LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentska mobilnost

Osječko sveučilište raspisalo natječaj za Erasmus stipendije

Sveučilište u Osijeku raspisalo je natječaj za dodjelu financijskih potpora u sklopu programa Erasmus. Na natječaj se mogu prijaviti svi redovni i izvanredni studenti, a prijave se primaju do 30. rujna 2015.

Sveučilište u Osijeku raspisalo je natječaj za dodjelu financijskih potpora u sklopu programa Erasmus. Na natječaj se mogu prijaviti svi redovni i izvanredni studenti, a prijave se primaju do 30. rujna 2015.

Sveučilište Josipa J. Strossmayera raspisalo je Natječaj za dodjelu financijskih potpora studentima za mobilnost u svrhu studijskog boravka i/ili stručne prakse tijekom ljetnog semestra u akademskoj godini 2015/16. Studenti mogu birati između 27 Erasmus+ programskih zemalja, a to su: Austrija, Belgija, Bugarska, Cipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Irska, Italija, Litva, Latvija, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Velika Britanija (članice EU-a); te Island, Lihtenštajn, Norveška, Makedonija i Turska.

Studenti se za dodjelu financijskih sredstava mogu prijaviti ukoliko se odluče za odlazak na studijski boravak, stručnu praksu ili kombinaciju studijskoga boravka i stručne prakse. Razdoblje za realizaciju je od 1. studenoga 2015. do 30. rujna 2016. Dužina razdoblja mobilnosti za studijski boravak, odnosno kombinirani studijski boravak i stručnu praksu je najmanje tri, a najviše dvanaest mjeseci, dok je za stručnu praksu minimalni boravak dva, a maksimalni dvanaest mjeseci.

Na Natječaj se mogu prijaviti svi redovni i izvanredni studenti Sveučilišta u Osijeku, a visina financijske potpore ovisit će o državi u koju student ide. Prijava za mobilnost treba sadržavati popunjen prijavni obrazac, kopiju domovnice (za hrvatske državljane) ili neki drugi dokaz o državljanstvu za strane studente, potvrdu o statusu studenta, prijepis ocjena svih položenih ispita s trenutačne razine studija i prethodno završenih studija, a po potrebi prijavni obrazac za dodatno financiranje studenata s invaliditetom i prijavni obrazac za dodatno financiranje studenata nižeg socioekonomskog statusa i izjavu o članovima zajedničkog kućanstva.

Prijavni obrazac u elektroničkom obliku potrebno je poslati na e-mail adresu erasmus@unios.hr, a potpisani primjerak prijavnog obrasca i ostale dokumente za prijavu treba poslati isključivo preporučenom poštom na adresu:  Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku - Rektorat, za ERASMUS+ KA1 natječaj, rok 30. rujna 2015., Trg Svetog Trojstva 3, 31000 Osijek. Prijave su otvorene do 30. rujna 2015.

Tekst Natječaja i sve dodatne informacije možete pronaći ovdje.

 

 

FOTO: EU2013