Akademska godina 2017/2018.

Objavljeni rezultati Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu; nagrađena ukupno 172 rada

Sveučilište u Zagrebu

Objavljen je popis od ukupno 172 rada koja će se nagraditi Rektorovom nagradom na svečanoj dodjeli zakazanoj za 6. srpnja.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je dobitnike Natječaja za dodjelu Rektorove nagrade u akademskoj godini 2017/2018. koja se dodjeljuje studentima s najboljim radovima znanstvenog sadržaja, ali i s kvalitetnim umjetničkim ostvarenjima. Prijave su trajale do 4.svibnja 2018, a pravo natjecanja imali su svi studenti preddiplomskih, diplomskih te integriranih preddiplomskih i diplomskih studija ovog Sveučilišta.

S obzirom na to da je jedan od glavnih ciljeva Sveučilišta promicanje studentskog stvaralaštva te razvijanje svijesti kod studenata da se uspješan znanstveni ili umjetnički rad temelji na ustrajnosti, kreativnosti, individualnom i timskom radu, za nagradu se mogao predložiti rad u sljedećim kategorijama:

  • Nagrada za individualni znanstveni i umjetnički rad (jedan ili dva autora) 
  • Nagrada za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora)
  • Nagrada za individualni ili timski znanstveni i umjetnički rad u području translacijskih istraživanja (jedan do deset autora)
  • Nagrada za „veliki“ timski znanstveni i umjetnički rad (više od deset autora)
  • Nagrada za posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova (na prijedlog čelnika sastavnice ili Rektora)
  • Nagrada za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici (na prijedlog čelnika sastavnice ili Rektora)

Nagrađena su ukupno 172 rada, a njihov je popis dostupan na poveznici.

Svečana dodjela nagrada zakazana je za srijedu, 6. srpnja 2018. godine, u 11 sati u Kongresnoj dvorani Ekonomskog fakulteta. Također, prigodom svečane dodjele organizirat će se i izložba radova dobitnika Rektorove nagrade, a nagrađeni studenti dužni su na vrijeme pripremiti, dostaviti i izložiti postere svojih radova, sukladno uputama koje su objavljene na mrežnim stranicama Sveučilišta. Svim dobitnicima nadoknadit će se do 300 kn troškova za pripreme postera i prezentacije nagrađenih radova.

Komentari na članak

Vezani članci

Minerali

Raw Materials University Day

Saznajte sve o zapošljavanju i karijeri u sektoru neenergetskih mineralnih sirovina

Program uključuje obilazak 14 laboratorija i 6 zbirki, 12 interaktivnih pokaznih vježbi i 21 predavanje s 12 primjera industrijskih ili institucijskih partnera.

Konferencija

Srce DEI 2017.

Konferencija o novim informacijskim i komunikacijskim tehnologijama u obrazovanju

Konferencija za stručnjake koji se bave planiranjem, implementacijom i primjenom novih informacijskih tehnologija u znanosti i visokom obrazovanju, napredne korisnike takvih tehnologija, ali i sve one koje takve vrste tehnologija profesionalno zanimaju.

Od deset sveučilišta, zagrebačko najuspješnije na judo natjecanju

UniSport Hrvatska

Zagrebačko sveučilište najbolje u judu

- Veseli nas da je ove godine nastupio veći broj natjecatelja nego prošle godine te da se povećala kvaliteta samog natjecanja. Ove je godine studentsko prvenstvo bilo i jedan od kriterija za odlazak na Europske sveučilišne sportske igre i to je bio jedan od motiva da na ovom prvenstvu nastupe naši najbolji judaši. Tako smo i ove godine uživali u nastupima osvajača svjetskih i europskih medalja i članova nacionalnih selekcija. – izjavio je Ivan Segedi, tehnički organizator natjecanja.

FOTO

Stipendiranje studenata

Objavljeni dobitnici stipendije Grada Zagreba

Poznata su imena studenata dobitnika stipendije Grada Zagreba. Ukupno će se dodjeliti 99 stipendija, u dvije kategorije: znanstveno-istraživačkoj i umjetničkoj.

Logo Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu objavilo natječaj

Bira se novi studentski pravobranitelj na Sveučilištu u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu objavilo je javni poziv za podnošenje kandidatura za studentskog pravobranitelja. Izabrani student dobiva mandat u trajanju od godine dana.