Po Cjeniku za studente

Od danas mjesečne pokaze ZET-a mogu kupiti i izvanredni studenti

ZET tramvaj

Mjesečne pretplatne karte ZET-a, po Cjeniku za studente od 1. svibnja bit će dostupne i izvanrednim studentima. Prilikom prve kupnje potrebno je otići na prodajno mjesto ZET-a.

Svi oni koji izvanredno studiraju na visokim učilištima u Zagrebu, Zaprešiću i Velikoj Gorici od 1. svibnja imaju pravo kupiti pretplatnu kartu ZET-a po Cjeniku za studente. Prema dosadašnjim pravilima, to je bilo omogućeno samo redovnim studentima. 

Prilikom prve kupnje pretplatne karte potrebno je doći na bilo koje prodajno mjesto ZET-a kako bi se regulirao korisnički status. Pravo na pretplatnu kartu ne ostvaruju izvanredni studenti koji već imaju pravo na mjesečnu socijalnu pretplatnu kartu prema evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ili besplatnu pretplatnu kartu, temeljem važeće Odluke o socijalnoj skrbi.

Pravo na studentsku pretplatnu kartu izvanredni studenti ostvaruju temeljem:

  • evidencije informacijskog sustava akademskih kartica – ISAK, u tekućoj akademskoj godini, pravo na studentsku pretplatnu kartu ostvaruju temeljem statusa utvrđenog uvidom u navedeni sustav te nisu u obvezi podnositi prethodno navedeni Zahtjev;
  • Zahtjeva za izdavanje studentske pretplatne karte koji ovjerava nadležno visoko učilište na kojem studiraju, obveznom naznakom „IZVANREDNI STUDENT“;
  • potvrde Područne službe Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje prema mjestu prebivališta kojom se potvrđuje da prema evidenciji osiguranika Zavoda ima pravo na obvezno zdravstveno osiguranje kao nezaposlena osoba;
  • uvida u osobnu iskaznicu podnositelja Zahtjeva.

Komentari na članak

Vezani članci

Tramvaj iznutra II

Novosti iz ZET-a

Od Zagreba do Velike Gorice možete putovati novim ZET-ovim polusatnim kartama

U Velikoj Gorici će se od 1. ožujka moći kupiti ZET-ova polusatna karta od četiri kune. Na taj način cijelo velikogoričko područje postaje jedna zona u kojoj se građani mogu voziti po najjeftinijoj cijeni.

FFZG izvana

Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Snižavaju se cijene diplome i promocije, a ukidaju se dvostruko plaćanje upisnine te indeksi

Na redovitoj sjednici Vijeća studenata održanoj 23. travnja objavljene su značajne promjene koje će smanjiti studentske troškove.

Glavni kolodvor i ljudi

Tramvajski promet

Radovi u Ilici unijet će kratkotrajne promjene za putnike ZET-a

U kratkotrajnom periodu putnike ZET-a zbog radova u Ilici očekuju promjene u prometovanju nekih tramvajskih linija. Promjene ne očekuju slavnu četrnaesticu iz popularnog hita „Tango“ grupe Vatra, a o kojim tramvajskim linijama je riječ i kuda će se kretati, donosimo u članku.

Google images

Tamara Kordovan

Baba u tramvaju

Ima hodalicu koja bi zavarala slučajnog prolaznika ili tete na šalteru u banci, ali istreniranog promatrača koji mirno čeka tramvaj ne može. Uočila je tramvaj sa sto metara i zaključila da joj treba baš taj. Ne onaj koji dolazi za dvije minute. Ne isti tramvaj koji ide u istom smjeru i dolazi za 4 minute. Ovo je njezin tramvaj. Podiže svoju hodalicu i baca se u trk. Kakvi umjetni kukovi, kakva reuma kad treba uhvatiti svoj tramvaj.

Zicni se

Projekt za osvježenje terminala Savski most

„Zicnite se“ i vi!

Terminal Savski most u Zagrebu, jedan od najvećih gradskih terminala, uskoro će dobiti novo lice.