LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Riječki interdisciplinarni kongres

Novo izdanje RIK-a spaja naizgled nespojivo – znanost s religijom

Od 8. do 9. studenoga 2018. godine Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci postat će oaza rasprave za tematiku povezanu s religijom i znanosti. Održava se Riječki interdisciplinarni kongres (RIK), a dobrodošli su studenti svih fakulteta i sveučilišta.

Od 8. do 9. studenoga 2018. godine Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci postat će oaza rasprave za tematiku povezanu s religijom i znanosti. Održava se Riječki interdisciplinarni kongres (RIK), a dobrodošli su studenti svih fakulteta i sveučilišta.

Studentski zbor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci u suradnji s aktivnim studentskim udrugama Filozofskog fakulteta u Rijeci: Udrugom studenata filozofije FURIJA, Udrugom studenata kroatistike IDIOM, Udrugom studenata psihologije PSIRIUS, Udrugom studenata germanistike FAUST već šestu godinu zaredom organizira Riječki interdisciplinarni kongres. 

Vrlo zanimljiva ovogodišnja tematika obuhvaća uvijek aktualnu temu uloge religije u današnjem društvu. Kako navode organizatori, teme poput potrebitosti vjeronauka u školama, utjecaj znanosti na religiju, abortus i eutanazija samo su dijelovi područja koja mogu biti predmet rasprave šestoga RIK-a. Upravo se od ovakvih tema očekuju argumentirane i kvalitetne studentske debate i rasprave.  

Razgovarali smo s predsjednicom organizacijskog odbora Helenom Drmić koja poziva sve studente na prijavu i sudjelovanje na kongresu naglašavajući glavni cilj RIK-a. 

– Cilj je ovog kongresa otvoreni dijalog koji podrazumijeva argumentiranu raspravu i razmjenu mišljenja uz izlaganja vrhunskih stručnjaka. I zato pozivamo sve da nam se pridruže na ovom kongresu i saznaju mogu li se religija i znanost spojiti ili bi ih se trebalo razdvojiti.

Prijaviti se možete kao aktivni ili pasivni sudionici. Ukoliko ste student Sveučilišta u Rijeci aktivno sudjelovanje je besplatno, dok je za pasivno potrebno platiti kotizaciju u iznosu od 25 kuna. Ukoliko niste student Sveučilišta u Rijeci kotizacija za aktivne sudionike iznosi 25€, dok je kotizacija za pasivne sudionike 35€. U kotizaciju je uključen smještaj (dva noćenja), ručak za svaki dan kongresa, besplatan javni prijevoz po gradu Rijeci za vrijeme boravka i kongresni materijali.

Aktivni i pasivni sudionici dobit će certifikat o sudjelovanju na kongresu. Prijave su otvorene do 20. listopada 2018. godine, a prijaviti se možete ovdje. Dodatne informacije o načinu prijave i mogućim temama možete pronaći na poveznici

FOTO: PIXABAY