LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Udruga Studenti za studente Split

Okrugli stol „Studenti s invaliditetom i njihove barijere”

Okruglim stolom želi se potaknuti svijest studenata, ali i šire javnosti, na probleme s kojima se osobe s invaliditetom, a posebno studenti, susreću u svakodnevnom životu.

Okruglim stolom želi se potaknuti svijest studenata, ali i šire javnosti, na probleme s kojima se osobe s invaliditetom, a posebno studenti, susreću u svakodnevnom životu.

U sklopu projekta „Život bez barijera”, 10. prosinca u 19 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu održat će se Okrugli stol na temu „Studenti s invaliditetom i njihove barijere”.

„Život bez barijera” projekt je u suorganizaciji Pravnog fakulteta u Splitu, Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu i udruge Studenti za studente Split, a odvija se u razdoblju od 3. do 13.  prosinca 2014. godine

Cilj projekta je promicanje uključenosti osoba s invaliditetom u društvo, s posebnim naglaskom na mlade i studente, ali i informiranje i senzibiliziranje javnosti o životu osoba s invaliditetom te apeliranje na važnost volontiranja i pomaganja u zajednici.

Okruglim stolom želi se potaknuti svijest studenata, ali i šire javnosti, na probleme s kojima se osobe s invaliditetom, a posebno studenti, susreću u svakodnevnom životu. Cilj je također ukazati na važnost jednakosti pristupa studentima s invaliditetom u visokom obrazovanju.

Na okruglom stolu gostovat će prof. dr. sc. Boris Maleš, prorektor za studente, studentski standard i sport, doc. dr. sc. Marija Boban, povjerenica za osobe s invaliditetom Pravnog fakulteta u Splitu, Snježana Baldasar, dipl. oecc., povjerenica za osobe s invaliditetom Filozofskog fakulteta u Splitu te Ivan Bogdanović, Kristijan Šalinović i Melani Turković, studenti s invaliditetom.

S4S još jednom poziva sve da prilikom održavanja ovog projekta doniraju igračke koje će se povodom blagdana sv. Lucije donirati slijepoj i slabovidnoj djeci u udruzi slijepih i slabovidnih osoba grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u raspravi su dobrodošli. 

FOTO: S4S