LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Europska komisija traži Vaše mišljenje

Natječaj Europske komisije u pisanju eseja

Izrazite svoje mišljenje o Europskoj uniji u natječaju Europske komisije i osvojite vrijedne nagrade!

Izrazite svoje mišljenje o Europskoj uniji u natječaju Europske komisije i osvojite vrijedne nagrade!

Europska komisija organizira natječaj u pisanju eseja kroz koji biste trebali odgovoriti na sljedeća pitanja: Kakva su vaša iskustva u proširenoj Europskoj uniji te kako se proširena Europska unija može suočiti s izazovima budućnosti?

U svome radu možete odgovoriti na jedno ili oba pitanja u okviru 1000 riječi, sudionici moraju biti u dobi od 18 do 25 godina te imati prebivalište u jednoj od 28 država članica EU.

Autor najbolje ocjenjenog eseja bit će nagrađen trodnevnim boravkom u Bruxellesu.

Natječaj je otvoren do 27. veljače 2015. godine, a više o pravilima pogledajte na stranici.

Jeste li znali da je, kao rezultat uzastopnog proširenja, Europska unija (EU) najveće svjetsko gospodarstvo s više od 500 milijuna građana? Njezin je međunarodni utjecaj veći nego ikad prije. Politika proširenja EU-a podržava pripreme za članstvo europskih država koje teže ulasku u EU. To Europu čini sigurnijim mjestom koje promiče demokraciju i osnovne slobode, istovremeno konsolidirajući vladavinu prava u zemljama koje teže učlanjenju. Hrvatska, zemlja koja se zadnja pridružila EU-u, postala je 2013. godine 28. država članica.

Albanija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Island (pregovori su trenutno prekinuti odlukom islandske vlade), Kosovo*, Crna Gora, Srbija i Turska kandidati su ili potencijalni kandidati. Neke od tih država već sudjeluju u pristupnim pregovorima ili čekaju njihov početak, a druge se mogu uključiti u pregovore kada budu spremne.

FOTO: EU.UM.DK