Stručni skup

Najbolji stručnjaci iz područja 3D modeliranja i dizajna ponovno na Sveučilištu Sjever

3D&D

– Stručni skup 3D&D 2 ponovno se održava na Sveučilištu Sjever, prvenstveno s ciljem izmjene vrijednih iskustava i znanja koja kontinuirano doprinose razvoju kreativnih ideja koje su vidljive kod studentske populacije u okviru samostalnih projekata, ali i u završnim i diplomskim radovima. – istaknuo je doc. art. Geček.

Ponajbolji domaći i inozemni stručnjaci iz područja 3D modeliranja i dizajna ponovno će se okupiti na Sveučilištu Sjever u Sveučilišnom centru Varaždin na drugom stručnom skupu 3D&D 2, i to u srijedu, 17. travnja, s početkom u 10:45 i u četvrtak, 18. travnja 2019. Naglasak je ovog događaja na praćenju novih tehnologija u dizajniranju i inženjerstvu.

Suorganizator skupa i pročelnik odjela Multimedije doc. art. Robert Geček navodi kako su važnost skupa prepoznali vrhunski hrvatski stručnjaci poput Mate Rimca iz tvrtke Rimac automobili, Davor Hunski iz Croteama te mnogi drugi koji su prošle godine održali gostujuća predavanja.

– Stručni skup 3D&D 2 ponovno se održava na Sveučilištu Sjever, prvenstveno s ciljem izmjene vrijednih iskustava i znanja koja kontinuirano doprinose razvoju kreativnih ideja koje su vidljive kod studentske populacije u okviru samostalnih projekata, ali i u završnim i diplomskim radovima. Ovaj stručni skup već ima svoje rezervirano mjesto kod najboljih 3D&D stručnjaka, a u sljedećim godinama nastavit će sa svojim rastom. – istaknuo je pročelnik doc. art. Geček.

Suorganizator skupa i profesor na odjelu Multimedije dr. sc. Andrija Bernik ističe kako su potvrđeni govornici vrhunski 2D i 3D umjetnici u području računalne grafike i računalnih igara poput zvučnih i inozemno poznatih Croteama, Exordium Gamesa, Lemonade3D-a i Gamespiresa. Uz navedene dolaze i stručnjaci kao što su Damir Sabol, kreator Photomath aplikacije – najkorištenije edukativne aplikacije na svijetu s više od 100 milijuna preuzimanja, zatim Slaven Lunar Kosanović, svjetski grafit artist, te profesori iz Velike Britanije, s Brunel sveučilišta te s Tajlanda sa Psu Tajland sveučilišta.

Suorganizator skupa Dejan Kober, osnivač i vlasnik DD3D-a, istaknuo je važnost i značaj teme ovogodišnjeg 3D&D 2 skupa koji obuhvaća dizajn korisničkih sučelja, interaktivnu digitalnu komunikaciju, proširenu i virtualnu stvarnost (VR i AR), poticanje mladih timova na prve poduzetničke korake, street art, video i animirani film te razvoj i produkciju 3D računalnih igara s naglaskom na domaće, ali i međunarodno priznate Unity3D i Unreal razvojne platforme.

3D&D UNIN Meetup, koji se prošle godine održao prvi put i time pokrenuo sada već tradiciju održavanja, okupio je mnogo zainteresiranih koji su iz prve ruke mogli čuti primjere i osobna iskustva najboljih stručnjaka u tom području, a to su redom bili: Mate Rimac (CEO Rimac automobila), Damir Antolović, voditelj UX dizajna u Rimac automobilima, Dejan Kober (DD3D) koji je ujedno bio i suorganizator stručnog skupa, Marko Pavlović (Marko Pavlović design), Davor Hunski (CroTeam), Elvis Blaženčić (RAM Studio), Kruno Knezić (First Layer) te predavač i suorganizator dr. sc. Andrija Bernik (Sveučilište Sjever). 

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište Sjever

Sveučilišni centar Koprivnica

Luka Borčić otkriva projekte koji stvaraju odgovorne članove dizajnerske zajednice

Luka Borčić održat će predavanje o paralelnim dizajnerskim procesima u Sveučilišnom centru Koprivnica. Pritom će se fokusirati na projekte koji razvijaju autorski proces kod studenata.

https://pixabay.com/en/background-bokeh-light-circle-2709638/

Stručni skup o art-terapiji

Psiholozi s HS-a i Filozofskog ujedinili snage; organiziraju UMjetnost

– Zanimljivim radionicama i predavanjima stručnjaci iz različitih područja art-terapije provest će vas kroz kreativne tehnike pospješivanja osobnog razvoja. – stoji u opisu stručnog skupa koji organiziraju klubovi studenata psihologije.

With her

Zdravka Kresonja, studentica koja se bavi digitalnom ilustracijom

INTERVJU: "Svaki rad je prilika za vježbu i daljnje razvijanje talenta i tehnike"

Osim crtanjem, Zdravka se bavi i grafičkim dizajnom, uređivanjem blog platformi i igranjem računalnih igrica.

SCZG izvana

Sveučilište u Zagrebu

Osmislite vizualni identitet 20. Smotre Sveučilišta u Zagrebu

Ovogodišnja Smotra Sveučilišta u Zagrebu organizira se za sve buduće i sadašnje studente zagrebačkih fakulteta s ciljem pružanja informacija o preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima.

Cjeloživoto učenje

Cjeloživotno učenje

25 internetskih tečajeva za stjecanje traženih vještina

Kako bismo ostali u toku s novitetima u svijetu, važno je prihvatiti koncept cjeloživotnog obrazovanja. Osim na fakultetu, mnogo kvalitetnog znanja možemo steći pohađajući besplatne "online" tečajeve.