LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Znanstveni kongres

Od (budućih) liječnika očekuje se više od medicine; educirat će ih 50-ak predavača sa zagrebačkog Sveučilišta

U više od 25 radionica koje će se održati od 29. studenog do 2. prosinca, a koje će voditi oko 50 predavača s čak 8 studija Sveučilišta u Zagrebu, 100 studenata i mladih liječnika dobit će priliku usavršiti svoja medicinska znanja i vještine.

U više od 25 radionica koje će se održati od 29. studenog do 2. prosinca, a koje će voditi oko 50 predavača s čak 8 studija Sveučilišta u Zagrebu, 100 studenata i mladih liječnika dobit će priliku usavršiti svoja medicinska znanja i vještine.

Europska medicinska studentska asocijacija, koja okuplja studente Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, devetnaesti put organizira Zagreb International Medical Summit, znanstveni kongres namijenjen studentima biomedicinskog područja te mladim liječnicima. Tijekom četverodnevnog programa sudionici imaju priliku prisustvovati brojnim predavanjima i radionicama koje vode predavači sa Sveučilišta, kao i izlagati vlastiti znanstveni rad pred znanstvenim odborom koji čine profesori Medicinskog fakulteta. Sažeci svih radova objavljuju se u Knjizi sažetaka koja je suplement Liječničkom vjesniku, a najbolji od njih bit će objavljen u cijelosti u samom časopisu.

Tema je ovogodišnjeg ZIMS-a Get serious, get healthcare management jer se u današnje vrijeme od liječnika očekuje puno više od same medicine. U više od 25 radionica koje će voditi oko 50 predavača s čak 8 studija Sveučilišta u Zagrebu, 100 sudionika dobit će priliku usavršiti svoja medicinska znanja i vještine te će im se pružiti uvid u svijet menadžmenta, a za njega će se bolje pripremiti soft skills radionicama.

Od 29. studenog do 2. prosinca, u prostorijama Hrvatskog liječničkog doma i Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar, odvijat će se radionice na kojima će sudionici moći vježbati osnove poroda i bronhoskopije, analizu nalaza poput onih laboratorijskih ili EKG-a, saznati koje su najčešće sustavne pogreške na koje moraju misliti iščitavajući najnovije znanstvene radove, vježbati brojne druge medicinske vještine, ali i kako komunicirati s pacijentom, s nadređenim i kolegom, otkriti što činiti da izbjegnu zloglasni burn-out sindrom, na koji način koristiti medije kao metodu promicanja zdravlja, kako se nositi s neuspjehom i sve one druge kvalitete koje razlikuju liječnika od doktora.

– Zbog uistinu jako velikog interesa za ZIMS i nemogućnosti primanja svih prijavljenih, odlučili smo svakog dana, od petka do nedjelje, organizirati predavanja o aktualnim temama – muškoj neplodnosti, medicinskoj marihuani, organizaciji zdravstvenog sustava – koja su otvorena za javnost. – dodaju iz EMSA-e.

FOTO: PIXABAY