Po Cjeniku za studente

Od danas mjesečne pokaze ZET-a mogu kupiti i izvanredni studenti

ZET tramvaj

Mjesečne pretplatne karte ZET-a, po Cjeniku za studente od 1. svibnja bit će dostupne i izvanrednim studentima. Prilikom prve kupnje potrebno je otići na prodajno mjesto ZET-a.

Svi oni koji izvanredno studiraju na visokim učilištima u Zagrebu, Zaprešiću i Velikoj Gorici od 1. svibnja imaju pravo kupiti pretplatnu kartu ZET-a po Cjeniku za studente. Prema dosadašnjim pravilima, to je bilo omogućeno samo redovnim studentima. 

Prilikom prve kupnje pretplatne karte potrebno je doći na bilo koje prodajno mjesto ZET-a kako bi se regulirao korisnički status. Pravo na pretplatnu kartu ne ostvaruju izvanredni studenti koji već imaju pravo na mjesečnu socijalnu pretplatnu kartu prema evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ili besplatnu pretplatnu kartu, temeljem važeće Odluke o socijalnoj skrbi.

Pravo na studentsku pretplatnu kartu izvanredni studenti ostvaruju temeljem:

  • evidencije informacijskog sustava akademskih kartica – ISAK, u tekućoj akademskoj godini, pravo na studentsku pretplatnu kartu ostvaruju temeljem statusa utvrđenog uvidom u navedeni sustav te nisu u obvezi podnositi prethodno navedeni Zahtjev;
  • Zahtjeva za izdavanje studentske pretplatne karte koji ovjerava nadležno visoko učilište na kojem studiraju, obveznom naznakom „IZVANREDNI STUDENT“;
  • potvrde Područne službe Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje prema mjestu prebivališta kojom se potvrđuje da prema evidenciji osiguranika Zavoda ima pravo na obvezno zdravstveno osiguranje kao nezaposlena osoba;
  • uvida u osobnu iskaznicu podnositelja Zahtjeva.

Komentari na članak

Vezani članci

Razmišljanje

Josip Maslov

WC školjka vs. Judith Reisman

Koja je poveznica između znanstvenika, Judith Reisman, wc školjke i zetovaca? Pročitajte u novoj kolumni Josipa Maslova.

Tramvaj iznutra II

Posebna regulacija prometa

Obustavlja se tramvajski promet zagrebačkim centrom

Zagrebački maraton održat će se sutra na širem području centra grada, stoga će tramvajske i autobusne linije biti izmijenjene.

FFZG izvana

Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Snižavaju se cijene diplome i promocije, a ukidaju se dvostruko plaćanje upisnine te indeksi

Na redovitoj sjednici Vijeća studenata održanoj 23. travnja objavljene su značajne promjene koje će smanjiti studentske troškove.

Registracijski uređaj u tramvaju

Nova oprema

ZET kupio moderne uređaje koji će iskorijeniti švercanje

ZET uvodi modernu opremu koja će imati provjeru za pretplatničke kartice, ali i za pojedinačno kupljene karte.

https://www.flickr.com/photos/126254131@N05/16223383142/in/photolist-qHB5As-MwwvkZ-qu6vkF-8sxzQp-n7gR-dG9ibZ-HhT6mu-HVXApN-dG9hLr-fbBbBm-ZmCji5-P9bfJT-nWJEYK-6g7GBH-266ipcZ-cdAJQQ-UfNCyF-RXkN2z-a2hkek-ZHBXuj-Gbbafg-H3AZFE-PahuZd-rHnM-WirKjL-H4myf4-dKv1BQ-WHLRfG-6etDRz-ZftQJ4-Gbb746-CTbVYt-YZ82aM-ayymcz-Ha8SCM-4vksaf-4v8uEA-psGW21-bWhgq2-qpG7Yp-H3Bdah-bpKUBc-b4qu64-b4qVEe-WL12sX-GFoYME-qpEwn5-XVmr5N-H6yZtF-U2N7wo

Besplatna vožnja gradom

I ove godine besplatan javni prijevoz vikendom za vrijeme Adventa u Zagrebu

Grad Zagreb, koji je trostruki osvajač nagrade za najbolji advent u Europi, ponovno nudi besplatan javni gradski prijevoz počevši od ovog vikenda, uz male promjene u odnosu na prošlu godinu.