Festival znanosti

Očekuje se preko 12 000 posjetitelja na manifestaciji „Dan i noć na PMF-u"

Matematika

Najveći festival znanosti u organizaciji jednog visokog učilišta i ove će godine posjetiti oko 12 tisuća posjetitelja. U petak, 7. travnja na PMF-u će se održati više od 100 popularizacijskih predavanja, interaktivnih radionica, izložbi i vođenih obilazaka.

Sedam odsjeka Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizira Dan i noć na PMF-u. Riječ je o jednodnevnom festivalu prirodoslovlja i matematike koji se već tradicionalno održava u travnju, a namijenjen je budućim studentima fakulteta te svim zainteresiranim posjetiteljima.

Svečanost otvorenja održat će se u petak, 7. travnja 2017. u 11 sati, u zgradi Matematičkoga odsjeka. U sklopu festivala održat će se sedam manifestacija: Noć biologije, Fizika danas, Otvoreni dan kemije, Otvoreni dan geologije, Geofizika uživo, Otvoreni dan geografije i Otvoreni dan matematike.

Događanja će trajati od 10 do 23 sata u svim prostorima u kojima djeluje Prirodoslovno-matematički fakultet. Tijekom više od 100 popularizacijskih predavanja, interaktivnih radionica, izložbi i vođenih obilazaka, posjetiteljima svih uzrasta bit će predstavljena ljepota i zanimljivost prirodoslovlja, matematike i računarstva, kao i njihova presudna važnost za razvoj društva.

Organizatori očekuju da će programe manifestacije pratiti oko 12 000 posjetitelja kojima će više od 1 000 studenata, nastavnika i djelatnika  fakulteta prezentirati prirodne znanosti. Ovakav način popularizacije prirodoslovnih struka otvaranjem vrata širokoj javnosti i medijima, najveći je festival znanosti u organizaciji jednoga visokoga učilišta u Republici Hrvatskoj koji se održava već dugi niz godina, a pod ovim nazivom od 2015. godine

Komentari na članak

Vezani članci

Beba spava

Odmori se, za promjenu

Kako neprospavana noć djeluje na tvoj organizam

Shvaćamo olako ideju o nespavanju, gledajući na to kao odličan izlaz iz kroničnog nedostatka vremena. Međutim, posljedice su nespavanja dramatične.

Orange Warsaw festival

Izvještaj s festivala u Poljskoj

Najveći svjetski glazbenici i razvodnjeni Heineken na Orange Warsaw festivalu

Donosimo dašak atmosfere s poljskog Orange Warsaw festivala, izvrsne uvertire u Open'er koji će se održati od 28. lipnja do 1. srpnja.

Projekt X: High5

Festival u Palachu

Projekt X: Besplatno na koncerte sastava High5, Kandžija i Gole žene, ABOP i brojnih drugih

Uz mentorsko su vodstvo članova udruge Drugo more Projekt X: festival osmislili polaznici radionica koji su proteklih nekoliko mjeseci razvijali praktična znanja u području suvremene kulture i umjetnosti. Na nj su privukli velika glazbena imena, a ulaznice se preuzimaju besplatno.

Vremenskistroj1

Putovanje kroz vrijeme je, prema nekim teorijama, moguće

Izgradnja vremenskog stroja u teoriji je moguća

Tema putovanja kroz vrijeme je od davnina intrigirala ljude, a kroz svoj video na YouTubeu Explanimator nam pokušava razjasniti neke nedoumice.

Communication Management Forum 2017

Međunarodna konferencija

"Communication Management Forum" okupio čak 90 znanstvenika i 200 sudionika

Tijekom dvodnevne međunarodne konferencije koju organizira Bernays, znanstvene radove iz odnosa s javnošću, medija, marketinga, politologije i srodnih znanstvenih disciplina predstavilo je 90 izlagača.