Mjesec financijske pismenosti

Nauči nešto o odgovornoj potrošnji ili snimi baku i otputuj u Gardaland

Isplati se znati

Na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu održavaju se različite aktivnosti povodom Mjeseca financijske pismenosti. U sklopu projekta, organizacijski odbor nudi priliku za osvajanje bogatih nagrada.

Povodom obilježavanja Mjeseca financijske pismenosti u svijetu, pokrenut je projekt Isplati se znati u organizaciji dr. sc. Dajane Barbić i dr. sc. Andree Razum s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu uz podršku Štedopisa - Instituta za financijsko obrazovanje Zagreb, Ekonomske klinike, Financijskog kluba, Debatnog kluba, Udruge srednjoškolaca RH te Wüstenrota.

Od 25. do 28. travnja 2016. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu održat će se tri radionice za srednjoškolce na temu osobnih financija, radionica za profesore srednjih škola, debata Financijsko obrazovanje treba uvesti u osnovne i srednje škole u RH,  besplatne radionice financijske pismenosti za građane (FLiP) te Okrugli stol na temu Edukacijom do financijski pismenih građana.

Iako projekt obuhvaća više aktivnosti namijenjenih različitim ciljnim skupinama, naglasak se stavlja na poduku srednjoškolaca o osobnim financijama kako bi stekli osnovno znanje i bili sudionici u odgovornoj potrošnji. Kako bi ih dodatno motivirali o važnosti financijske pismenosti, organizacijski odbor nudi mogućnost osvajanja bogatih nagrada svim srednjoškolcima s područja Hrvatske.

Potrebno je snimiti kratak video u kojem na duhovit način objašnjavate važnost financijske pismenosti. Primjerice, snimite baku koja objašnjava što je to štednja i zašto je ona bitna ili mlađu sestru/brata koji pričaju o tome kako se plaća u dućanu. Primjera u svakodnevnom životu ima neizmjerno mnogo. Pustite mašti na volju. Uradak može trajati maksimalno 2.5 minute. Objavite ga na Facebook događaju Budi FIN i pošaljite na e-mail 2016isplatiseznati@gmail.com.

Video nije uvjet za sudjelovanje na besplatnim radionicama, ali možete osvojiti vrijedne nagrade. Autor videa koji skupi najviše lajkova i stručno povjerenstvo ga ocijeni najboljim, osvaja jednodevni put u Gardaland za dvoje. Drugi video osvaja poklon bon u shopping centru u iznosu od 300 kuna, dok trećeplasirani osvaja poklon bon u iznosu od 150 kuna.

Komentari na članak

Vezani članci

prijatelji

Na današnji dan

22 činjenice koje niste znali o najpopularnijoj seriji koja slavi prijateljstvo

Na današnji je dan prije 22 godine emitirana prva epizoda popularne serije „Prijatelji“. Saznajte nešto novo o svojoj omiljenoj seriji s 22 zanimljive činjenice koje vam tom prigodom donosimo!

jinx

Intervju s Cokijem i Yayom iz Jinxa

„Pjesme zažive tek na nastupu pred publikom“

Nakon sedmogodišnje pauze, Jinxi su lansirali novi album čija će promocija biti u petak. Ususret koncertu u Tvornici, popričali smo s Jadrankom Ivaniš Yayom i Gordanom Muratovićem, poznatijim kao Coco Mosquito.

J.J

Na današnji dan

27 činjenica koje niste znali o rock-blues legendi Janis Joplin

Na današnji je dan 1970. umrla Janis Joplin. Donosimo zanimljivosti koje sigurno niste znali o legendarnoj rock-blues pjevačici.

TVZ Mc2 2015

TVZ Mobile Challenge Cup upsješno završen

Poslodavci izabrali pobjednike TVZ Mc2 natjecanja!

U uzbudljivom finalu, nakon predstavljanja deset najboljih rješenja, poslodavci on-line glasovanjem odabrali i nagradili pet pobjedničkih timova.

YouTube logo

Samo sjednite i uživajte

YouTube videi iz 2014. koji će vas usrećiti

Kako vas u svoje ruke ne bi uhvatila siječanjska depresija, rezultat ovih zadnjih tjedana, kada se sve ono što niste radili preko semestra, mora napraviti, predstavit ćemo vam 11 YouTube videa koji će vas oraspoložiti, a savršeno služe kao odmor od učenja.