Studentska mobilnost

Objavljen natječaj za program Erasmus+ 2020

https://pixabay.com/photos/university-education-school-2119707/

Sve do 5. veljače 2020. godine moguće je prijaviti se na Erasmus+ program studentske mobilnosti.

Dana 5. studenog objavljen je natječaj za prijavu na programe za Erasmus+ za 2020. godinu Europske komisije. Donosimo najvažnije programe za mlade i način kako najbolje iskoristiti sve mogućnosti koje su vam pružene tijekom studentskog doba. 

Natječajem su obuhvaćene sljedeće aktivnosti

  • Ključna aktivnost 1 (KA1) – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince
  • Ključna aktivnost 2 (KA2) – Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse
  • Ključna aktivnost 3 (KA3) – Podrška reformi politika.

Prema vodiču za prijavu koji možete pronaći na poveznici Erasmus+ ima snažnu međunarodnu dimenziju, tj. suradnju s partnerskim zemljama, a to posebice vrijedi kod visokog obrazovanja i mladih. U području visokog obrazovanja programom Erasmus+ podupiru se sljedeće ključne aktivnosti usmjerene na suradnju s partnerskim zemljama:

  • međunarodna mobilnost pojedinaca u svrhu stjecanja bodova i združeni diplomski studiji Erasmus Mundus (u okviru ključne aktivnosti 1) kojima se promiče mobilnost učenika i osoblja iz partnerskih zemalja te u njih
  • projekti jačanja kapaciteta u visokom obrazovanju (u okviru ključne aktivnosti 2) kojima se promiču suradnja i partnerstva koji utječu na modernizaciju i internacionalizaciju visokih učilišta i sustava visokog obrazovanja u partnerskim zemljama, s posebnim naglaskom na partnerske zemlje u susjedstvu EU-a o potpori dijalogu o politici (u okviru ključne aktivnosti 3) preko mreže stručnjaka za reformu visokog obrazovanja u partnerskim zemljama u susjedstvu EU-a
  • potpora dijalogu o politici (u okviru ključne aktivnosti 3) preko mreže stručnjaka za reformu visokog obrazovanja u partnerskim zemljama u susjedstvu EU-a, međunarodnih udruženja diplomiranih studenata, dijaloga o politici s partnerskim zemljama i međunarodnih promidžbenih događanja.

Glavni cilj podupiranja mobilnosti učenika i osoblja je stvaranje prilika za studente, vježbenike i mlade ljude te profesore, nastavnike, učitelje, voditelje osposobljavanja, osobe koje rade s mladima, osoblje obrazovnih ustanova i organizacija civilnog društva da dožive iskustvo učenja i/ili rada u drugoj državi. 

Rokovi za prijavu u najvažnijem aspektu za studente, tj. u pogledu mobilnosti pojedinaca u području obrazovanja, osposobljavanja mladih traju sve do 5. veljače 2020. godine Ostale rokove za prijavu možete pronaći na poveznici

Prilikom prijave potrebni su vam prijavni obrasci i druga dokumentacija, a ona će biti objavljena na službenim stranicama Agencije za mobilnost i programe EU. Ujedno, vrlo je važno napomenuti kako se za prijavu Erasmus+ projekata koristi nova platforma Platforma za Erasmus+ i Europske snage solidarnosti te Organizacijski ID broj, umjesto dosadašnjeg PIC broja o čemu više informacija možete pronaći na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Sudjelujte u seminaru „Poduzetnik početnik“

Poslovna edukacija

„Poduzetnik početnik” uvodi vas u svijet poslovanja

Ako planirate pokrenuti vlastito poslovanje i naučiti nešto o poduzetničkoj klimi u kojoj se nalazite, predlažemo vam sudjelovanje na seminaru koji će zasigurno odgovoriti na sva vaša pitanja.

Djevojka s laptopom

Financijska podrška

Stipendija od 800 kuna mjesečno za djevojku bez roditeljske skrbi

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju redovne studentice na javnom visokom učilištu tehničkih znanosti, računarstva i informatike. Prijave traju do 30. studenog.

EFFATA

Studentski katolički centar Split

Effata – program cjelovite kršćanske formacije mladih

Prijavite se do 3. studenog i stvorite si ekipu podrške uz program EFFATA u organizaciji Studentskog katoličkog centra Split.

Freshhh 2015

Freshhh 2015.

Upoznajte Ininu Freshhh finalisticu i lice s plakata, Luciju Jukić

Kako bismo vam približili natjecanje i motivirali vas za prijavu, popričali smo s Lucijom Jukić, natjecateljicom iz 2012. godine koja je sa svojim kolegama Alenom Kišom i Naderom Othmanom sa Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta u Zagrebu otputovala na finale u Budimpeštu.

IZ

Info zona

Mogućnosti Erasmusa+ za financiranje projekata strateških partnerstava

Natječaj za cilj ima razvijati inicijative i inovacije te poticati suradnju i razmjenu iskustva i znanja na europskoj razini. Potiče suradnju civilnog, javnog i privatnog sektora u području mladih, obrazovanja i osposobljavanja.