"Speed date"

Okupljeni timovi koji će razvijati turistička rješenja na natjecanju TVZ Mc2

TVZ Mc2 speed date

TVZ Mc2 započeo je natjecateljski dio uz inovativno druženje dizajnera i programera. Najvažniji trenutak večeri predstavila je udruga CISEx koja je objavila ovogodišnju temu natjecanja – turizam.

U Klubu Studentskog centra održan je TVZ Mc2 speed date, susret dizajnera i programera Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu (TVZ) koji će zajedno raditi na osmišljavanju kreativnih rješenja u sklopu najvećeg studentskog natjecanja u izradi mobilnih aplikacija. Uz 25 tvrtki partnera i preko 100 prijavljenih studenata događaj je i ove godine potvrdio vrijednost koju ima u stjecanju novih iskustava i vještina za studente, kao i regrutaciju perspektivnih mladih snaga za hrvatsku informatičku zajednicu.

Glavni je cilj svakog natjecanja natjecati se u nečemu pa se rijetko koje zaista posvećuje edukaciji. Ove se godine na TVZ Mc2-u natjecalo baš u tom području, cijela veljača i ožujak bili su izvrsno posjećeni u čak tri edukacijska niza.

TVZ Mc2 Bauštela okupila je više od 200 studenta i gostiju na interaktivnim predavanjima tvrtki SPAN, Infinum, Five i Degordian posvećenim upravo iskustvima najboljih. Paralelno se održala i serija od četiri TVZ Mc2 Partnerska stola, na kojemu su predstavnici svih 25 tvrtki partnera imali prilike opušteno razgovarati sa zainteresiranim studentima o izazovima koje oni susreću u procesu razvoja, trendovima mobilnih i drugih inovativnih tehnologija, ali i konkretnim mogućnostima rada uz studiranje. I na kraju, tijekom ožujka je održana i prava mala hands-on školica razvoja mobilnih aplikacija. Više od 50 studenta TVZ-a pohađalo je sedam Android i Dizajn radionica koje su vodili stručnjaci iz tvrtki Degordian, Five, Infinum i Undabot kako bi potpuno spremni dočekali ovogodišnje natjecanje.

Iako se već tijekom edukacije studenti međusobno upoznaju, stvaraju partnerstva i timove, za sve koji još uvijek nemaju svoj tim organizatori im u maniri procesa brzog upoznavanja kroz TVZ Mc2 Speed Date osiguravaju opuštenu atmosferu. Čine to kako bi se zainteresirani programeri i dizajneri predstavili jedni drugima i pronašli zajedničke interese za natjecanje.

Foto: Anamarija Kostanić

Studenti koji su formirali timove moći će u sljedećih šest tjedana, sve do 18. svibnja, razvijati svoja rješenja na temu natjecanja. Tema se određuje u suradnji s još jednim od važnih partnera natjecanja, Udrugom Hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera – CISEx, čiji je član Upravnog odbora gospodin Damir Popović krajem večeri objavio:

– Ove smo godine odabrali temu turizam jer vam je dovoljno poznata, ali i važna za hrvatsko gospodarstvo pa ćete tako uz malo upornosti i nesumnjiv interes i nadarenost već za šest tjedana imati priliku predstaviti svoja rješenja pred zainteresiranim predstavnicima ove vrlo impresivne partnerske zajednice natjecanja.

Motivaciju za razvoj aplikacije studenti su dobili i od Ivana Brezaka Brkana s Netokracije koji je poručio studentima da je ovo izvrsna prilika da pokažu kako mobilne tehnologije mogu iznimno pomoći najperspektivnijoj grani hrvatskog gospodarstva, ali i prilika da se ne zaustave u ulaganju u svoj razvoj ni izvan granica fakulteta. Budite bahati u svom predstavljanju rješenja poslodavcima iako se to čini nekada teško, poručio im je te je naglasio da moraju biti odvažni jer će samo tako uz svoja buduća rješenja i ideje imati priliku ostvariti više i napredovati – i profesionalno i osobno.

Osim spajanja timova TVZ Mc2 Speed date je neformalan događaj koji nije zaobišao partnere natjecanja. Odazvali su se u velikom broju kako bi imali priliku upoznati se sa studentima, njihovim radom i vještinama te planovima za budućnost. Studenti su pak izrazili veliko zadovoljstvo što postoji ovakav događaj jer se tijekom studija nisu imali prilike tako dobro međusobno upoznati, a suradnja na zajedničkim projektima uz mentorstvo i savjete profesionalaca iz struke nakon završetka studija bit će im iznimno korisna.

Prilika za druženje s poslodavcima nastavlja se već sljedećom kontrolnom točkom natjecanja, TVZ Mc2 Pitching for mentorship, koje će se održati u novootvorenim prostorima Tehnološkog parka Zagreb na Zagrebačkom Velesajmu. Obavijesti o natjecanju pratite na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

ITC 2015

Start-up udruga

Otvorene prijave za 2. izdanje natjecanja Istrian Tourism Competition

Sudjelovanje u aktivnostima projekta besplatno je za sve sudionike, a nagradni fond iznosi 15 000 kn.

Studenti Bernaysa

Besplatna edukacija

„PRaznici na Bernaysu” posvećeni svijetu „influencera” i društvenih mreža, sudionike nagrađuju školarinama

Novo izdanje „PRaznika na Bernaysu” zakazano je za 5. travnja, a održat će se pod nazivom „Let's talk about influence”. Aktivnim će sudjelovanjem dvoje sudionika osvojiti jednogodišnju školarinu za neki od Bernaysovih studija.

Laptop

Virtualno natjecanje

MOL Grupa poziva top studente na sudjelovanje u Freshhh-u

Tijekom proteklih godina, natjecanje Freshhh privuklo je više od 25.000 studenata iz više od 70 zemalja, od kojih je mnogo dobilo priliku da svoje karijere započnu u MOL grupi. Prijave za novo izdanje otvorene su do 3. studenog.

Putovanje 1

Konferencija na EFZG-u

Studenti iz Tourism Laba otvaraju pitanje današnjih izazova turizma

Studentska udruga Tourism Lab organizira treće izdanje konferencije Tour de Tourism. Brojni će predavači posjetitelje upoznati s današnjim izazovima turizma, ali i podijeliti s njima svoja bogata iskustva na ovome području.

Tourism Fun&Run

Spajanje sporta s turizmom

U tijeku prijave za „Tourism fun&run”, besplatan studentski obrazovno-rekreativni projekt

USTEF spaja sport i turizam omogućujući aktivan odmor koji uključuje mnoštvo sportskog sadržaja i stjecanja novih znanja projektom koji će se održati u subotu, 19. svibnja, od 10 sati.