e-Građani

Nova usluga za studente: e-Razmjena studentskih ocjena

Izvor: Pixabay, Laptop

Preko portala e-Građani studenti visokih učilišta moći će besplatno zatražiti elektronički prijepis ocjena u bilo kojem trenutku. Za sada su unutar usluge dostupni podaci za tri visoka učilišta iz Hrvatske.

Agencija za znanost i visoko obrazovanje, u suradnji s Ministarstvom uprave, omogućila je novu uslugu e-Razmjena studentskih ocjena na portalu e-Građani. Time se i Hrvatska pridružila mreži EMREX čija je svrha poticanje studentske mobilnosti i osnaživanje studenata kako bi učinkovitije kontrolirali vlastite studentske podatke.

Za sada su unutar usluge dostupni podaci za tri visoka učilišta iz Hrvatske: Hrvatsko katoličko sveučilište, Tehničko veleučilište u Zagrebu i Veleučilište s pravom javnosti Baltazar Zaprešić. Planira se i daljnje povećavanje broja visokih učilišta i dostupnih podataka za studente.

Preko portala e-Građani studenti visokih učilišta moći će besplatno zatražiti elektronički prijepis ocjena u bilo kojem trenutku. Onima koji dio studija provode na drugom visokom učilištu u sklopu studentske razmjene ova će usluga pojednostaviti postupak razmjene ocjena jer će sada sami moći zatražiti elektronički prijepis ocjena i učitati ga na mrežnu stranicu visokog učilišta na koji odlaze na razmjenu. U slučaju kada visoko učilište nije član EMREX-a, a prihvaća digitalne zapise, student može dostaviti elektronski potpisani dokument ovdje preuzet. Po povratku s razmjene, ocjene također mogu učitati na mrežnu stranicu matične institucije.

Podsjećamo, osim elektroničke razmjene studentskih ocjena, na portalu e-Građani dostupna je još jedna usluga AZVO-a – mogućnost prijava na diplomske studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj. Od sljedeće godine bit će moguća i prijava na preddiplomske i integrirane studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj.

Više o mreži EMREX pročitajte na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

SIK: zgrada

SIK u ZIP-u

Studentski informativni kutak od svibnja na novoj lokaciji; približio se studentima

Studentski informativni kutak približio se zagrebačkim studentima i studentskim domovima. Pridružite nam se u novom prostoru u infocentru ili na jednoj od sljedećih aktivnosti.

STIFF otvaranje

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci

Budite dio filmskog žirija STIFF festivala

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci traži kreativne, poduzetne i vrijedne studente za filmski žiri STIFF festivala. Rok za prijavu je 8. rujna 2016. godine.

Računalo, tablet, mobitel

„Magento2.0 NightClass”

Besplatne stručne radionice o programiranju za studente

„Magento2.0 NightClass” je set radionica namijenjen studentima. Kroz dva mjeseca imaju priliku proširiti svoja teoretska i praktična znanja o programiranju, a najbolje očekuju vrijedne nagrade.

Rijeka - Mostar, Podgorica 2014

Sveučilište u Rijeci među četiri najbolja

Studenti iz Rijeke putuju na Final Four Regionalne studentske košarkaške lige!

Košarkaši Sveučilišta u Rijeci plasirali su se na Final Four Regionalne studentske košarkaške lige, gdje ih u polufinalu čekaju Beograđani. Završni turnir igra se u svibnju, a grad domaćin je Podgorica.

Promocija

Studij u Zemlji izlazećeg sunca

Otvoren natječaj za stipendije za doktorski studij inženjerstva u Japanu

Sveučilište Kochi otvorilo je natječaj za doktorski studij na Odsjeku za inženjerstvo te dodjelu stipendija za pokrivanje troškova prijave na fakultet, upisnine i školarine.