LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Radi se punom parom

Najsuvremenija Sveučilišna knjižnica i multimedijski centar niču u Osijeku

Osječani dobivaju najsuvremeniju Sveučilišnu knjižnicu i multimedijski centar za kvalitetnije znanstvenoistraživačke radove.

Osječani dobivaju najsuvremeniju Sveučilišnu knjižnicu i multimedijski centar za kvalitetnije znanstvenoistraživačke radove.

Izgradnjom nove Sveučilišne knjižnice i multimedijskog centra povećat će se kvaliteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Nakon završetka radova osigurat će se najmodernija znanstvena i e-infrastruktura kao preduvjet za kvalitetan znanstvenoistraživački rad, razvoj novih projekata i mjesto provedbe dodatne naobrazbe akademske zajednice i programa mobilnosti. Naime, multimedijski centar trebao bi imati konferencijsku dvoranu, radiostanicu, TV-studio, ljetno kino i brojne druge aktivnosti za studente.

 – S obzirom na to da znamo u kakvim uvjetima Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek sada radi, kao i da već godinama nemaju dovoljno prostora za bogatu građu koju posjeduju, realizacija ovog projekta bit će velik korak naprijed. To neće biti samo knjižnica nego mnogo više od toga, moderni multimedijski centar s dnevnim boravkom i mnogo drugih korisnih prostora za studente, profesore, ali i širu javnost. – ističe prorektor Markulak.

Na upit kada će knjižnica i multimedijski centar biti u funkciji odgovor nismo dobili.

FOTO: IVAN JUKIĆ/STUDENTSKI.HR