LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Manifestacija u sklopu SCool Festa

„Ostani u Hrvatskoj”, poručuje Studentski zbor

U dvodnevnom programu sačinjenom od predavanja, radionica i panel-rasprava, zagrebački Studentski zbor, s poduzetnicima, profesorima i studentima s bogatim iskustvom, poručuje svojim kolegama da trebaju ostati u Hrvatskoj te im otvara priliku da steknu dodatna znanja koja će im olakšati proces zapošljavanja.

U dvodnevnom programu sačinjenom od predavanja, radionica i panel-rasprava, zagrebački Studentski zbor, s poduzetnicima, profesorima i studentima s bogatim iskustvom, poručuje svojim kolegama da trebaju ostati u Hrvatskoj te im otvara priliku da steknu dodatna znanja koja će im olakšati proces zapošljavanja.

Studentski Zbor Sveučilišta u Zagrebu (SZZG) već četvrtu godinu za redom organizira s partnerima najveći studentski festival – SCool Fest. Nakon tri vrlo uspješna festivala koje je posjetilo više od 20 000 mladih, pripremljen je lineup koji će zadovoljiti najrazličitije glazbene ukuse. I naravno – ulaz na festival potpuno je besplatan! U njegovu sklopu Zbor organizira i manifestaciju Ostani u Hrvatskoj (OuH) koja će se održati 21. i 22. svibnja 2018. godine u prostoru Stabla znanja u Studentskom centru, mjestu koje okuplja studente, učenike i novozaposlene u svrhu druženja, razmjene znanja, ideja te realizacije vlastitih ideja i projekata. 

Svrha je projekta OuH-a da, kroz dvodnevni program koji čine predavanja, radionice i panel-rasprave, iskusni gosti prenesu na mlade znanja i vještine koje će im pomoći prilikom zapošljavanja, tj. izlaska na tržište rada. Riječ je o studentima i mladim poduzetnicima koji će iz prve ruke studentima Sveučilišta u Zagrebu prezentirati svoja iskustva, ali i koji će ih upozoriti na opasnosti koje ih čekaju u poslovnom svijetu kako za vrijeme studiranja tako i nakon studija.

Program počinje panelom Svuda pođi doma dođi na kojem će studenti, profesori i predstavnici Work and Travel programa (IntgralEdu) predstaviti mogućnosti studentske mobilnosti. Uz radionice pisanja životopisa i motivacijskog pisma koje će održati Vladimir Benić iz CareerCentra i neverbalne komunikacije koje će održati profesorica prof. dr. sc. Smiljana Leinert Novosel s Fakulteta političkih znanosti, studentima će, na panelu mladih i uspješnih poduzetnika, poduzetničku klimu predstaviti Albert Gajšak (MAKERbuino), Natko Bošnjak (Bike2Lock), Daniel Ackermann (Degordian), Andrej Hanzir (LEAP summit), Marin Trošelj (STEMI), uz moderatora Sašu Cvetojevića (CRANE).

Da studenti nisu pasivna masa, pokazat će predstavnici studentskih udruga na panelu posvećenom studentskom aktivizmu: Martina Radanović (eSTUDENT), Dario Varošanec (AIESEC), Borna Vlašić (FSB RACING TEAM), dok će Anja Salihagić iz Styria SCOOL Akademije studentima prezentirati mogućnosti prakse. Panel će moderirati Dino Jerković (FFZG, portal S-Misao).

Atlantic grupa i Heineken u polusatnim će kratkim predstavljanjima približiti studentima kako biti primljen na prasku i kako dobiti posao.

Sve se dodatne informacije nalaze na Facebook stranici SZZG-a te na službenom Facebook eventu.

FOTO: FLICKR