Po Cjeniku za studente

Od danas mjesečne pokaze ZET-a mogu kupiti i izvanredni studenti

ZET tramvaj

Mjesečne pretplatne karte ZET-a, po Cjeniku za studente od 1. svibnja bit će dostupne i izvanrednim studentima. Prilikom prve kupnje potrebno je otići na prodajno mjesto ZET-a.

Svi oni koji izvanredno studiraju na visokim učilištima u Zagrebu, Zaprešiću i Velikoj Gorici od 1. svibnja imaju pravo kupiti pretplatnu kartu ZET-a po Cjeniku za studente. Prema dosadašnjim pravilima, to je bilo omogućeno samo redovnim studentima. 

Prilikom prve kupnje pretplatne karte potrebno je doći na bilo koje prodajno mjesto ZET-a kako bi se regulirao korisnički status. Pravo na pretplatnu kartu ne ostvaruju izvanredni studenti koji već imaju pravo na mjesečnu socijalnu pretplatnu kartu prema evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ili besplatnu pretplatnu kartu, temeljem važeće Odluke o socijalnoj skrbi.

Pravo na studentsku pretplatnu kartu izvanredni studenti ostvaruju temeljem:

  • evidencije informacijskog sustava akademskih kartica – ISAK, u tekućoj akademskoj godini, pravo na studentsku pretplatnu kartu ostvaruju temeljem statusa utvrđenog uvidom u navedeni sustav te nisu u obvezi podnositi prethodno navedeni Zahtjev;
  • Zahtjeva za izdavanje studentske pretplatne karte koji ovjerava nadležno visoko učilište na kojem studiraju, obveznom naznakom „IZVANREDNI STUDENT“;
  • potvrde Područne službe Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje prema mjestu prebivališta kojom se potvrđuje da prema evidenciji osiguranika Zavoda ima pravo na obvezno zdravstveno osiguranje kao nezaposlena osoba;
  • uvida u osobnu iskaznicu podnositelja Zahtjeva.

Komentari na članak

Vezani članci

Novi paviljoni na Savi

Razgovor s predstavnicima Studentskog zbora

„Studentski centar želi na studentima zaraditi 20 milijuna kuna”

Postoji ozbiljna opasnost da studentski domovi izgube smisao. Ako cijene ostanu ovako visoke, oni će postati jednako skupi kao i stanovi.

Obnova studentskih domova - kupaonica

Obnova studentskih domova

FOTO: Rekonstrukcija studentskih domova na samom je kraju

"Studenti će se na samom početku sljedeće kalendarske godine useliti u obnovljene domove. U tijeku traju pregovori između Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Studentskog Centra u Zagrebu i Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu oko formiranja cijena smještaja."

ZET tramvaj

Studenti reagirali na moguće naoružavanje ZET-ovaca

"Budem se u pancirki vozila u tramvaju; nismo sigurni ako kontrolorima daju oružje"

- Tomo Horvatinčić izašao je na slobodu, teroristički napadi su se pojačali, a sad će još i ZET-ovci postati kauboji?! Studentska "Lista načina na koji mogu nastradati" postala je duga u zadnje vrijeme. - jedan je od satričnih komentara.

Stari tramvaj

Varljiva sniženja karata

ZET-ovi „popusti” neugodno iznenađuju studente

Pri kupnji mjesečnog pokaza studentica se iznenadila cijenom koja je ostala ista, usprkos najavljenim popustima.

Glavni kolodvor, vlak u pokretu

Akcija „Srijedom još povoljnije”

Do Splita za 52, a do Rijeke za 30 kuna

Išli biste kući nakon napornih ispita ili vam se jednostavno putuje, a u novčaniku vam je ostalo svega 50-ak kuna? To više ne predstavlja nikakav problem!