Akademska godina 2017/2018.

Objavljeni rezultati Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu; nagrađena ukupno 172 rada

Sveučilište u Zagrebu

Objavljen je popis od ukupno 172 rada koja će se nagraditi Rektorovom nagradom na svečanoj dodjeli zakazanoj za 6. srpnja.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je dobitnike Natječaja za dodjelu Rektorove nagrade u akademskoj godini 2017/2018. koja se dodjeljuje studentima s najboljim radovima znanstvenog sadržaja, ali i s kvalitetnim umjetničkim ostvarenjima. Prijave su trajale do 4.svibnja 2018, a pravo natjecanja imali su svi studenti preddiplomskih, diplomskih te integriranih preddiplomskih i diplomskih studija ovog Sveučilišta.

S obzirom na to da je jedan od glavnih ciljeva Sveučilišta promicanje studentskog stvaralaštva te razvijanje svijesti kod studenata da se uspješan znanstveni ili umjetnički rad temelji na ustrajnosti, kreativnosti, individualnom i timskom radu, za nagradu se mogao predložiti rad u sljedećim kategorijama:

  • Nagrada za individualni znanstveni i umjetnički rad (jedan ili dva autora) 
  • Nagrada za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora)
  • Nagrada za individualni ili timski znanstveni i umjetnički rad u području translacijskih istraživanja (jedan do deset autora)
  • Nagrada za „veliki“ timski znanstveni i umjetnički rad (više od deset autora)
  • Nagrada za posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova (na prijedlog čelnika sastavnice ili Rektora)
  • Nagrada za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici (na prijedlog čelnika sastavnice ili Rektora)

Nagrađena su ukupno 172 rada, a njihov je popis dostupan na poveznici.

Svečana dodjela nagrada zakazana je za srijedu, 6. srpnja 2018. godine, u 11 sati u Kongresnoj dvorani Ekonomskog fakulteta. Također, prigodom svečane dodjele organizirat će se i izložba radova dobitnika Rektorove nagrade, a nagrađeni studenti dužni su na vrijeme pripremiti, dostaviti i izložiti postere svojih radova, sukladno uputama koje su objavljene na mrežnim stranicama Sveučilišta. Svim dobitnicima nadoknadit će se do 300 kn troškova za pripreme postera i prezentacije nagrađenih radova.

Komentari na članak

Vezani članci

Rektorat pročelje

Sveučilište u Zagrebu

Određeni datumi izbora za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica

Izbori za studentske predstavnike su neposredni, slobodni i tajni. Novi studentski predstavnici biraju se na razdoblje od dvije godine.

Sveučilišno vaterpolo prvenstvo 2009

Utakmice će se odigravati na bazenu Utrine

U dva tjedna odigrat će se cjelokupno natjecanje zagrebačkog sveučilišta u vaterpolu

Deset muških ekipa i samo 3 ženske ekipe odigrat će u 2 tjedna sve utakmice i saznat ćemo pobjednika ovogodišnjeg UNISPORT ZG natjecanja u vaterpolu.

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Raspisan natječaj za funkciju studentskog pravobranitelja

Studentski zbor u potrazi je za ambicioznim studentom ili studenticom koji/a je spreman/na zalagati se za svoje kolege i boriti se za prava studenata.

Sveučilište - natpis

Stvaranje viška kadrova na tržištu

Sveučilište u Zagrebu razmišlja o ukidanju jesenskih upisnih rokova

Sveučilište u Zagrebu počelo je ozbiljno razmatrati ukidanje jesenskog upisnog roka prilikom prijava na fakultet. Razlog tome je, među ostalim, kritika Vlade na sadašnje stanje nezaposlenosti.

SCZG izvana

Tijekom obnove studentskih domova

Subvencioniranim stanarima najviša razina potpore studentske prehrane

Riječ je o razini 2,5 koja im omogućava da svakog dana preko svoje "iksice" uzmu tri meni-obroka te tri obroka po izboru izvan dnevnog menija.