Po Cjeniku za studente

Od danas mjesečne pokaze ZET-a mogu kupiti i izvanredni studenti

ZET tramvaj

Mjesečne pretplatne karte ZET-a, po Cjeniku za studente od 1. svibnja bit će dostupne i izvanrednim studentima. Prilikom prve kupnje potrebno je otići na prodajno mjesto ZET-a.

Svi oni koji izvanredno studiraju na visokim učilištima u Zagrebu, Zaprešiću i Velikoj Gorici od 1. svibnja imaju pravo kupiti pretplatnu kartu ZET-a po Cjeniku za studente. Prema dosadašnjim pravilima, to je bilo omogućeno samo redovnim studentima. 

Prilikom prve kupnje pretplatne karte potrebno je doći na bilo koje prodajno mjesto ZET-a kako bi se regulirao korisnički status. Pravo na pretplatnu kartu ne ostvaruju izvanredni studenti koji već imaju pravo na mjesečnu socijalnu pretplatnu kartu prema evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ili besplatnu pretplatnu kartu, temeljem važeće Odluke o socijalnoj skrbi.

Pravo na studentsku pretplatnu kartu izvanredni studenti ostvaruju temeljem:

  • evidencije informacijskog sustava akademskih kartica – ISAK, u tekućoj akademskoj godini, pravo na studentsku pretplatnu kartu ostvaruju temeljem statusa utvrđenog uvidom u navedeni sustav te nisu u obvezi podnositi prethodno navedeni Zahtjev;
  • Zahtjeva za izdavanje studentske pretplatne karte koji ovjerava nadležno visoko učilište na kojem studiraju, obveznom naznakom „IZVANREDNI STUDENT“;
  • potvrde Područne službe Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje prema mjestu prebivališta kojom se potvrđuje da prema evidenciji osiguranika Zavoda ima pravo na obvezno zdravstveno osiguranje kao nezaposlena osoba;
  • uvida u osobnu iskaznicu podnositelja Zahtjeva.

Komentari na članak

Vezani članci

Stari tramvaj

Sve zanimljivosti tramvajskog prometa

Od konjskog tramvaja, preko „Stojadina”, do mirogojske nesreće i ukinuća linija 10 i 16

Imamo jedan od najljepših svjetskih tramvaja, popularnu stojedinicu, kod nas se dogodila i jedna od najvećih tramvajskih nesreća u povijesti. O svemu tome možete pročitati u članku, a saznali smo i gdje su nestali tramvaji s brojevima 10 i 16.

Novi paviljoni na Savi

Razgovor s predstavnicima Studentskog zbora

„Studentski centar želi na studentima zaraditi 20 milijuna kuna”

Postoji ozbiljna opasnost da studentski domovi izgube smisao. Ako cijene ostanu ovako visoke, oni će postati jednako skupi kao i stanovi.

Advent u Osijeku

Kada glamur i nepraktičnost zamijene idilu

Besmisao i kaos obilježili Advent u Osijeku, ništa od studentskih cijena i sadržaja

Mnogi će se složiti da advent u Osijeku nema istu čar kao u protekle dvije godine. Toplu, rustikalnu atmosferu malog, ali smislenog i simpatičnog adventa u Tvrđi prekinula je nekakva nelogična i nesimetrična postava ovogodišnjeg adventa u centru grada. Pitanje je: što promijeniti i kako se vratiti na staro?

Registracijski uređaj u tramvaju

Nova oprema

ZET kupio moderne uređaje koji će iskorijeniti švercanje

ZET uvodi modernu opremu koja će imati provjeru za pretplatničke kartice, ali i za pojedinačno kupljene karte.

Što zapravo plaćam? (SD Cvjetno naselje)

Jača nezadovoljstvo zbog poskupljenja domova

FOTO: Je li ovo početak masovnog studentskog prosvjeda?

– Dobro djelo učinjeno narodu ne može bez ploda, a zlodjelo bez kazne. – stoji na prozoru SD Ante Starčević. Najavljuju li studenti glasni, masovni prosvjed zbog poskupljenja domova?