e-Građani

Nova usluga za studente: e-Razmjena studentskih ocjena

Izvor: Pixabay, Laptop

Preko portala e-Građani studenti visokih učilišta moći će besplatno zatražiti elektronički prijepis ocjena u bilo kojem trenutku. Za sada su unutar usluge dostupni podaci za tri visoka učilišta iz Hrvatske.

Agencija za znanost i visoko obrazovanje, u suradnji s Ministarstvom uprave, omogućila je novu uslugu e-Razmjena studentskih ocjena na portalu e-Građani. Time se i Hrvatska pridružila mreži EMREX čija je svrha poticanje studentske mobilnosti i osnaživanje studenata kako bi učinkovitije kontrolirali vlastite studentske podatke.

Za sada su unutar usluge dostupni podaci za tri visoka učilišta iz Hrvatske: Hrvatsko katoličko sveučilište, Tehničko veleučilište u Zagrebu i Veleučilište s pravom javnosti Baltazar Zaprešić. Planira se i daljnje povećavanje broja visokih učilišta i dostupnih podataka za studente.

Preko portala e-Građani studenti visokih učilišta moći će besplatno zatražiti elektronički prijepis ocjena u bilo kojem trenutku. Onima koji dio studija provode na drugom visokom učilištu u sklopu studentske razmjene ova će usluga pojednostaviti postupak razmjene ocjena jer će sada sami moći zatražiti elektronički prijepis ocjena i učitati ga na mrežnu stranicu visokog učilišta na koji odlaze na razmjenu. U slučaju kada visoko učilište nije član EMREX-a, a prihvaća digitalne zapise, student može dostaviti elektronski potpisani dokument ovdje preuzet. Po povratku s razmjene, ocjene također mogu učitati na mrežnu stranicu matične institucije.

Podsjećamo, osim elektroničke razmjene studentskih ocjena, na portalu e-Građani dostupna je još jedna usluga AZVO-a – mogućnost prijava na diplomske studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj. Od sljedeće godine bit će moguća i prijava na preddiplomske i integrirane studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj.

Više o mreži EMREX pročitajte na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola

Alarmantni rezultati istraživanja

Većina studenata namjerava konkurirati na tržištu rada izvan Hrvatske

Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola RH napravilo je istraživanje javnog mnijenja na temu zapošljavanja. Rezultati su alarmantni.

razgovor s TEDx sudionicima

Inspirativni govornici u Lisinskom

TEDx konferencija posvećena mladim poduzetnicima i studentima – liderima budućnosti

– Treba promisliti o 2051. kao godini u kojoj će neki među nama biti lideri toga vremena i kako im osigurati plodno tlo za razvoj novih generacija koje dolaze. – poručuju organizatori TEDx konferencije u Zagrebu.

Studentski.hr

Pripremite se, odbrojavanje počinje

LJETNA PAUZA: Ali i dalje radno!

Uzimamo kratku stanku kako bismo u novu akademsku godinu ušli bolji i uspješniji!

Odijelo

„Licem u lice”

Business Matchmaker na inovativan način spaja studente EFZG-a i poslodavce; prijave u tijeku

Studentima EFZG-a otvorena je mogućnost da prve korake u procesu zadovoljenja profesionalnih aspiracija ostvare kroz jednostavan, dinamičan i inovativan selekcijski proces još za vrijeme završnih godina svoga studija.

Zgrade naslovna

Život u podstanarstvu

Nekoliko savjeta koji će vam pomoći prilikom traženja stana

Traženje idealnog stana sa studentskim budžetom nemoguća je misija, ali uz određene smjernice i savjete moguće je naći stan koji je dobar za život.