Studentsko natjecanje

Najboljima na Mozgalu uručena nagrada u iznosu od 12 tisuća kuna

Mozgalo, završnica

– Dosta smo se dobro snašli s ovom temom, puno smo toga isprobali baš zbog različitih iskustava i, eto, već smo dobili nekoliko mailova od potencijalnih poslodavaca. – ističu pobjednici.

Nakon odrađenih radionica i sastanaka s mentorima, pet je najboljih timova pozvano na Mozgalovu svečanu ceremoniju u zagrebački Tehnološki park 31. svibnja u 17 sati. Tada su prezentirali svoja rješenja pred stručnim žirijem na ovogodišnju zadanu temu – Nenadzirana kategorizacija slika. Nakon desetominutnog izlaganja svakog tima, uslijedila su pitanja žirija, pred kojim je bio težak zadatak, s obzirom na to da su svi natjecatelji pokazali kreativnost i kvalitetno odrađen posao.

Zbrojeni bodovi dali su nam ovogodišnje pobjednike natjecanja:

  • 1. mjesto: Analysis Paralysis (Petar Perković, Domjan Barić, Ana Bokšić i Matej Pavlović)
  • 2. mjesto: Bude bolje dogodine (Matija Milišić, Arijana Brlek, Ante Žužul i Marko Ratković)
  • 3. mjesto: Hobbit & Hobbyte (Franjo Palajsa i Iva Manojlović)

 – Nadali smo se bar biti među prva tri tima. Svi smo se natjecali na Mozgalu i prošle godine, ali u različitim timovima pa smo odlučili napraviti jedan supertim. Dosta smo se dobro snašli s ovom temom, puno smo toga isprobali baš zbog različitih iskustava i, eto, već smo dobili nekoliko mailova od potencijalnih poslodavaca. – rekao je pobjednički tim nakon uručenja nagrade od 12 000 kuna.

Na pitanje što misli o eSTUDENTovom natjecanju Mozgalo, predstavnica tvrtke Infobip Andrijana Brkić rekla je:

– Vidim da je kvaliteta natjecanja svake godine sve bolja, tako da mislim da me ni sljedeće godine tema i rješenja natjecatelja neće razočarati. –

Mozgalo je edukativno studentsko natjecanje u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja, odnosno procesu pronalaženja korisnih informacija iz velikih količina strukturiranih i nestrukturiranih podataka. Pritom se koriste različite statističke metode, tehnike strojnog učenja i umjetne inteligencije. Prvo je i jedino studentsko natjecanje takvoga tipa u Hrvatskoj. Održava se na Sveučilištu u Zagrebu te pridruženim fakultetima ostalih hrvatskih sveučilišta u okviru kojeg studentski timovi izrađuju vlastita analitička rješenja.

Komentari na članak

Vezani članci

Mozgalo 2017

Ususret Mozgalu

Naučite kako razumjeti podatke kojima baratate

Svim zainteresiranima za sudjelovanje na Mozgalu Fran Jurišić objasnit će kako koristiti stabla odluke i detektirati problematične dijelove skupa u svrhu boljeg upoznavanja podataka.

Nagrada Zlatni Indeks

eSTUDENTov projekt

Zlatni indeks u potrazi za studentskim Povjerenstvom

Dobitnike nagrade Zlatni indeks odabire Povjerenstvo kojega čine studenti predstavnici studentskih udruga i zborova.

SoMo Borac; photo: SoMo Borac Facebook

Zagrijavanje za Weekend Media Festival

Predrunda SoMo Borca s čitateljima portala Studentski.hr

SoMo Borac petu će godinu zaredom odigrati svoj počasni meč Weekend Media Festivala i nagraditi najbolja digitalna rješenja u regiji. Zagrijavanje će odraditi upravo u redakciji portala Studentski.hr, a mogu mu se pridružiti zainteresirani čitatelji.

Studying

Studentsko natjecanje Pokretač

Koji je prema vama najveći problem obrazovanja i kako biste ga riješili?

Obrazovanje je, posebice za studente, važan dio svakodnevice i napretka cjelokupnog društva. Unatoč tomu, danas mu se pridaje premalo pozornosti ne samo na području Hrvatske nego i diljem svijeta. Prijavom svoje poduzetničke ideje na studentsko natjecanje Pokretač u kategoriji obrazovanja moguće je pridonijeti rješavanju njegove problematike.

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Studentsko natjecanje

Koji je okus tvoje ideje za hrvatsko izdanje Ecotrophelie?

Ecotrophelia Hrvatska potiče studentsku inovativnost i kreativnost, a najbolje vodi na međunarodno natjecanje u London. Prijavite se, stoga, do 28. travnja i predstavite svoje genijalne ideje.