U organizaciji Studentske sekcije Hrvatskog kemijskog društva

Nakon rekordna 273 sudionika u pripremi je 6. Simpozij studenata kemičara

FOTO

Već šestu godinu zaredom održava se Simpozij studenata kemije – događaj u kojem studenti zaljubljenici u kemiju prikazuju niz svojih talenata i organizacijskih vještina kako bi na jedan dan svake godine okupili priznate stručnjake kemičare, kao i sve studente i buduće studente, i razmijenili iskustva.

Da studenti koji kao svoje područje studiranja izaberu prirodne znanosti, u ovom slučaju kemiju, imaju i izrazito dobre organizacijske vještine, svjedoče studenti zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. PMF-ovci kemičari već 6. godinu zaredom organiziraju Simpozij studenata kemičara. Ovogodišnji će se održati 26. listopada 2019. godine

Studenti tvrde kako je cilj simpozija okupljanje zaljubljenika u kemiju i učenje jednih od drugih. Mogu se pohvaliti brojkom od prošlogodišnjih rekordnih 273 sudionika. 

U organizaciju su uključeni: Sara Marijan, predsjednica, Marin Liović, Božena Lovrić, Lujo Matasović, Jerko Meštrović, Matija Modrušan, Silvija Mrkonja, Matea Pajski, Lucia Ema Sekula, Petra Stanić i Virna Zavid. 

Studenti mogu biti aktivni i pasivni sudionici. Aktivni su oni koji će se odlučiti na izlaganje svojeg rada ili prezentiranje postera, a sažetke svojih radova mogu poslati do 13. listopada. Svi oni koji će se odlučiti za pomno slušanje svojih kolega s različitih fakulteta svoje prijave mogu poslati do 20. listopada ovdje

FOTO: Hrvatsko kemijsko društvo, SISK

Uz studentska izlaganja organizatori, Studentska sekcija Hrvatskog kemijskog društva, tvrde kako će simpozij biti obogaćen nizom predavanja istaknutih stručnjaka. Više detalja možete pronaći na poveznici

Komentari na članak

Vezani članci

Održan simpozij o financijskom obrazovanju u Dubrovniku

Svjetski tjedan novca

Srednjoškolci i studenti napunili amfiteatar na Simpoziju o financijskom znanju mladih u Dubrovniku

– Financijsko znanje prosječnog građanina Hrvatske ocijenjeno je s tri što pokazuje da nismo nepismeni, ali ni jako pismeni. – istaknula je Snježana Levar iz Hrvatske narodne banke

https://pixabay.com/en/the-conference-lecture-lecture-hall-3248255/

Simpozij na PMF-u

Studenti otvaraju goruća bioetička pitanja

Prvi put na PMF-u 30. i 31. svibnja održava se studentski bioetički simpozij na kojemu će se otvoriti brojna bioetička pitanja. Simpozij je namijenjen svima, a posebice studentima bioloških usmjerenja kako bi se, kažu organizatori, više informirali o ovom području.

Zgrada

Znanstveni razgovori

Na PMF-u počinje ciklus predavanja nekih od najutjecajnijih znanstvenika današnjice

Igor Rudan znanstvenik je koji je citiran oko 90 tisuća puta, a njegovim predavanjem na PMF-u započinje ciklus znanstvenih razgovora najutjecajnijih znanstvenika današnjice.

PMF Split

Sveučilište u Splitu

Na otvorenim danima zavirite u laboratorije splitskog PMF-a

Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Splitu 3. svibnja organizira otvorene dane na kojima se nudi mogućnost posjeta laboratorijima i predavanjima. Zainteresiranima na pitanja odgovaraju studenti i profesori.

Auschwitz

Interdisciplinarni simpozij u Osijeku

Posljednji dječak koji je napustio Auschwitz gostuje na Filozofskom fakultetu

Organizatori interdisciplinarnog simpozija Stvari koje nismo smjeli reći s posebnim zadovoljstvom najavljuju gostovanje Olega Mandića koji će održati predavanje o iskustvu Auschwitza i svojem novom početku.