Konferencija za unaprjeđenje obrazovanja

Obrazovanje 4.0 – škola po mjeri industrije na FSB-u: predstavit će se vodeće hrvatske industrije

FSB zgrada

Fakultet strojarstva i brodogradnje u suradnji s CADCAM Grupom organizira konferenciju pod nazivom Obrazovanje 4.0 – škola po mjeri industrije, na kojoj će se povezivati realni sektor sa školstvom. Sudjelovanje je na konferenciji besplatno, no potrebno je prethodno se prijaviti.

Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu u četvrtak i petak, 10. i 11. listopada, domaćin je konferencije pod nazivom Obrazovanje 4.0 – škola po mjeri industrije. Održat će se u Velikoj vijećnici FSB-a s početkom u 9 sati. 

Događaj organizira CADCAM Grupa, koja je u suradnji s FSB-om pokrenula inicijativu kako bi svojim kompetencijama pridonijela širim društvenim inicijativama za unaprjeđenje obrazovanja. Uz to, zadaća je konferencije sprečavanje odlaska mladih iz Hrvatske te njihova bolja priprema za moderno tržište rada.

Neki su od ciljeva konferencije povezivanje realnoga sektora i školstva, motivacija i poticanje studenata i učenika u korištenju alata postojećim DS studentskim projektima. Osim toga, tehničkim se školama i fakultetima žele osigurati alati za 3D-dizajn i simulacije te osigurati potrebnu edukaciju i nastavne sadržaje za učitelje i profesore.

Ovom prilikom predstavit će se vodeće industrije u Hrvatskoj poput Rimac Automobila, Končara, AD plastike te brojnih drugih. Sudjelovanje je na konferenciji besplatno, no obavezna je prethodna prijava.

Komentari na članak

Vezani članci

Žena mijenja kotač

Sigurnost u prometu

Žene za volanom, educirajte se!

Kako najlakše promijeniti kotač ako pukne pneumatik tijekom vožnje i bez pomoći u blizini? Otkrijte ove subote na parkiralištu King Crossa.

mladi ljudi, hodanje, šetnja

Konferencija Svjetskog saveza mladih Hrvatska

Na sudjelovanje u izradi Strategije o samozapošljavanju i zapošljavanju mladih pozivaju se – mladi!

Mladi će razgovarati o problemima u njihovoj lokalnoj zajednici, mišljenjima, stavovima i znanjima o mjerama zapošljavanja i samozapošljavanja te planovima za budućnost, europskim i nacionalnim politikama, društvenom poduzetništvu i tako sudjelovati u izradi nacrta prijedloga mjera za novu Strategiju o samozapošljavanju i zapošljavanju mladih s ciljem poboljšanja uvjeta i procesa zapošljavanja u Hrvatskoj.

Twitter

Sveučilišta i društvene mreže

Sveučilišta bi trebala koristiti Twitter kako bi se povezala sa studentima

Hoće li se Sveučilišta povezivati sa studentima putem društvenih mreža?

Fakultet agrobiotehničkih znanosti u Osijeku
FOTO IZVOR: naslovna fotografija službene internetske stranice:
http://www.fazos.unios.hr/

„Hrvatska pamet Hrvatskoj”

Što se čini po pitanju zadržavanja obrazovanih u Hrvatskoj, odgovaraju gosti Fakulteta agrobiotehničkih znanosti

Doznajte sve o sudjelovanju u natjecanju studentskih razvojnih programa kod Dražena Novaka. Poslušajte i predavanje Ivana Jurline, predsjednika udruge Osijek Software City, na temu ostvarivanja uspjeha mladih poduzetnika u Hrvatskoj

HAKOM

HAKOM objavio natječaj

Natječaj za izradu korisnih aplikacija

Ako ste vješti u izradi aplikacija, prijavite se na HAKOM-ov natječaj za izradu društveno korisnih aplikacija te na taj način pomozite i sebi i drugima.