Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

„Orijentacijski tjedan" započet će predstavljanjem dekanice i info štandovima, a završiti tulumom

FFZG Orijentacijski tjedan 2018

Štandovi studentskih udruga, Centra za strane jezike, predavanje o stipendijama, koncert akademskog zbora Concordia discors – tek su neke od aktivnosti koje se pripremaju za „Orijentacijski tjedan" na Filozofskom fakultetu.

Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i ove godine organizira Orijentacijski tjedan koji je prvenstveno namijenjen brucošima i studentima prve godine diplomskog studija, a trajat će od 1. do 5. listopada. Tjedan je to u kojemu će se predstaviti razne udruge i dekanica Fakulteta, a sudionike očekuje još nekoliko aktivnosti.

Iako je Orijentacijski tjedan već postao poznat pojam studentima ovoga Fakulteta, onima koji će ga krenuti pohađati tek od nadolazeće akademske godine zasigurno će biti od koristi. Prizor će više-manje biti jednak svaki dan u navedenom razdoblju pa ćete tako u auli Fakulteta vidjeti info štandove raznih studentskih udruga, Centra za strane jezike, Samostalne katedre za kineziologiju i slično. Od aktivnosti koje se izdvajaju mogu se istaknuti predavanje o stipendijama i studiju u inozemstvu, predstavljanje dekanice Vesne Vlahović-Štetić ili primjerice koncert akademskog zbora Concordia discors. Osim toga, možete zajedno s budućim kolegama otići u šetnju po Fakultetu kako biste otkrili kuda vodi koji hodnik i kako što jednostavnije svladati snalaženje u ovoj  samo na prvi pogled  kompliciranoj zgradi. Naučit ćete i ponešto o online sustavu za učenje Omega te o sustavu Studomat, koji će vam biti najveći prijatelj sljedećih nekoliko godina.

Iskoristite prvi tjedan akademske godine za širenje kruga prijatelja kako biste se svi zajedno mogli uputiti na tulum Ave, brucoši! koji će biti organiziran u petak, 5. listopada, jer studentski život uz ponešto ozbiljnoga donosi i puno zabave. Detaljne informacije o Orijentacijskom tjednu možete pronaći na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Izvor: Pixabay

„The Global Goals”

Napišite 2500 riječi i zaradite 16 tisuća kuna

Esej o jednom od sedamnaest svjetskih ciljeva može vam donijeti stipendiju u iznosu od oko 16 tisuća kuna.

Motorola Moto E

Litij-anodske baterije

Stanfordovci rade na baterijama za mobitele koje će trajati dulje

Istraživači sa Stanforda rade na litij-anodskoj bateriji koja će omogućiti duže trajanje baterija, a samim time i mobilnih uređaja.

Orijentacijski tjedan 2017

Orijentacijski tjedan

Brucošima FFZG-a neće trebati GPS da se snađu na fakultetu

Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu od 2. do 6. listopada organizira Orijentacijski tjedan kojim nastoji pomoći brucošima pri snalaženju na fakultetu. Kroz predstavljanja, radionice i ostale aktivnosti brucoši i ERASMUS-ovci moći će se riješiti nedoumica i strahova te si olakšati početak studija.

Kampus Motovun

Ljetna radionica

Kampus Motovun: Upisi studenata u filmsku školu

Do 30. lipnja traju prijave za sudjelovanje u Kampusu Motovun. Pošaljite svoje motivacijsko pismo i životopis, a onda edukacija, zabava i druženje s filmašima mogu početi.

SCool Fest

Edukacijski dio SCool Festa

SD Cvjetno naselje u svibnju postaje obrazovna meka za studente

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu najavljuje trodnevni „festival znanja” u Studentskom domu Cvjetno naselje, koji postaje edukacijsko naselje u sklopu najvećeg studentskog događanja u centru Zagreba – SCool Festa.