Ante Gustin na konferenciji „Should I stay or should I go?”

Nextbike je u četiri godine osvojio hrvatsko tržište, a proširio se i u susjedstvo

Ante Gustin na poslovnoj konferenciji

Inspirativnu priču o Nextbike-u moći ćete čuti na predavanju u subotu, 20. svibnja u 12:30, a, između ostalih, Ante Gustin sudjelovat će i u panel-diskusiji na temu (ne)povoljne poduzetničke klime u Hrvatskoj, koja je na rasporedu u 14:30 sati. 

Manjak fizičke aktivnosti veliki je problem suvremenog svijeta. Poslovi koji se svode na sjedenje i rad na računalu sve su češći, predavanja u školama i na fakultetima također nas svakodnevno prikuju za stolice, a putovanjem klasičnim javnim prijevozom također putujemo kao koferi.

Mladi poduzetnici Ante Gustin i Krešimir Dvorski uzeli su navedene činjenice u obzir i smislili način kako barem malo pokrenuti građane, a uz to i zaštititi okoliš od ispušnih plinova motornih vozila. Njihov izum zove se Nextbike i u pogonu je već četiri godine. Riječ je o sustavu javnih bicikala koje bilo tko u svakom trenutku može iznajmiti. Sve što korisnici bicikala moraju učiniti jest registracija i aktivacija korisničkog računa. Nakon toga mogu koristiti 400 bicikala koji se nalaze na 72 lokacije u Hrvatskoj i regiji.

Javni su bicikli sve popularniji oblik prijevoza u deset hrvatskih gradova i općina: Zagrebu, Karlovcu, Gospiću, Brinju, Slavonskom Brodu, Ivanić Gradu, Zadru, Šibeniku, Makarskoj, pa čak i na otoku Lastovu. Već do srpnja ove godine čak pet novih gradova uvodi Nextbike sustav javnih bicikala. Prvi među njima su Velika Gorica i Sisak već u svibnju, a do srpnja slijede Jastrebarsko, Metković i Poreč. Prošle godine je pokrenut u Sarajevu gdje je odlično prihvaćen i u samo godinu dana ima 5000 oduševljenih korisnika, ovoga ljeta stiže i u Tuzlu, a interes pokazuje i sve veći broj drugih gradova u regiji.

Suosnivač i vlasnik Nextbike sustava Ante Gustin gostovat će na poslovnoj konferenciji Should I stay or should I go?, koja će se održati u Cinestaru u zagrebačkom Branimir centru. Antinu priču moći ćete čuti na predavanju u subotu, 20. svibnja u 12:30, a, između ostalih, sudjelovat će i u panel-diskusiji na temu (ne)povoljne poduzetničke klime u Hrvatskoj, koja je na rasporedu u subotu u 14:30 sati. 

Podsjećamo, konferencija će se održati 19. i 20. svibnja u Cinestar dvorani Branimir centra u Zagrebu, s početkom u 9 sati. Više informacija možete doznati na službenoj stranici konferencije te na službenom Facebook eventu.

Komentari na članak

Vezani članci

Europski projekt „Izgradi svoju budućnost"

Europski projekt „Izgradi svoju budućnost"

Sudjelujte u besplatnom programu poduzetništva za mlade

U Zagrebu se provodi europski projekt osnaživanja mladih za poduzetništvo u kojem mogu sudjelovati mladi između 18 i 29 godina.

Pozivnica

Zašto ostati u Hrvatskoj?

AIESEC-ova konferencija 12.11. u Westinu – prijavi se!

Youth Speak Forum konferencija je u organizaciji AIESEC Zagreba - međunarodne studenske organizacije.

Najava događaja

Izvještaj s panela "Što radiš, osim što studiraš?"

Poslodavci studentima: "Nemojte biti samo ono što studirate!"

Što je potrebno kako bismo se istaknuli na tržištu rada i potaknuli zanimanje poslodavca za nas, na današnjem su panelu pod nazivom "Što radiš, osim što studiraš?" otkrili uspješni mladi poduzetnici iz područja IT-a i (digitalnog) marketinga.

Smartup

Edukativno natjecanje Smartup

Saznajte tko je svoj poduzetnički duh pretvorio u najbolju ideju

Stručni žiti birat će pobjednike edukativnog natjecanja Smartup. Kako su studenti razvili svoje poslovne ideje saznajte 19. svibnja.

Nextbike Celje

Javni bicikli

Nextbike sa stilom obilježava Europski tjedan mobilnosti; pretplata upola jeftinija

Povodom Europskog tjedna mobilnosti Nextbike je pripremio brojna iznenađenja svojim trenutnim i budućim korisnicima.