Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera

Objavljen akademski kalendar osječkog Sveučilišta; nastava počinje 1. listopada

Isto

Akademski kalendar Sveučilišta u Osijeku prikazuje razdoblje održavanja nastave te ispitnih rokova, kao i blagdane. Datumi se ne razlikuju mnogo u usporedbi s kalendarom Sveučilišta u Zagrebu – nastava na fakultetima u oba grada počinje 1. listopada.

Osim akademskog kalendara za 350. akademsku godinu Sveučilišta u Zagrebu, izišao je i onaj Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Kalendari se međusobno ne razlikuju mnogo, stoga nastava u zimskom semestru na preddiplomskim i diplomskim studijima osječkog Sveučilišta počinje prvog ponedjeljka u listopadu, odnosno 1. listopada te traje do 28. siječnja 2019. godine sa slobodnim Danom neovisnosti (8. listopada) te blagdanom Svih Svetih (1. studenog).

Božićni praznici ove će godine studentima započeti 24. prosinca, a trajati do 4. siječnja, dok će nastava u ljetnom semestru trajati od 25. veljače do 7. lipnja uz slobodan Uskrsni ponedjeljak i Praznik rada.

Kada je riječ o ispitnim rokovima, ove će se godine provesti zimski, ljetni i jesenski rok, i to u sljedećem razdoblju:

  • od 28. siječnja do 22. veljače – zimski ispitni rok
  • od 10. lipnja do 12. srpnja – ljetni ispitni rok
  • od 26. kolovoza do 27. rujna – jesenski ispitni rok.

Također, za studente će u Konkatedrali svetog Petra i Pavla biti upriličene i dvije svete Mise. Akademska misa na početku akademske godine 2018/2019. održat će se 14. listopada, a na kraju 9. lipnja. Za dodatne informacije posjetite poveznicu.

Komentari na članak

Vezani članci

Menza na Cvjetnom

Sveučilište u Zagrebu

Studentske menze za blagdane rade po posebnom rasporedu

Na Badnjak i na Staru godinu posluživat će se samo ručak. dok na Božić, blagdan Sv. Stjepana i Novu godinu uopće neće raditi.

Studenti u učionici

Početak nove akademske godine

Sedam pravila koja morate usvojiti kada postanete studenti

Brucoši, ovo je članak za vas! Pročitajte koja pravila profesori očekuju da znate već u prvim danima faksa i uštedite si vrijeme!

hrana, jedenje, stol; izvor: https://unsplash.com/photos/y3aP9oo9Pjc

Blagdanski stol

Prehrana u društvu čini vas debljima nego što mislite

Dok se nalazimo u dobrom društvu, često ne razmišljamo toliko o količini hrane koju pojedemo. To nas može dovesti do loših navika kojih ni ne moramo biti svjesni, ali i do ozbiljnijih zdravstvenih problema.

Ugovor o djelu redovitog studenta

Studentski rad

Studentski Centar u Osijeku objavio rok za povrat ugovora

Donesena je važna obavijest za sve članove osječkog Student servisa, vezana za Ugovore o djelu.

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Novi akademski kalendar: Nastava započinje 1. 10, prvi slobodan dan slijedi vrlo brzo

U kalendaru za 350. akademsku godinu Sveučilišta u Zagrebu vidljivi su točni termini svih ispitnih rokova, periodi odmora za studente, ali i ono najvažnije mnogima – popis blagdana koji će smanjiti broj radnih dana u tjednu.