LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dan Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli

Najmlađe Sveučilište u Hrvatskoj proslavilo osam godina postojanja

Jučer, 16. travnja 2014. godine, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli proslavilo je osam godina postojanja. Sveučilište svoj dan slavi na dan rođenja biskupa Juraja Dobrile na čiji je rođendan osnovano i po kojemu nosi ime.

Jučer, 16. travnja 2014. godine, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli proslavilo je osam godina postojanja. Sveučilište svoj dan slavi na dan rođenja biskupa Juraja Dobrile na čiji je rođendan osnovano i po kojemu nosi ime.

Jučer, 16. travnja 2014. godine, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli proslavilo je osam godina postojanja. Sveučilište svoj dan slavi na dan rođenja biskupa Juraja Dobrile.

Na proslavi su sudjelovali brojni čelnici pulskog Sveučilišta te rektori hrvatskih i inozemnih sveučilišta.

Uzvanike je pozdravio rektor prof. dr. sc. Alfio Barbieri koji je u svom govoru izdvojio sve projekte i uspjehe koje je Sveučilište do sada ostvarilo. Barbieri je istaknuo i projekt na kojemu se radi, a to je izgradnja novog studentskog kampusa u Puli.

„Sve boljim rezultatima u području mobilnosti zasigurno će pridonijeti i novi studentski dom i restoran osiguranjem mogućnosti većeg i kvalitetnijeg prihvata profesora i studenata iz drugih inozemnih sveučilišta“ rekao je Barbieri.

Ukupna vrijednost ove investicije iznosi preko 28 milijuna kuna, a Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta subvencionira 78 %. U projekt su uključeni i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije te grad Pula. U sklopu kampusa radi se i studentski restoran te studentski dom koji će imati površinu od 4 700 kvadratnih metara. Sadržavat će 360 sjedećih mjesta, 72 smještajne jedinice sa 144 ležaja te 4 apartmana sa svim pratećim društvenim, uslužnim i upravnim prostorijama, prenosi Regional Express.

Na proslavi su dodijeljena priznanja fakulteta kao i Rektorove nagrade. Najuspješniji studenti u akademskoj godini 2012./2013. su:

- Slobodan Ivković, student Odjela za odgojne i obrazovne znanosti, s prosjekom ocjena 5,0 i ostvarenih 64 ECTS boda;

- Martina Pinezić, studentica Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, s prosjekom ocjena 5,0 i ostvarenih 60 ECTS bodova;

- Debora Moscarda, studentica Odjela za studij na talijanskom jeziku, s prosjekom ocjena 4,938 i ostvarenih 60 ECTS bodova;

- Samanta Paronić, studentica Odjela za humanističke znanosti, s prosjekom ocjena 4,905 i ostvarenih 64 ECTS boda;

- Jasmina Pamer, studentica Odjela za glazbu, s prosjekom ocjena 4,705 i 62 ECTS boda;

- Iva Kučinar, studentica sveučilišnog studija Znanost o moru, s prosjekom ocjena 4,66 i ostvarenih 60 ECTS bodova.

FOTO: SAFET OMEROVIĆ BASSO