Ništa od mirenja

Od ovog četvrtka štrajkaju i fakulteti

Učionica; izvor: https://pixabay.com/en/classroom-lecture-hall-college-1699745/

Igor Radeka iz Sindikata pozvao je na štrajk sve nastavno i nenastavno osoblje zaposleno u visokom obrazovanju, a istaknuo je i da će svakog tjedna po jedan dan biti u štrajku.

Nakon što su se predstavnici sindikata visokog obrazovanja sastali s ministrom rada i mirovinskog sustava Josipom Aladrovićem, najavili su štrajk na fakultetima, piše N1. Opći će štrajk započeti u četvrtak, 24. listopada. 

Pokušaj mirenja, dakle, nije uspio, a Igor Radeka iz Sindikata pozvao je na štrajk sve nastavno i nenastavno osoblje zaposleno u visokom obrazovanju. Istaknuo je i da će svakog tjedna po jedan dan biti u štrajku. Ako se sindikalni zahtjev ne riješi, idući štrajk, navodi N1, održat će se u srijedu, 30. listopada. 

Podsjetimo, Sindikat znanosti i visokog obrazovanja inzistira na povećanju plaća dijelu zaposlenih s najnižim plaćama radi otklanjanja razlika između njihovih radnih mjesta te istovrsnih radnih mjesta u sustavima javnih službi. 

Komentari na članak

Vezani članci

4. Sajam karijera u Livnu

Zagrebački klub livanjskih studenata

Livanjskim maturantima predstavljeni zagrebački fakulteti na četvrtom Sajmu karijera

– Rezultati našeg rada se očituju i brojem upisanih brucoša. U akademskoj godini 2016./2017. upisalo se samo iz Livna 15 studenata više nego prethodne godine. – ističe Stipe Mišković.

Učionica; izvor: https://pixabay.com/en/classroom-lecture-hall-college-1699745/

Inzistiranje na povećanju plaća

Štrajk na fakultetima zabilježio visok odaziv; potvrđen ovotjedni datum štrajkanja

Kao što je najavljeno prošlog tjedna, svakog će se tjedna po jedan dan štrajkati na fakultetima. Ovog puta, poručio je Igor Radeka iz Sindikata, riječ je o srijedi, 30. listopada.

Davor Pavuna 2.kolumna

Davor Pavuna

Više od 3 % znalaca

Možete li svojim zanimanjem pomoći državi otkrijte u novoj kolumni prof. dr. sc. Davora Pavune!

Red u Studentskom

Štrajk djelatnika Studentskog centra

Menze u Studentskom centru će u utorak ipak raditi

Unatoč štrajku zaposlenika zagrebačkog Studentskog centra, radnici ne žele ići na štetu studentima.

Ulica nakon čišćenja kuća

Pomoć poplavljenom području

FOTO: Studenti Šumarskog fakulteta u zajedničkoj dvodnevnoj akciji očistili 38 kuća, ambulantu i školsku knjižnicu u Gunji

Teško je zamisliti kako je ostati bez svega, kako je to protiv svoje bolje otići iz svega za što ste radili u svojemu životu. Pročitajte što su studenti zatekli u Gunji prilikom čišćenja domova pogođenih poplavom.