Zakon o obavljanju studentskog rada

Osječke studente očekuju novosti pri podizanju ugovora u SC-u

Studentski rad

Osječki je Studentski servis svojim članovima poslao e-poruke s pojašnjenjem nove procedure podizanja studentskih ugovora.

Po stupanju na snagu Zakona o obavljanju studentskih poslova za brojne su studente nastupile, ili će tek nastupiti, različite promjene, a neke se od njih očituju i u samom procesu izdavanja studentskih ugovora. Tako su članovi osječkog Studentskog servisa na svoje e-adrese dobili poruke kojima ih Studentski centar upućuje na proceduru koju će odsad prolaziti odluče li se na rad korištenjem studentskog ugovora.

Za rad koji je obavljen počevši s 8. studenog, datumom na koji je Zakon stupio na snagu, uz predočenje članske iskaznice ili iksice, studenti će, pri podizanju ugovora morati u SC doći s još nekim podacima. Radi se, kako stoji u obavijesti, o:

  • točnom nazivu poslodavca
  • opisu posla
  • dogovorenoj cijeni rada (kn/h ili paušalni neto iznos)
  • dogovorenom razdoblju rada isključivo u tekućem mjesecu te
  • gradu u kojem se posao obavlja.

Napomenuli su i da je ugovore potrebno podići prije početka rada te mole studente da s novinama upoznaju i svoje poslodavce.

Za sve dodatne informacije i nejasnoće na raspolaganju su djelatnici koje studenti mogu pronaći na kontaktima dostupnim klikom na poveznicu.

Komentari na članak

Vezani članci

SCZG izvana

Studentski centar u Zagrebu obavještava studente

Novi obrazac ugovora za rad preko student servisa

Ako radite preko Student servisa, provjerite novosti vezane uz novi obrazac ugovora za rad!

Studentski ugovori, HSZ

Studentski rad

VIDEO: Hrvatski studentski zbor ne odustaje od novog Zakona – #namajebitan ​

Pod motom #namajebitan Hrvatski studentski zbor započeo je s informiranjem javnosti o važnosti dugo obećavanog novog Zakona o obavljanju studentskih poslova.

https://pixabay.com/en/contract-signature-lease-available-1464917/

Financijska podrška

Poznat termin svečanog potpisivanja ugovora o dodjeljivanju stipendije Sveučilišta u Splitu

Dobitnici stipendija Sveučilišta u Splitu potpisati će ugovore o dodjeljivanju stipendije Sveučilišta u Splitu na svečanoj ceremoniji na kojoj će govoriti i sam rektor prof. dr. sc. Dragan Ljutić.

Studentski rad

Studentski rad

Vlada napokon usvojila novi prijedlog Zakona o obavljanju studentskih poslova; čeka se saborska procedura i izjednačavanje prava redovnih i izvanrednih studenata

Nakon velikog nezadovoljstva Hrvatskog studentskog zbora i brojnih studenata izazvanog otežanom realizacijom procesa donošenja dugoočekivanog Zakona o studentskim poslovima, koja se trebala dogoditi još na početku godine, Vlada je u saborsku proceduru napokon uputila novi Zakon kojim će se svim hrvatskim studentima ubuduće omogućiti rad preko studentskog ugovora.

Studentski Centar u Zagrebu

Studentski rad

Obavijest iz Student servisa: neki ugovori više nisu valjani, neke je potrebno brzo poslati na obračun

Ugovori izdani do 30. studenog 2018. ne vrijede, dok se oni izdani u razdoblju od 1. prosinca 2018. do 16. siječnja 2019. godine mogu koristiti za razdoblje do 31. siječnja. Te ugovore poslodavac treba poslati na obračun do 15. veljače.