Stručni skup

Najbolji stručnjaci iz područja 3D modeliranja i dizajna ponovno na Sveučilištu Sjever

3D&D

– Stručni skup 3D&D 2 ponovno se održava na Sveučilištu Sjever, prvenstveno s ciljem izmjene vrijednih iskustava i znanja koja kontinuirano doprinose razvoju kreativnih ideja koje su vidljive kod studentske populacije u okviru samostalnih projekata, ali i u završnim i diplomskim radovima. – istaknuo je doc. art. Geček.

Ponajbolji domaći i inozemni stručnjaci iz područja 3D modeliranja i dizajna ponovno će se okupiti na Sveučilištu Sjever u Sveučilišnom centru Varaždin na drugom stručnom skupu 3D&D 2, i to u srijedu, 17. travnja, s početkom u 10:45 i u četvrtak, 18. travnja 2019. Naglasak je ovog događaja na praćenju novih tehnologija u dizajniranju i inženjerstvu.

Suorganizator skupa i pročelnik odjela Multimedije doc. art. Robert Geček navodi kako su važnost skupa prepoznali vrhunski hrvatski stručnjaci poput Mate Rimca iz tvrtke Rimac automobili, Davor Hunski iz Croteama te mnogi drugi koji su prošle godine održali gostujuća predavanja.

– Stručni skup 3D&D 2 ponovno se održava na Sveučilištu Sjever, prvenstveno s ciljem izmjene vrijednih iskustava i znanja koja kontinuirano doprinose razvoju kreativnih ideja koje su vidljive kod studentske populacije u okviru samostalnih projekata, ali i u završnim i diplomskim radovima. Ovaj stručni skup već ima svoje rezervirano mjesto kod najboljih 3D&D stručnjaka, a u sljedećim godinama nastavit će sa svojim rastom. – istaknuo je pročelnik doc. art. Geček.

Suorganizator skupa i profesor na odjelu Multimedije dr. sc. Andrija Bernik ističe kako su potvrđeni govornici vrhunski 2D i 3D umjetnici u području računalne grafike i računalnih igara poput zvučnih i inozemno poznatih Croteama, Exordium Gamesa, Lemonade3D-a i Gamespiresa. Uz navedene dolaze i stručnjaci kao što su Damir Sabol, kreator Photomath aplikacije – najkorištenije edukativne aplikacije na svijetu s više od 100 milijuna preuzimanja, zatim Slaven Lunar Kosanović, svjetski grafit artist, te profesori iz Velike Britanije, s Brunel sveučilišta te s Tajlanda sa Psu Tajland sveučilišta.

Suorganizator skupa Dejan Kober, osnivač i vlasnik DD3D-a, istaknuo je važnost i značaj teme ovogodišnjeg 3D&D 2 skupa koji obuhvaća dizajn korisničkih sučelja, interaktivnu digitalnu komunikaciju, proširenu i virtualnu stvarnost (VR i AR), poticanje mladih timova na prve poduzetničke korake, street art, video i animirani film te razvoj i produkciju 3D računalnih igara s naglaskom na domaće, ali i međunarodno priznate Unity3D i Unreal razvojne platforme.

3D&D UNIN Meetup, koji se prošle godine održao prvi put i time pokrenuo sada već tradiciju održavanja, okupio je mnogo zainteresiranih koji su iz prve ruke mogli čuti primjere i osobna iskustva najboljih stručnjaka u tom području, a to su redom bili: Mate Rimac (CEO Rimac automobila), Damir Antolović, voditelj UX dizajna u Rimac automobilima, Dejan Kober (DD3D) koji je ujedno bio i suorganizator stručnog skupa, Marko Pavlović (Marko Pavlović design), Davor Hunski (CroTeam), Elvis Blaženčić (RAM Studio), Kruno Knezić (First Layer) te predavač i suorganizator dr. sc. Andrija Bernik (Sveučilište Sjever). 

Komentari na članak

Vezani članci

Motivacijska predavanja_Razmišljaj kao Vizionar

Motivacijska predavanja u sklopu Vizionara

„Diplome su važne, ali ljubav prema poslu presudna je”

Povodom natjecanja Vizionar, koje okuplja ambiciozne studente koji žele započeti karijeru u dizajnu, održana su motivacijska predavanja na kojima su gostovale renomirane osobe.

Kakav svinjac

Intervju: Tamara Komljenović

Zlo krme dominira regionalnom zajednicom!

Jeste li čuli za Zlo krme? Niste? Grijeh! Nadamo se da vam se krme neće osvetiti zbog toga, a iz tih razloga vam predstavljamo jedan od najzanimljivijih regionalnih brendova ikada, koji kao glavni lik ima slatku malu ružičastu svinju koja će vam u lice iskreno sasuti sve što joj je na pameti.

Sveučilište Sjever

Sveučilišni centar Koprivnica

Poziv na javno predavanje o gospodarskim odnosima Europske unije i Kine

Na predavanju će biti predstavljeno gospodarsko okruženje Kine i njezin utjecaj na gospodarske odnose sa zemljama EU s posebnim fokusom na Hrvatsku.

Sporazum o suradnji Sveučilišta Sjever i Dječje bolnice Srebrnjak

Sveučilište Sjever

Potpisan sporazum o suradnji Sveučilišta Sjever i Dječje bolnice Srebrnjak

Sporazum omogućuje razmjenu znanja i iskustava, stručnu i akademsku nastavu na Studiju sestrinstva, uzajamno pružanje znanstvenih, stručnih, poslovnih i organizacijskih usluga radi poboljšanja ukupne efikasnosti i uspješnosti te niz drugih oblika međusobne suradnje dviju institucija.

Sveučilište Sjever

Vrijedni studenti

Studenti Sveučilišta Sjever pokrenuli dva medijska projekta namijenjena praksi

Oba radijska projekta rezultat su studentskog zalaganja i inicijative, a otvorit će dodatan prostor za studentske aktivnosti i primjenu znanja stečenih na nekom od studija Sveučilišta Sjever u praksi.