LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Europska komisija poziva na sudjelovanje

Natjecanje u pisanju: „What does an enlarged EU mean to you?“

Ako imate između 15 i 25 godina, iskoristite priliku i napišite članak u kojemu ćete odgovoriti na zadana pitanja i iznijeti svoje mišljenje.

Ako imate između 15 i 25 godina, iskoristite priliku i napišite članak u kojemu ćete odgovoriti na zadana pitanja i iznijeti svoje mišljenje.

2014. godine Europska unija obilježava dvije važne godišnjice: 100 godina od početka Prvog svjetskog rata i 10 godina od najvećeg proširenja Europske unije s čak deset novih zemalja-članica.

Europska unija sada je okrenuta zemljama koje su potencijalne članice: Albanija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Island, Kosovo, Crna Gora, Srbija i Turska.

Europska komisija želi saznati kakvo stajalište mladi ljudi imaju o dva pitanja:

– Što današnja Europska unija, sa svojih 28 članica, može naučiti iz prošlosti kako bi poboljšala svoju budućnost?

– Što proširenje Europske unije znači vama?

Ako imate između 15 i 25 godina, iskoristite priliku i napišite članak u kojemu ćete odgovoriti na ova pitanja i iznijeti svoje mišljenje. Članci trebaju imati maksimalno 700 riječi. Svoj članak možete poslati e-mailom na adresu: write@media-consulta.com, preko Facebooka ili poštom:

media consulta International Holding AG
Attn: Rachel Harding
Wassergasse 3
10197 Berlin
Germany

Članci se primaju do 11. svibnja, a natječete se za put u Bruxelles ili e-čitač. Dodatne informacije saznajte na stranicama Europske komisije.

FOTO: EUROPSKA KOMISIJA