Festival znanosti

Očekuje se preko 12 000 posjetitelja na manifestaciji „Dan i noć na PMF-u"

Matematika

Najveći festival znanosti u organizaciji jednog visokog učilišta i ove će godine posjetiti oko 12 tisuća posjetitelja. U petak, 7. travnja na PMF-u će se održati više od 100 popularizacijskih predavanja, interaktivnih radionica, izložbi i vođenih obilazaka.

Sedam odsjeka Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizira Dan i noć na PMF-u. Riječ je o jednodnevnom festivalu prirodoslovlja i matematike koji se već tradicionalno održava u travnju, a namijenjen je budućim studentima fakulteta te svim zainteresiranim posjetiteljima.

Svečanost otvorenja održat će se u petak, 7. travnja 2017. u 11 sati, u zgradi Matematičkoga odsjeka. U sklopu festivala održat će se sedam manifestacija: Noć biologije, Fizika danas, Otvoreni dan kemije, Otvoreni dan geologije, Geofizika uživo, Otvoreni dan geografije i Otvoreni dan matematike.

Događanja će trajati od 10 do 23 sata u svim prostorima u kojima djeluje Prirodoslovno-matematički fakultet. Tijekom više od 100 popularizacijskih predavanja, interaktivnih radionica, izložbi i vođenih obilazaka, posjetiteljima svih uzrasta bit će predstavljena ljepota i zanimljivost prirodoslovlja, matematike i računarstva, kao i njihova presudna važnost za razvoj društva.

Organizatori očekuju da će programe manifestacije pratiti oko 12 000 posjetitelja kojima će više od 1 000 studenata, nastavnika i djelatnika  fakulteta prezentirati prirodne znanosti. Ovakav način popularizacije prirodoslovnih struka otvaranjem vrata širokoj javnosti i medijima, najveći je festival znanosti u organizaciji jednoga visokoga učilišta u Republici Hrvatskoj koji se održava već dugi niz godina, a pod ovim nazivom od 2015. godine

Komentari na članak

Vezani članci

Zvjezdano nebo

Nova astronomska otkrića

Nastavlja se potraga za devetim planetom našeg solarnog sustava

Deveti planet trebao bi se nalaziti na južnom nebu, neposredno iza Plutona.

Noć istraživača

Split i Zagreb

Noć istraživača ove godine održava se 26. rujna

Cilj noći istraživača je na zabavan i jednostavan način podići svijest šire javnosti o važnosti znanstvenog istraživanja za društvo kako bi se srušile predrasude koje često postoje prema znanstvenoistraživačkoj zajednici te povećala zainteresiranost mladih za profesionalnu karijeru u znanosti.

Sveučilište Sjever

Istaknuta važnost suradnje između znanosti i visokog obrazovanja

Potpisan sporazum o suradnji Sveučilišta Sjever i KBC-a Zagreb

Sporazum omogućuje razmjenu znanja i iskustava, stručnu i akademsku nastavu na studiju sestrinstva, mogućnosti obavljanja stručne prakse na KBC-u u sklopu drugih studijskih programa Sveučilišta i puno više.

Nastup kulturno-umjetničkog društva

34. turističko-kulinarska manifestacija

Manifestacija "Kaj su jeli naši stari" održana u Vrbovcu

Ove je godine ponovno održana manifestacija pod nazivom „Kaj su jeli naši stari“ u Vrbovcu u razdoblju od 29. do 31. kolovoza. Kroz tri dana posjetitelji su mogli degustirati tradicionalna jela, uživati u folklornoj glazbi, sudjelovati na radionicama i sličnim aktivnostima.

Feel so Fine Weekend

Indie, blues i rock festival u Vrbniku

FEEL SO FINE: Glazbena vikend-poslastica u Vrbniku!

Premijerno izdanje manifestacije FEEL SO FINE WEEKEND u tri će dana publici predstaviti sedam izvođača.