SIK-ov projekt

News Bar na Maratonu karijera: „Neka zadnja pogreška u tvojem životu bude dolazak na njihovo predavanje“

News bar na Maratonu karijera

Drugi „Maraton karijera“ posjetit će Zagreb i Osijek. Jedna je od postaja Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, gdje će urednici portala News Bar održati predavanje o vlastitom karijernom putu.

Karijera satiričara – istovremeno zvuči neobično, primamljivo, zanimljivo i neostvarivo. Nije lako izdvojiti se iz mase i drugačijim pogledom na društvenu i političku stvarnost nasmijati cijelu Hrvatsku, a kako sami satiričari kažu – nije ni pametno:

„Neka zadnja greška u tvojem životu bude dolazak na njihovo predavanje. Njih dvojica vas garantirano odvraćaju od satire ili vraćaju novac.“

Domagoj Zovak i Borna Sor, novinarski dvojac portala News Bar, završili su Fakultet političkih znanosti u Zagrebu. Godine rada i iskustva dovele su ih na poželjnu radnu poziciju, a njihova jedinstvena karijera izvor je inspiracije brojnim ambicioznim studentima. U sklopu drugog Maratona karijera vratit će se na fakultet, gdje ćete 4. ožujka od 17:15 moći čuti sve o njihovoj satiri, uspjehu i izazovima.

Dvojica predavača urednici su svima dobro poznatog portala, ali i emisije Prime Time. Njihov sadržaj izaziva osmijeh na licu, no često je i pogodno tlo za brojne polemike. Prije svega uspješni novinari, a potom i satiričari, odlučili su predstaviti svoj rad i zanimanje kako bi mladima pružili uvid u bogat svijet novinarstva te ih inspirirali na daljnji razvoj karijere. Neuobičajena ideja prerasla je u ozbiljan posao. 

Zovak i Sor će o znanju i iskustvu s područja novinarske satire pričati na predavanju na Fakultetu političkih znanosti. Facebook event nalazi se na poveznici, a informacije o ostalim predavačima i sve ostalo što vas zanima o ovogodišnjem Maratonu, koji se osim u Zagrebu održava i u Osijeku, možete pronaći na službenoj stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Java Script School

IT radionice

Prijavom na besplatni Axilis JavaScript School naučite programirati web aplikacije

Prošli Axilis JavaScript School nije samo iznjedrio konkurentnije studente, već je dvoje polaznika koji su se istaknuli svojom spremnošću na rad i brzim učenjem dobilo priliku zaposliti se u Axilisu.

Dani ogranka mladih

Susret dramskih umjetnika

Predstavljanje mladih glumaca, redatelja, dramskih pisaca i kostimografa u Gavelli

U atriju Gavelle održavaju se drugi susreti mladih dramskih umjetnika. Njihovo djelovanje predstavit će se široj publici kroz tri dana manifestacije. Ulaz je slobodan svim zainteresiranima.

Agencija 404

Predavanje i diskusija u Sveučilišnom centru Varaždin

Bivši studenti Sveučilišta Sjever govore o budućnosti (vizualnih) komunikacija

Alumni Sveučilišta Sjever koji danas rade u agenciji 404 govorit će o svom profesionalnom putu, ali i o tome kako kreativno (ne)komunicirati pred svima zainteresiranima u prostorijama Sveučilišnog centra Varaždin.

Prvi korak prema Erasmus+ iskustvu

ESN Hrvatska

Učinite prvi korak prema Erasmus+ iskustvu

Kroz informativnu, interaktivnu prezentaciju imat ćete priliku proći kroz osnovne informacije o Erasmus+ studijskom boravku i stručnoj praksi, a mladi s iskustvom razmjene prezentirat će vlastito iskustvo, dok će pitanja sudionika biti u prvom planu.

NJ. E. Diana Helen Madunic

Gostujuće predavanje

Zaključci s VERNa: Potrebe društva sve češće u fokusu uspješnih tvrtki

– Prema EU direktivi sve tvrtke koje zapošljavaju više od 500 djelatnika moraju podnositi izvješća o aspektima društveno odgovornog poslovanja, dok smo u Švedskoj taj uvjet postavili za sve poslovne organizacije s više od 250 zaposlenika. – tvrdi švedska veleposlanica.