Studentska edukacija

Najveći projekt u povijesti ELSA-e Split – „Ljetna škola prava”

Brod u daljini

„Ljetne škole prava” organiziraju se u brojnim ELSA-inim članicama na europskom kontinentu, a prvi put „ELSA Summer Law School“ stiže u grad pod Marjanom.

Za kraj uspješne i sadržajne akademske godine Europske udruge studenata prava ELSA-e Split stiže održavanje najvećeg projekta u njezinoj povijesti. Riječ je o Ljetnoj školi prava koja će se odvijati u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu od 15. do 22. srpnja. 

Ljetne škole prava organiziraju se u brojnim ELSA-inim članicama na europskom kontinentu, a prvi put ELSA Summer Law School stiže u grad pod Marjanom. Tema je vezana uz pomorsko pravo u kojem će brojni stručnjaci stranim studentima dodatno razjasniti ovu pravnu znanost kroz teoriju i praksu.

Dolazak vodećih stručnjaka s poznatog Međunarodnog instituta za pomorskog pravo s Malte

Naglasak je svih ELSA-inih škola na akademskom i socijalnom programu u kojem su se studenti Pravnog fakulteta u Splitu, koji su ujedno organizatori ovog hvalevrijednog događaja, potrudili privući vrhunske domaće i inozemne teoretičare i praktičare, među kojima su uz hrvatske stručnjake i vodeći međunarodni stručnjaci za pomorsko pravo s International Maritime Law Institutea – IMLI sa sjedištem na Malti.

Preko 20 sati kvalitetnog akademskog programa bit će upotpunjeno razgledavanjem Hrvatskog pomorskog muzeja u Splitu, a akademski dio održavat će se u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu. Sudionici iz čak 14 europskih zemalja imat će priliku i svakodnevno uživati u splitskom noćnom životu i uz pratnju stručnog vodiča razgledati UNESCO-ve perjanice Split i Trogir.

Đir po otocima

Osim toga za oko 50 sudionika Ljetne škole prava organizirani su izleti brodom kada će sudionici posjetiti otoke, a središnji je događaj Ljetne škole gala večera.

Predsjednik ELSA-e Split Ante Škrobica izuzetno je zadovoljan organizacijom ove Ljetne škole i radom svog organizacijskog odbora koji se sastoji od 16 članova.

– Izuzetno sam ponosan na činjenicu da smo u jednoj akademskoj godini organizirali čak dvije pravne škole. Ovogodišnja Ljetna škola ujedno će biti i najveći projekt ikad organiziran od strane neke studentske organizacije na Pravnom fakultetu u Splitu. Zadovoljstvo nam je što ćemo ugostiti brojne kolege iz svih krajeva Europe te im omogućiti stjecanje dodatnog znanja na temu pomorskog prava i upoznati ih s arhitekturom i prirodnim ljepotama Splita, Trogira i naših otoka. Hvala svim koji su doprinijeli ovom projektu– rekao je Ante Škrobica ističući zadovoljstvo ovogodišnjim postignućima udruge.

Visoko podignuta letvica svim udrugama na Sveučilištu u Splitu

Dokaz da Europska udruga studenata prava ELSA Split diže visoko letvicu u organizaciji događaja među studentskim udrugama na Sveučilištu u Splitu jest činjenica da je jedina od 300 ELSA podružnica u cijeloj Europi koja je organizirala i Ljetnu i Zimsku školu prava. Podsjetimo, sedmodnevna ELSA Split Winter Law School održavala se početkom ove godine na temu Međunarodno humanitarno pravo i ljudska prava.

Nema sumnje da će sudionicima Ljetne škole prava u Splitu biti ugodno kao i onima u siječnju ove godine te da će dobiti kvalitetno znanje i iskustvo od najboljih europskih stručnjaka za pomorsko pravo, ističu studenti organizatori. 

Komentari na članak

Vezani članci

Zajedništvo

Stekni nova iskustva!

Ljetne škole 2014.: edukacija i zabava u jednom!

Upoznajte nove ljude, provedite ljeto u nekoj novoj državi i vratite se kući s dodatnim ECTS bodovima i mnoštvom novog iskustva i novih prijateljstva. Ljetne škole čekaju na vas. Odvažite se i zakoračite u nešto novo.

FESB zgrada

Ljetna škola udruge SKAC_ST

U tijeku prijave za besplatnu radionicu grafičkog dizajna i vizualnog identiteta

Studentska udruga SKAC_ST u razdoblju od 23. do 27. srpnja 2018. pripremila je petodnevna predavanja i radionice čije su teme usko vezane za široko područje grafičkog dizajna, web-dizajna ili jednostavno rečeno dizajna 21. stoljeća.

Pravna klinika

Tjedan otvorenih vrata

Saznajte od Pravne klinike kako se pruža besplatna pravna pomoć pa je pružajte sami

Tijekom Tjedna otvorenih vrata studenti prava imaju priliku upoznati se s radom Pravne klinike, a svi oni željni novih znanja mogu se prijaviti za volontiranje u njoj do 23. rujna u ponoć.

Umjetnost1

Fond za druge i ADU

U tijeku prijave na Ljetnu školu umjetnosti i aktivizma u Grožnjanu; pokrivena većina troškova

Do 10. kolovoza zaprimaju se prijave za Ljetnu školu u Grožnjanu koju su Fond za druge i zagrebačka Akademija dramske umjetnosti namijenili dvanaestorici umjetnika i aktivista iz Hrvatske i regije.

izbori, Francuska

Na današnji dan

Žene u Francuskoj dobile pravo glasa

Iako su Francuzi već potkraj 18. stoljeća revolucijom oslobođeni od feudalnog pritiska i društvene nepravednosti u vidu ukidanja svake forme ovisnosti i osobne neslobode ljudi, u toj državi tek smo 1944. svjedočili proširivanju općeg prava glasa i na žene.