LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nova studentska udruga

Osnovana riječka podružnica Slavonske udruge studenata

Sveučilište u Rijeci će od sljedeće akademske godine biti bogatije za još jednu studentsku udrugu. Dana 18. lipnja 2014. godine, na Filozofskom fakultetu u Rijeci, održala se osnivačka skupština Slavonske udruge studenata Rijeka (SUSRi).

Sveučilište u Rijeci će od sljedeće akademske godine biti bogatije za još jednu studentsku udrugu. Dana 18. lipnja 2014. godine, na Filozofskom fakultetu u Rijeci, održala se osnivačka skupština Slavonske udruge studenata Rijeka (SUSRi).

U svečanoj dvorani 006 na Filozofskom fakultetu u Rijeci održana je osnivačka skupština Slavonske udruge studenata Rijeka (SUSRi).

Glavni inicijator osnivanja SUSRi, ujedno i predsjednik Inicijativnog odbora za osnivanje SUSRi, bio je Josip Jagodar, student 1. godine diplomskog dvopredmetnog studija Hrvatski jezik i književnost/Povijest. 

Na sastanku, koji je prethodio osnivanju, bili su prisutni: Josip Jagodar, Ivan Dumenčić, Klara Šarčević, Ilija Grgić, Ivona Maslak, Barbara Blažević, Martina Mišković, Helena Buljan, Andrea Dugančić, Krešimir Jaredić, Nevena Živić i Iva Dumančić. Dogovorili su se da bi bilo odlično osnovati udrugu koja bi povezivala Slavonce, Baranjce i Srijemce.

Osnivačka skupština SUSRi održala se u zgradi Filozofskog fakulteta 18. lipnja 2014. godine. Josip Jagodar otvorio je skupštinu te pozdravio prisutne s nekoliko prigodnih riječi. Zatim je izabrano radno predsjedništvo koje su činili: Ivan Dumenčić, Josip Jagodar, Elena Salaj i Martina Panić. Klara Šarčević izabrana je za zapisničarku. 

Skupština je izglasala znak i statut Udruge, potom su birani članovi Predsjedništva udruge. Predsjedništvo SUSRi tako čine:

Ivan Dumenčić, predsjednik

Josip Jagodar, dopredsjednik

Klara Šarčević, tajnica

Barbara Blažević, blagajnica

U Predsjedništvo su ušli i predstavnici sljedećih gradova: Iva Dumančić (Osijek), Mihael Đaković (Slavonski Brod), Ilija Grgić (Požega), Martina Mišković (Nova Gradiška), Helena Buljan (Novska), Andrea Dugandžić (Đakovo), Luka Lach (Virovitica), Nevena Živić (Beli Manastir), Ivona Maslak (Našice) i Monika Tolić (Vinkovci).

Nadzorni odbor čine: Vjekoslav Balikić, Krešimir Jaredić, Igor Jurić, Stephanie-Ruth Hamp i Elena Salaj.

Nakon izbora za rukovodeće članove Udruge, Ivan Dumenčić prigodnim je riječima pozdravio članove novoosnovane Udruge. Nakon govora, Skupština je odlučila dati počasno članstvo Tomislavu Laliću, predsjedniku Slavonske udruge studenata iz Zagreba. 

Dogovoreni su i prvi odbori koji će djelovati unutar SUSRi: Odbor za kulturu i umjetnost (predsjednica Ivona Maslak); Odbor za zabavu (predsjednica Nevena Živić); Odbor za sport (predsjednik Ivan Dumenčić); Odbor za volontiranje i dobrodošlicu (predsjednica Andrea Dugančić); Odbor za dobrovoljno darivanje krvi (predsjednica Iva Dumančić); Odbor za informiranje (predsjednik Ilija Grgić); Odbor za promociju (predsjednica Martina Mišković) te Odbor za programe i natječaje (predsjednik Josip Jagodar).

Ovim putem poziva se sve Slavonce/ke, Baranjce/ke i Srijemce/ke koji/e studiraju u Rijeci ili okolici da se uključe u redovno članstvo Slavonske udruge studenata Rijeka. Pozivaju se i svi oni koji nisu navedeni, a žele sudjelovati u aktivnostima SUSRi da se jave, te pristupe udruzi kao izvanredni članovi.

Godišnja članarina za sve redovne i izvanredne članove iznosi 30 kuna, a nakon uplate članarine dobiva se članska iskaznica kojom će članovi imati razne popuste i pogdonosti kada se budu organizirale razne zabave te kulturno-umjetnički događaji u Rijeci i okolici. Javite se još danas na susrijeka@gmail.com te zatražite pristupnicu za redovno ili izvanredno članstvo.

FOTO: SUSRI