LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mjesec financijske pismenosti

Nauči nešto o odgovornoj potrošnji ili snimi baku i otputuj u Gardaland

Na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu održavaju se različite aktivnosti povodom Mjeseca financijske pismenosti. U sklopu projekta, organizacijski odbor nudi priliku za osvajanje bogatih nagrada.

Na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu održavaju se različite aktivnosti povodom Mjeseca financijske pismenosti. U sklopu projekta, organizacijski odbor nudi priliku za osvajanje bogatih nagrada.

Povodom obilježavanja Mjeseca financijske pismenosti u svijetu, pokrenut je projekt Isplati se znati u organizaciji dr. sc. Dajane Barbić i dr. sc. Andree Razum s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu uz podršku Štedopisa - Instituta za financijsko obrazovanje Zagreb, Ekonomske klinike, Financijskog kluba, Debatnog kluba, Udruge srednjoškolaca RH te Wüstenrota.

Od 25. do 28. travnja 2016. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu održat će se tri radionice za srednjoškolce na temu osobnih financija, radionica za profesore srednjih škola, debata Financijsko obrazovanje treba uvesti u osnovne i srednje škole u RH,  besplatne radionice financijske pismenosti za građane (FLiP) te Okrugli stol na temu Edukacijom do financijski pismenih građana.

Iako projekt obuhvaća više aktivnosti namijenjenih različitim ciljnim skupinama, naglasak se stavlja na poduku srednjoškolaca o osobnim financijama kako bi stekli osnovno znanje i bili sudionici u odgovornoj potrošnji. Kako bi ih dodatno motivirali o važnosti financijske pismenosti, organizacijski odbor nudi mogućnost osvajanja bogatih nagrada svim srednjoškolcima s područja Hrvatske.

Potrebno je snimiti kratak video u kojem na duhovit način objašnjavate važnost financijske pismenosti. Primjerice, snimite baku koja objašnjava što je to štednja i zašto je ona bitna ili mlađu sestru/brata koji pričaju o tome kako se plaća u dućanu. Primjera u svakodnevnom životu ima neizmjerno mnogo. Pustite mašti na volju. Uradak može trajati maksimalno 2.5 minute. Objavite ga na Facebook događaju Budi FIN i pošaljite na e-mail 2016isplatiseznati@gmail.com.

Video nije uvjet za sudjelovanje na besplatnim radionicama, ali možete osvojiti vrijedne nagrade. Autor videa koji skupi najviše lajkova i stručno povjerenstvo ga ocijeni najboljim, osvaja jednodevni put u Gardaland za dvoje. Drugi video osvaja poklon bon u shopping centru u iznosu od 300 kuna, dok trećeplasirani osvaja poklon bon u iznosu od 150 kuna.