Stručni skup

Najbolji stručnjaci iz područja 3D modeliranja i dizajna ponovno na Sveučilištu Sjever

3D&D

– Stručni skup 3D&D 2 ponovno se održava na Sveučilištu Sjever, prvenstveno s ciljem izmjene vrijednih iskustava i znanja koja kontinuirano doprinose razvoju kreativnih ideja koje su vidljive kod studentske populacije u okviru samostalnih projekata, ali i u završnim i diplomskim radovima. – istaknuo je doc. art. Geček.

Ponajbolji domaći i inozemni stručnjaci iz područja 3D modeliranja i dizajna ponovno će se okupiti na Sveučilištu Sjever u Sveučilišnom centru Varaždin na drugom stručnom skupu 3D&D 2, i to u srijedu, 17. travnja, s početkom u 10:45 i u četvrtak, 18. travnja 2019. Naglasak je ovog događaja na praćenju novih tehnologija u dizajniranju i inženjerstvu.

Suorganizator skupa i pročelnik odjela Multimedije doc. art. Robert Geček navodi kako su važnost skupa prepoznali vrhunski hrvatski stručnjaci poput Mate Rimca iz tvrtke Rimac automobili, Davor Hunski iz Croteama te mnogi drugi koji su prošle godine održali gostujuća predavanja.

– Stručni skup 3D&D 2 ponovno se održava na Sveučilištu Sjever, prvenstveno s ciljem izmjene vrijednih iskustava i znanja koja kontinuirano doprinose razvoju kreativnih ideja koje su vidljive kod studentske populacije u okviru samostalnih projekata, ali i u završnim i diplomskim radovima. Ovaj stručni skup već ima svoje rezervirano mjesto kod najboljih 3D&D stručnjaka, a u sljedećim godinama nastavit će sa svojim rastom. – istaknuo je pročelnik doc. art. Geček.

Suorganizator skupa i profesor na odjelu Multimedije dr. sc. Andrija Bernik ističe kako su potvrđeni govornici vrhunski 2D i 3D umjetnici u području računalne grafike i računalnih igara poput zvučnih i inozemno poznatih Croteama, Exordium Gamesa, Lemonade3D-a i Gamespiresa. Uz navedene dolaze i stručnjaci kao što su Damir Sabol, kreator Photomath aplikacije – najkorištenije edukativne aplikacije na svijetu s više od 100 milijuna preuzimanja, zatim Slaven Lunar Kosanović, svjetski grafit artist, te profesori iz Velike Britanije, s Brunel sveučilišta te s Tajlanda sa Psu Tajland sveučilišta.

Suorganizator skupa Dejan Kober, osnivač i vlasnik DD3D-a, istaknuo je važnost i značaj teme ovogodišnjeg 3D&D 2 skupa koji obuhvaća dizajn korisničkih sučelja, interaktivnu digitalnu komunikaciju, proširenu i virtualnu stvarnost (VR i AR), poticanje mladih timova na prve poduzetničke korake, street art, video i animirani film te razvoj i produkciju 3D računalnih igara s naglaskom na domaće, ali i međunarodno priznate Unity3D i Unreal razvojne platforme.

3D&D UNIN Meetup, koji se prošle godine održao prvi put i time pokrenuo sada već tradiciju održavanja, okupio je mnogo zainteresiranih koji su iz prve ruke mogli čuti primjere i osobna iskustva najboljih stručnjaka u tom području, a to su redom bili: Mate Rimac (CEO Rimac automobila), Damir Antolović, voditelj UX dizajna u Rimac automobilima, Dejan Kober (DD3D) koji je ujedno bio i suorganizator stručnog skupa, Marko Pavlović (Marko Pavlović design), Davor Hunski (CroTeam), Elvis Blaženčić (RAM Studio), Kruno Knezić (First Layer) te predavač i suorganizator dr. sc. Andrija Bernik (Sveučilište Sjever). 

Komentari na članak

Vezani članci

Arhitektura

„Ludwig Moser Award 2018”

Novčana nagrada i praksa u Češkoj za kreativnog studenta dizajnerskog smjera

Poznata češka tvornica stakla Moser raspisala je natječaj za studente koji zahtijeva izradu dizajna stakla u boji. Prijave traju do 30. lipnja, a pobjednik će biti objavljen tijekom rujna.

Muška seniorska karate reprezentacija Hrvatske u posjetu Sveučilištu Sjever

Gostovanje u Varaždinu

Prije pohoda na svjetska odličja, karate reprezentacija posjetila Sveučilište Sjever

Hrvatski reprezentativci karatea posjetili su Sveučilište Sjever i upoznali se s njegovim studijima i programa. Sada se pripremaju za Svjetsko prvenstvo u Linzu.

Izložba Pavla Sviličića

„Mladi izlažu”

Izložba Pavla Sviličića: 365 dana života u digitalnoj ilustraciji i pismu

– Razočaran shvaćanjem dizajna i korištenjem dizajnera kao automata za izbacivanje marketinških rješenja, Sviličić projektom #onevectordiary pokušava naglasiti ekspresionistički aspekt dizajna. – objašnjava kustosica izložbe.

Naslovna

Motivacijski razgovori uoči Rektorove nagrade

"Savjetujem svima kojima nedostaje taj neki čimbenik samopouzdanja i vjere u svoj rad da se prijave"

Ususret prijavi na natječaj za ovogodišnje Rektorove nagrade, razgovarali smo s prošlogodišnjim dobitnikom Markom Petrićem. Saznajte što ga je inspiriralo i motiviralo u izradi rada i ostvarivanju ideje te na koji način mijenja naše društvo.

Mateja Kovač

Noviteti uspješne ilustratorice

Šarmantnost i spontanost odlike su novog vizualnog identiteta Mateje Kovač

Uspješna ilustratorica Mateja Kovač predstavlja novi vizualni identitet svog istoimenog branda te najavljuje brojne novitete.