Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera

Objavljen akademski kalendar osječkog Sveučilišta; nastava počinje 1. listopada

Isto

Akademski kalendar Sveučilišta u Osijeku prikazuje razdoblje održavanja nastave te ispitnih rokova, kao i blagdane. Datumi se ne razlikuju mnogo u usporedbi s kalendarom Sveučilišta u Zagrebu – nastava na fakultetima u oba grada počinje 1. listopada.

Osim akademskog kalendara za 350. akademsku godinu Sveučilišta u Zagrebu, izišao je i onaj Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Kalendari se međusobno ne razlikuju mnogo, stoga nastava u zimskom semestru na preddiplomskim i diplomskim studijima osječkog Sveučilišta počinje prvog ponedjeljka u listopadu, odnosno 1. listopada te traje do 28. siječnja 2019. godine sa slobodnim Danom neovisnosti (8. listopada) te blagdanom Svih Svetih (1. studenog).

Božićni praznici ove će godine studentima započeti 24. prosinca, a trajati do 4. siječnja, dok će nastava u ljetnom semestru trajati od 25. veljače do 7. lipnja uz slobodan Uskrsni ponedjeljak i Praznik rada.

Kada je riječ o ispitnim rokovima, ove će se godine provesti zimski, ljetni i jesenski rok, i to u sljedećem razdoblju:

  • od 28. siječnja do 22. veljače – zimski ispitni rok
  • od 10. lipnja do 12. srpnja – ljetni ispitni rok
  • od 26. kolovoza do 27. rujna – jesenski ispitni rok.

Također, za studente će u Konkatedrali svetog Petra i Pavla biti upriličene i dvije svete Mise. Akademska misa na početku akademske godine 2018/2019. održat će se 14. listopada, a na kraju 9. lipnja. Za dodatne informacije posjetite poveznicu.

Komentari na članak

Vezani članci

božić

Božićni Barometar 2015.

Hrvati 5. po potrošnji u Europi i svijetu

Prema istraživanju Ferratum grupe, Hrvati su jedni od najvećih potrošača u svijetu za vrijeme božićnih blagdana. Najviše novca troše na knjige, glazbu, elektroniku, igračke i alkohol. Skloniji su šetnji po trgovačkim centrima, nego online kupnji.

Božić uz filmove

Neki su „božićniji” od drugih

Osam božićnih filmova koji nisu „Sam u kući”

Donosimo popis osam božićnih filmova koje možete pogledati ove praznike. Trudili smo se izbjeći klasike, ali neke se jednostavno ne smije izostaviti s popisa.

15 ideja za ukrašavanje vaših pisanica: Crno-bijelo

Neka vaš uskršnji stol bude zaista impresivan

FOTO: 15 ideja za ukrašavanje vaših pisanica

Donosimo vam 15 kreativnih ideja koje će vaše pisanice pretvoriti u prava mala umjetnička djela.

Advent u Zagrebu - Naslovna

Božićna čarolija

Advent u Zagrebu kroz oči jedne studentice

Advent u Zagrebu sigurno je pojam koji ste čuli nebrojeno puta u posljednjih mjesec dana i o kojem ćete slušati još neko vrijeme. Bilo da ste sami doživjeli tu božićnu čaroliju ili tek planirate, pročitajte kako ga je doživjela jedna studentica.

https://www.pinterest.com/pin/795307615418365028/

Luka Basa

Uzgajaj znanje, ne nokte!

Rada, Kata i Goga stigle su na fakultet odličnog raspoloženja samo kako bi pokazale svoje predivno uzgojene, u ružičasto nalakirane nokte.