Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

„Orijentacijski tjedan" započet će predstavljanjem dekanice i info štandovima, a završiti tulumom

FFZG Orijentacijski tjedan 2018

Štandovi studentskih udruga, Centra za strane jezike, predavanje o stipendijama, koncert akademskog zbora Concordia discors – tek su neke od aktivnosti koje se pripremaju za „Orijentacijski tjedan" na Filozofskom fakultetu.

Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i ove godine organizira Orijentacijski tjedan koji je prvenstveno namijenjen brucošima i studentima prve godine diplomskog studija, a trajat će od 1. do 5. listopada. Tjedan je to u kojemu će se predstaviti razne udruge i dekanica Fakulteta, a sudionike očekuje još nekoliko aktivnosti.

Iako je Orijentacijski tjedan već postao poznat pojam studentima ovoga Fakulteta, onima koji će ga krenuti pohađati tek od nadolazeće akademske godine zasigurno će biti od koristi. Prizor će više-manje biti jednak svaki dan u navedenom razdoblju pa ćete tako u auli Fakulteta vidjeti info štandove raznih studentskih udruga, Centra za strane jezike, Samostalne katedre za kineziologiju i slično. Od aktivnosti koje se izdvajaju mogu se istaknuti predavanje o stipendijama i studiju u inozemstvu, predstavljanje dekanice Vesne Vlahović-Štetić ili primjerice koncert akademskog zbora Concordia discors. Osim toga, možete zajedno s budućim kolegama otići u šetnju po Fakultetu kako biste otkrili kuda vodi koji hodnik i kako što jednostavnije svladati snalaženje u ovoj  samo na prvi pogled  kompliciranoj zgradi. Naučit ćete i ponešto o online sustavu za učenje Omega te o sustavu Studomat, koji će vam biti najveći prijatelj sljedećih nekoliko godina.

Iskoristite prvi tjedan akademske godine za širenje kruga prijatelja kako biste se svi zajedno mogli uputiti na tulum Ave, brucoši! koji će biti organiziran u petak, 5. listopada, jer studentski život uz ponešto ozbiljnoga donosi i puno zabave. Detaljne informacije o Orijentacijskom tjednu možete pronaći na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

 Plakat Zdravstveno osiguranje za sve redovne studente

Obavezno zdravstveno osiguranje studenata starijih od 26 godina

Zakon kao još jedan pokušaj jačanja određenog posjedovanja moći

Nikome nije palo na pamet da dio studenata nije bio u mogućnosti upisati fakultet odmah nakon srednje škole, da studentice nisu u menopauzi za vrijeme studiranja pa mogu i zatrudnjeti, da su neki studenti iz raznih teških zdravstvenih ili socijalnih razloga bili prisiljeni na pauziranje studija te da jako uspješni studenti upisuju i drugi fakultet u nizu.

Scena iz filma Teško je

Intervju: UPSA

Revija studentskog filma: Skuhajte film i oduševite žiri i posjetitelje!

Nije kasno da se prijaviš, a koja je dobitna kombinacija za ovaj filmski studentski spektakl, možete saznati u intervjuu s članicom organizacijskog tima.

Studentski život

Studentski život

Pet savjeta za bezbolne prve studentske korake

Upis na fakultet, početak samostalnog života, upoznavanje gomile novih ljudi – sve su to velike životne promjene. Otkrijte kako se bezbolno s njima suočiti.

Shopping

Studentske financije

Pet najlakših načina za uštedu

Ako ste i vi jedan od onih studenata koji se bore s upravljanjem svojim budžetom, isprobajte naše ideje i manje ćete trošiti.

NZS 2016

Noć zagorskih studenata vol.17

Najveći zagorski blagdan ponovno se slavi u Zagrebu!

Kao i svaki put do sada, Udruga zagorskih studenata pripremila je vrhunsku zabavu kakvu zaslužuje svaki zagorski student i to 01.03.2016. u clubu Roko.