Status javne obrazovne ustanove

Od sljedeće akademske godine studenti krapinskog veleučilišta besplatno studiraju

https://mzo.gov.hr/vijesti/veleuciliste-hrvatsko-zagorje-krapina-postalo-javno-veleuciliste/1969

Potpisan je Ugovor o prijenosu osnivačkih prava Veleučilišta „Hrvatsko zagorje” Krapina na Republiku Hrvatsku čime ono postaje javno veleučilište. Time je omogućeno besplatno studiranje za 180 studenata u sljedećoj akademskoj godini.

11. srpnja 2019. godine povijesni je dan za Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina. Potpisom ministrice znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženke Divjak i predstavnika osnivača Veleučilište je tog dana dobilo status javne obrazovne ustanove. 

Spomenutim je potezom omogućeno besplatno studiranje u sljedećoj akademskoj godini za 180 studenata. 

– Ovo preuzimanje je sigurno vjetar u jedra razvoju Veleučilišta, ali tu je još nešto drugo, a to je da briga za budućnost, briga za studente, briga za obrazovanje ujedinjuje. To je važna poruka, a u tom smislu čestitam svima koji su sudjelovali u procesu i razumjeli da nije svako veleučilište i svaka škola nešto što treba podržati, nego kvalitetno veleučilište, kvalitetna škola. – izjavila je ministrica Divjak.

Podsjetimo, školarina za jednu akademsku godinu iznosila je 15 000 kuna za redovne studente (250 kn za svaki ECTS bod) te 18 000 kuna za izvanredne studente (300 kn za svaki ECTS bod).

Veleučilište djeluje od 2007. godine kao privatno visoko učilište, a od 2011. godine kao veleučilište. Izvode se tri stručna preddiplomska studija Informatike, Prometne logistike i Operativnog menadžmenta.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Knjige

PROBLEM KVALITETE HRVATSKOG OBRAZOVNOG SUSTAVA

Koliko zapravo (ne) znamo?

Područje u kojem hrvatski obrazovni sustav najviše podbacuje je matematika. Istraživanje je provedeno na kvaliteti obrazovanja petnaestogodišnjih učenika, a činjenica da čak 33,2 % učenika podbacuje u ovom području otvara pitanje (ne)kvalitete edukacijskog sustava. Europski prosjek iznosi 22% pa bismo se trebali zapitati zašto su naši učenici toliko lošiji od europskih.

World Education Fair

Sajam svjetskog obrazovanja

Vodeća inozemna sveučilišta u Zagrebu i Splitu tijekom World Education Faira

World Education Fair održat će se u subotu i nedjelju, 14. i 15. listopada u hotelu Dubrovnik u Zagrebu. U utorak, 17. listopada gostuje u hotelu Park u Splitu.

Rektorat pročelje

Sveučilište u Zagrebu

Mnogi znanstvenici i umjetnici sudjelovali na raspravi o obrazovanju u području intelektualnog vlasništva

Stručni skup pod nazivom "Obrazovanje u području intelektualnog vlasništva" održao se na Sveučilištu u Zagrebu. Velik broj sudionika pokazatelj je važnosti i aktualnosti teme.

Open source

NetAkademija

Naučite sve o Linuxu

Seminar o besplatnom operacijskom sustavu kojim možete zamijeniti svoje preskupe ili nevažeće Windowse.

Studenti

Provedba cjelovite kurikularne reforme

Ostvarivanje Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije dovedeno u pitanje

„Umjesto da se vrši pritisak na ljude koji marljivo i savjesno rade na izradi novih kurikuluma, odgovorni bi trebali poduzeti mjere koje bi omogućile brže i djelotvornije provođenje svih ciljeva i mjera Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije“, stoji u priopćenju Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije.