SIK-ov projekt

News Bar na Maratonu karijera: „Neka zadnja pogreška u tvojem životu bude dolazak na njihovo predavanje“

News bar na Maratonu karijera

Drugi „Maraton karijera“ posjetit će Zagreb i Osijek. Jedna je od postaja Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, gdje će urednici portala News Bar održati predavanje o vlastitom karijernom putu.

Karijera satiričara – istovremeno zvuči neobično, primamljivo, zanimljivo i neostvarivo. Nije lako izdvojiti se iz mase i drugačijim pogledom na društvenu i političku stvarnost nasmijati cijelu Hrvatsku, a kako sami satiričari kažu – nije ni pametno:

„Neka zadnja greška u tvojem životu bude dolazak na njihovo predavanje. Njih dvojica vas garantirano odvraćaju od satire ili vraćaju novac.“

Domagoj Zovak i Borna Sor, novinarski dvojac portala News Bar, završili su Fakultet političkih znanosti u Zagrebu. Godine rada i iskustva dovele su ih na poželjnu radnu poziciju, a njihova jedinstvena karijera izvor je inspiracije brojnim ambicioznim studentima. U sklopu drugog Maratona karijera vratit će se na fakultet, gdje ćete 4. ožujka od 17:15 moći čuti sve o njihovoj satiri, uspjehu i izazovima.

Dvojica predavača urednici su svima dobro poznatog portala, ali i emisije Prime Time. Njihov sadržaj izaziva osmijeh na licu, no često je i pogodno tlo za brojne polemike. Prije svega uspješni novinari, a potom i satiričari, odlučili su predstaviti svoj rad i zanimanje kako bi mladima pružili uvid u bogat svijet novinarstva te ih inspirirali na daljnji razvoj karijere. Neuobičajena ideja prerasla je u ozbiljan posao. 

Zovak i Sor će o znanju i iskustvu s područja novinarske satire pričati na predavanju na Fakultetu političkih znanosti. Facebook event nalazi se na poveznici, a informacije o ostalim predavačima i sve ostalo što vas zanima o ovogodišnjem Maratonu, koji se osim u Zagrebu održava i u Osijeku, možete pronaći na službenoj stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

ured slika

Isticanje u masi

Savjeti za kvalitetan profesionalni razvoj

Ako vam je potrebno više produktivnosti, a manje stresa, a pritom želite poletjeti u poslovni svijet, donosimo vam par savjeta koji će vam u tome pomoći.

Split noću

Info zona poziva

Razglednice iz splitske kulture: predavanja o Splitu u Info zoni

Drugo predavanje (25. 9.) posvećeno je veduti grada, početku turizma i konzervatorske djelatnosti u Splitu, a treće (26. 9.) arhitekturi 20. stoljeća u Splitu.

Muzej za umjetnost i obrt

Muzej za umjetnost i obrt

Narednih dana besplatna predavanja uz izložbu jednog od najznačajnijih umjetnika ruske avangarde

Koraljka Vlajo održat će predavanje 3. rujna, a dr. sc. Krunoslav Lučić 5. rujna. Ulaz je slobodan.

Filozofski fakultet u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Prof. dr. sc. Ning Wang gostuje na Filozofskom fakultetu

Prof. dr. sc. Wang Ning uvaženi je sveučilišni profesor društvenih i humanističkih znanosti sa Sveučilišta Shanghai Jiao Tong i Sveučilišta Tsinghua u Kini koji će na FFZG-u održati čak dva predavanja.

predavanje o studentskim pravima

Predavanje studentske pravobraniteljice Barbare Šimić

Jeste li upoznati sa zakonskim mogućnostima koje vam se pružaju prilikom kršenja studentskih prava?

Jeste li upoznati s vlastitim pravima? Znate li da se na svaki ispit možete žaliti? Niste sigurni u kojem roku mora biti ispravljen ispit? Ako bar jedno od ovih pitanja ostavlja upitnik iznad vaše glave, onda vam to može biti jasan znak da posjetite predavanje studentske pravobraniteljice koja će vam otkriti sve zakonske okvire studentskih prava te vas potaknuti na zaštitu i očuvanje istih.