Festival znanosti

Očekuje se preko 12 000 posjetitelja na manifestaciji „Dan i noć na PMF-u"

Matematika

Najveći festival znanosti u organizaciji jednog visokog učilišta i ove će godine posjetiti oko 12 tisuća posjetitelja. U petak, 7. travnja na PMF-u će se održati više od 100 popularizacijskih predavanja, interaktivnih radionica, izložbi i vođenih obilazaka.

Sedam odsjeka Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizira Dan i noć na PMF-u. Riječ je o jednodnevnom festivalu prirodoslovlja i matematike koji se već tradicionalno održava u travnju, a namijenjen je budućim studentima fakulteta te svim zainteresiranim posjetiteljima.

Svečanost otvorenja održat će se u petak, 7. travnja 2017. u 11 sati, u zgradi Matematičkoga odsjeka. U sklopu festivala održat će se sedam manifestacija: Noć biologije, Fizika danas, Otvoreni dan kemije, Otvoreni dan geologije, Geofizika uživo, Otvoreni dan geografije i Otvoreni dan matematike.

Događanja će trajati od 10 do 23 sata u svim prostorima u kojima djeluje Prirodoslovno-matematički fakultet. Tijekom više od 100 popularizacijskih predavanja, interaktivnih radionica, izložbi i vođenih obilazaka, posjetiteljima svih uzrasta bit će predstavljena ljepota i zanimljivost prirodoslovlja, matematike i računarstva, kao i njihova presudna važnost za razvoj društva.

Organizatori očekuju da će programe manifestacije pratiti oko 12 000 posjetitelja kojima će više od 1 000 studenata, nastavnika i djelatnika  fakulteta prezentirati prirodne znanosti. Ovakav način popularizacije prirodoslovnih struka otvaranjem vrata širokoj javnosti i medijima, najveći je festival znanosti u organizaciji jednoga visokoga učilišta u Republici Hrvatskoj koji se održava već dugi niz godina, a pod ovim nazivom od 2015. godine

Komentari na članak

Vezani članci

Noć kazališta

Noć kazališta 2014.

Kazališne predstave širom zemlje

Danas se održava šesta Noć kazališta koja je programom zasad najbogatija.

Tomislav Primorac

Intervju: Tomislav Primorac

Hrvatska strip scena ima budućnost: Pogledajte radove splitskog stripera

Tomislav Primorac student je računarske fizike na splitskom PMF-u. U slobodno vrijeme crta stripove i aktivno se bavi glazbom. Saznajte radi li se o striperu ili samo jednom crtaču stripa!

EXIT proglašen najboljim

Povratak titule u regiju

EXIT službeno najbolji europski festival!

– Ovim je EXIT ljeto ljubavi 2017. koje se sastojalo od 4 festivala u Novom Sadu, Umagu, Budvi i Temišvaru, s preko 350 000 posjetitelja, upisano zlatnim slovima u svjetsku festivalsku povijest. – rekao je Dušan Kovačević.

Imagine Croatia

Festival mladih glazbenika

Mladi glazbenici svih glazbenih stilova mogu se prijaviti na Imagine Croatia

U tijeku su prijave za 10. izdanje Hrvatskog Imagine Festivala. Ulazak u finale jednoj od grupa omogućit će natjecanje na međunarodnoj razini.

Ganz novi festival

Kultura promjene SC-a

Ganz novi festival usvaja ganz nove fotografe i poziva na 3 besplatne radionice

Najbolje fotografije, odnosno fotografi/kinje, dobit će priliku za rad u novoj kulturnoj sezoni SC-a uz mentorsku podršku dugogodišnjeg fotografa Kulture promjene i medijskog umjetnika Damira Žižića.