Sveučilište u Zagrebu

Objavljen je natječaj za dodjelu nagrade Andrija Mohorovičić

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu objavilo je natječaj za dodjelu nagrade Andrija Mohorovičić, koja se dodjeljuje dokazanim znanstvenicima s područja prirodnih znanosti.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je natječaj za dodjelu nagrade Andrija Mohorovičić, pojedincima u Hrvatskoj i inozemstvu koji su ostvarili znanstvene rezultate, promicali znanstvene discipline i struke te prenosili znanja i odgajali mlade stručnjake u području prirodnih znanosti.

Za dodjelu nagrade, prijedlog može podnijeti bilo koja sastavnica Sveučilišta u Zagrebu na kojoj ima djelatnika izabranih u znanstveno-nastavna zvanja u području prirodnih znanosti. Svake godine mogu se podijeliti najviše dvije nagrade.

Prijedlog za ovu nagradu treba sadržavati životopis predložene osobe te iscrpno obrazloženje. Uz prijedlog prilažu se znanstveni radovi i drugi dokumenti koji potvrđuju opravdanost prijedloga. Prijedlozi za nagradu Andrija Mohorovičić za ovu akademsku godinu šalju se Senatu Sveučilišta u Zagrebu najkasnije do 30. lipnja 2017. godine

Komentari na članak

Vezani članci

FOTO: Pinterest

Jeste li znali?

Zašto je popularni zlatni kipić nazvan Oscar?

U nedjelju, 24. veljače, održana je prestižna dodjela filmskih nagrada – Oscars. Dok oskarovska groznica još trese svijet slavnih, mi smo se odmaknuli od analize crvenog tepiha i zavirili u povijest Akademije ne bi li saznali kako je zlatna statua dobila ime.

Noć knjige 2016.

Noćna manifestacija za knjigoljupce

Studenti u potrazi za Shakespeareom u zagrebačkoj Noći knjige

Zagrebački studenti u Noći knjige otkrit će kako je kucalo Julijino srce, kakve veze imaju kukci s knjigama i knjige s kukcima te raspravljati o subverziji u renesansi.

Nikola Tesla

Tehnički muzej postaje Muzej Nikole Tesle

Tehnički muzej dobio novo ime!

Promjenom imena muzej će dobiti i novi izgled te niz novih sadržaja

Znanost

Svjetski poznati hrvatski znanstvenici

Uspješni, ali ne u Hrvatskoj

Mezić, Pavuna, Justić i Cvitanić samo su neka od imena hrvatskih znanstvenika svjetskog ugleda, koji svoj radni vijek provode na prestižnim europskim i američkim sveučilištima. Više o njima doznajte u nastavku.

Dubai

Niskotarifni letovi

U prosincu se otvara redovita zrakoplovna linija Zagreb - Dubai

Povratna karta u prosjeku će vas stajati 350 - 400 eura, ovisno o datumu putovanja.