LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Dubrovniku

Obilježena 51. obljetnica osnutka Studentskog centra Dubrovnik, studenti predstavili svoju aplikaciju za SC

Tvrtka DuIT koja je osnovana od strane studenata Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku izradila je aplikaciju za Studentski centar Dubrovnik, a ravnatelj SC-a i pomoćnica ministra MZOS-a najavili izgradnju Studentskog centra.

Tvrtka DuIT koja je osnovana od strane studenata Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku izradila je aplikaciju za Studentski centar Dubrovnik, a ravnatelj SC-a i pomoćnica ministra MZOS-a najavili izgradnju Studentskog centra.

Tvrtka DuIT koja je osnovana od strane studenata Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku izradila je aplikaciju za Studentski centar Dubrovnik koji se odlučio biti u korak s vremenom te studentima omogućiti lakši pristup informacijama.

Glasnogovornica tvrtke Ivona Begušić prezentirala je mogućnosti aplikacije na jučerašnjem obilježavanju 51. obljetnice Studentskog centra Dubrovnik koja se održala na Sveučilištu u Dubrovniku.

Aplikacija omogućava pristup informacijama s pametnih telefona koja pruža mogućnosti pregleda najnovijih vijesti, dostupnih poslova, studentskog smještaja, studentske prehrane. Studenti također mogu pratit isplate koje su vezane za odrađene poslove, a koji itekako popravljaju njihov studentski budžet, prenosi dubrovniknet.hr

Proslava obljetnice osnutka Studentskog centra Dubrovnik

Svečana proslava 51. obljetnice osnutka Studentskog centra Dubrovnik, održana je jučer u Sveučilišnom kampusu. Na proslavi su uz brojne sadašnje i nekadašnje zaposlenike Studentskog centra između ostalih prisustvovali i pomoćnica ministra obrazovanja Ružica Beljo Lučić, rektorica Sveučilišta u Dubrovniku Vesna Vrtiprah, bivši rektor Mateo Milković, te profesori i zaposlenici Sveučilišta. 

Program proslave je započeo prikazivanjem filma "Vremeplov Studentskog centra Dubrovnik 1963. - 2014." u kojemu je prikazana povijest i razvoj Studentskog centra kroz pedeset i jednu godinu postojanja, a nakon projekcije ravnatelj SC- a Marko Potrebica je održao pozdravni govor koji se uglavnom odnosio na  planiranu izgradnju Studentskog doma, izvjestio je dubrovniknet.hr.

- Prvi listopada 2003. godine je povijesni dan koji će obilježavati generacije jer je tada osnovano Sveučilište u Dubrovniku.Da bi to Sveučilište plovilo punim jedrima, nužno je da izgradimo Studentski dom. godine 1987. smo imali lokacijske i građevinske dozvole, a 2006.godine smo zajedno s Sveučilištem krenuli u izgradnju projekta. U ovome trenutku imamo osiguranu lokaciju, građevinsku i lokacijsku dozvolu, odlukom Gradskog vijeća Grada Dubrovnika oslobođeni smo plaćanja komunalnog doprinosa u iznosa od osam milijuna i 730 tisuća kuna, a Županija nam je dodijelila milijun i pol kuna za financiranje projektne dokumentacije.

Studentski centar je vlastitim sredstvima osigurao preostalih 4 i pol milijuna kuna. Ono što nas očekuje u sljedećem razdoblju je završetak postupkakandidiranja izgradnje Studentskog doma putem strukturnih fondova. Uvjereni smo da ćemo uz podršku resornog ministarstva završiti taj projekt na zadovoljstvo naših studenata. - kazao je Potrebica.

Pomoćnica ministra obrazovanja Ružica Beljo Lučić, poručila je da će ministarstvo u pregovorima s Europskom komisijom  pokušati osigurati da sva sredstva koja su namjenjena za infrastukturu u visokom obrazovanju budu isključivo upotrebljena za izgradnju i rekonstrukciju studentskih domova.

Nakon govora uzvanika svečanost je završena prezentacijom mobilne aplikacije Studentskog centra za pametne telefone koju je izradila tvrtka DuIT te prezentacija nove brošure Studentskog centra koju su izradili studenti Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u u Dubrovniku.

FOTO: VEDRAN JERINIĆ/DUBROVNIKNET.HR