” do 16. svibnja 2018. i pridružite se uspješnomu timu Coca-Cole HBC već 1. rujna 2018.

Nadomak si stjecanja diplome ili ju već imaš i u potrazi si za radnim mjestom na kojemu ćeš moći napredovati, pokazati što znaš i stalno učiti nove stvari? Želiš raditi s najboljim stručnjacima u jednoj od najvećih svjetskih tvrtki koja cijeni poduzetnost i ambiciju? Želiš vidjeti kako se postavlja robna marka koja svakoga dana proda 1,9 milijardi svojih napitaka?

Ne moraš se iseliti iz države da ispuniš svoje potencijale. Coca-Cola HBC svake godine u 28 država, uključujući i Hrvatsku, provodi natječaj za zapošljavanje darovitih mladih stručnjaka Management Trainee.

Natječaj je namijenjen samo najboljima koji ne pristaju ni na što manje od savršenstva, a usmjereni su na ostvarivanje rezultata. Istodobno su timski igrači i znaju da vodeći položaji podrazumijevaju i veliku odgovornost. Coca-Cola HBC traži stručnjake sa svih fakulteta i iz svih područja: prodaje, marketinga, komunikacija i odnosa s javnošću, proizvodnje, poslovne podrške u opskrbnome lancu, financija...

Probrani kandidati moraju proći čak pet različitih krugova ispitivanja kako bi postali pripravnici u jednoj od najcjenjenijih svjetskih tvrtki u uredima u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Splitu i drugim hrvatskim gradovima.

– Ispitivanje je bilo opsežno, no dobro sam proučila kako se provodi program ne samo u Hrvatskoj nego i u drugim državama u kojima posluje Coca-Cola HBC te sam znala kakav me postupak očekuje. Cjelokupan je postupak bio jako ugodan te sam tijekom ispitivanja zaključila da je to uistinu najugodniji postupak odabira u kojemu sam sudjelovala. Svi su se zaista trudili opustiti nas što više i cjelokupno ispitivanje učiniti ugodnim  – tvrdi Tihana Tea Mušica, pripravnica u Odjelu za komunikacije i odnose s javnošću.

Tihana Tea Mušica, pripravnica u Odjelu za komunikacije i odnose s javnošću u Coca-Coli HBC Hrvatska; FOTO: Coca-Cola HBC

Svi novi zaposlenici Coca-Cole HBC, pa tako i pripravnici, moraju obaviti terenski rad unutar Odjela za prodaju kako bi se upoznali s temeljnom djelatnošću – prodajom. Zatim slijedi rad u odabranome odjelu. Posao je dinamičan i raznolik, a od pripravnika se očekuje da vrlo brzo počnu preuzimati vodstvo. Odmah je nakon dolaska mentorica Tihanu uključila u rad na društveno korisnome projektu Coca-Colina podrška mladima. Nije prošlo dugo razdoblje, a Tihana je od učenja i pomaganja u provedbi projekta počela voditi projekte na razini Hrvatske, no ni u jednome trenutku u tome nije bila sama.

– U cijeloj mi je priči možda najdraže istaknuti odlično ozračje i divne kolege. U odjel sam se odmah uklopila i otpočetka se osjećam u potpunosti prihvaćenom, dijelom tima i stvarno sam zahvalna što su svi – od direktorice odjela do kolege iz ureda – spremni pomoći i odgovoriti mi na pitanja i nedoumice te me usmjeriti kad je potrebno – objašnjava Tihana koja je nakon diplome iz psihologije bila na stručnome osposobljavanju u Odjelu za ljudske potencijale.

Iako nije imala konkretnoga radnog iskustva za Odjel za komunikacije i odnose s javnošću, ipak je odabrana za mjesto pripravnice.

– Mislim da je uspjeh na ispitivanju bio spoj više stvari. Za početak, bila sam dobro pripremljena. Tijekom cijeloga sam se postupka osjećala ugodno, što je sigurno olakšalo pokazivanje onih vještina i osobina koje su se bile ključne. Na koncu je ono što smatram najvažnijim da sam zaista željela posao te pokazala iskrenu želju za učenjem. Držim da to svaki dobar poslodavac može uočiti – objašnjava Tihana koja je u Coca-Coli HBC od listopada 2017.

Program Management Trainee traje dvije godine, a pripravnici se usmjeravaju ovisno o vlastitim interesima i osobnosti. Ujedno je to i prvi korak za moguću dugoročnu karijeru u Coca-Coli HBC.

– Osjećam kako radom u Coca-Coli HBC Hrvatska neprestano rastem, razvijam sebe i svoje vještine te napredujem kao zaposlenica i osoba. Svakako bih ga preporučila svim mladim kolegama jer mislim da nigdje u tako kratkom razdoblju neće dobiti toliko znanja, podrške i prilika da se razviju u profesionalca – zaključuje Tihana.

FOTO: COCA-COLA HBC