Prezentacije na engleskom

Novo izdanje ekonomskog natjecanja „Organize Your Talk“ s novom temom – Europska unija

Zgrada

Desetak studentskih timova na engleskom će jeziku prezentirati neku ekonomsku temu u kontekstu Europske unije. Najbolja tri bit će nagrađena posjetom institucijama Europske unije u Bruxellesu.

Katedra za poslovne strane jezike Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u partnerstvu s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i Europskim dokumentacijskim centrom Knjižnično dokumentacijskog centra (EDC-KDC) spomenutog fakulteta organizira 6. studentsko natjecanje u prezentacijama na engleskom jeziku Organize Your Talk. Održat će se 11. svibnja 2018. u 10 sati u dvorani 3 na EFZG-u. 

Ove godine sudjeluje desetak timova sastavljenih od četiri do pet studenata 1. godine studija Poslovne ekonomije i Ekonomije, a zadatak im je na engleskom jeziku prezentirati neku temu iz područja ekonomije. Cilj je natjecanja vježbanje komunikacijskih vještina prezentiranja na engleskom jeziku, ključnih u današnjem poslovnom svijetu.

Prilikom prezentiranja, studenti će pokazati u kojoj mjeri kompetentno rabe stručnu terminologiju i prikladne fraze, a važne će biti i snaga i uvjerljivost izražavanja. Također, trebat će demonstrirati koliko su temeljito istražili odabranu temu koristeći se raznim izvori. Ove godine imat će zadatak svoje teme obraditi u kontekstu Europske unije, izazova pred kojima se ona nalazi i njezinih politika. U tome će im pomoći i edukacija o citiranju izvora i korištenju EU-izvora podataka koju su, zajedno s većinom studenata prve godine, pohađali u tijeku priprema, a u organizaciji EDC-KDC-a.

Žiri, sastavljen od predstavnika hrvatskih i međunarodnih renomiranih tvrtki, profesora s Ekonomskog fakulteta i nastavnika poslovnih stranih jezika s drugih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te predstavnika Predstavništva Europske komisije u RH, odabrat će najbolje timove i dodijeliti prigodne nagrade.

Tri najbolja tima bit će nagrađena posjetom institucijama Europske unije u Bruxellesu, u organizaciji Predstavništva Europske komisije u RH. Druge vrijedne nagrade osigurali su ostali partneri: EFZG, EY, BBDO, Kraš i Generali osiguranje. Neki od njih će za studente organizirati i vođene posjete svojim tvrtkama.

Komentari na članak

Vezani članci

Hrvatski studenti u društvu Harvarda i Stanforda 1

Međunarodno studentsko natjecanje

Hrvatski studenti u društvu Harvarda i Stanforda na „Vis Mootu“

Novo izdanje natjecanja u međunarodnoj trgovačkoj arbitraži okupilo je timove s 343 sveučilištta. Sveučilište u Ottawi odnijelo je konačnu pobjedu, a osječki Pravni fakultet postigao je uspjeh kao Harvard i Stanford.

Stopa PDV-a u zemljama EU

VISOKA STOPA PDV-A

HRVATSKA IMA DRUGI NAJVEĆI PDV U ZEMLJAMA EU

Novi podaci ukazuju da je na samom vrhu ljestvice Mađarska sa stopom PDV-a od 27%, a za petama joj je Hrvatska sa stopom od 25%. Istu stopu kao Hrvatska imaju Švedska i Danska.

https://pixabay.com/en/beard-brainstorming-business-2286440/

Moćni alati

7 savjeta za poboljšanje komunikacijskih vještina

Razvijene komunikacijske vještine otvaraju nam mnoga vrata. Donosimo vam savjete kako poraditi na njima.

MEUZ zasjedanje

MEUZ 2015.

Krenule prijave za ovogodišnji Model European Union Zagreb!

Ako te zanima kako funkcioniraju institucije Europske unije, prijavi se za sudjelovanje na jedinstvenoj konferenciji Model European Union Zagreb koja simulira rad organa EU.

ITC presica

"Istrian Tourism Competition"

Primijenite stečeno znanje na natjecanju u rješavanju turističkih poslovnih slučajeva

Najavljeno je 3. izdanje natjecanja u rješavaju poslovnih slučajeva na području turizma. Prijavite se do 22. travnja!