LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Start-Up Udruga

Najavljeno 3. izdanje natjecanja Regional Case Study

Ovogodišnji nagradni fond iznosi 25.000 kuna, a u natjecanju mogu sudjelovati studenti svih Sveučilišta i visokoškolskih ustanova u Hrvatskoj i mlade osobe do 30 godina s VSŠ i VSS.

Ovogodišnji nagradni fond iznosi 25.000 kuna, a u natjecanju mogu sudjelovati studenti svih Sveučilišta i visokoškolskih ustanova u Hrvatskoj i mlade osobe do 30 godina s VSŠ i VSS.

Start-Up Udruga raspisala je natječaj za sudjelovanje u 3. izdanju natjecanja Regional Case Study (RCS) koje će se održati od 5. studenog do 11. prosinca. Ovogodišnji nagradni fond iznosi 25.000 kuna, a u natjecanju mogu sudjelovati studenti svih sveučilišta ili visokoškolskih ustanova u Hrvatskoj i mlade osobe do 30 godina s VSŠ i VSS.

Sudjelovanje u svim aktivnostima i projektima je besplatno za sudionike. Za prijavu je dovoljno poslati životopis na mail regionalcasestudy@gmail.com najkasnije do 5. studenog, kada se službeno i otvara natjecanje na Ekonomskom fakultetu u Puli. Natjecatelji koji ne budu mogli prisustvovati otvorenju moći će prezentacije poslovnih slučajeva poduzeća pogledati na You Tube kanalu Start-Up udruge. Natjecatelji će tako imati priliku rješavati poslovne slučajeve uspješnih kompanija iz različitih djelatnosti. Sudionici odabiru poslovni slučaj i isti rješavaju u timovima od 2 do 3 osobe, a na kraju se za svaki poslovni slučaj proglašavaju najbolja tri tima.

- Zadovoljstvo nam je da je ovogodišnje izdanje RCS-a ima čak 6 kompanija koje će predstaviti poslovni slučaj. Posebno nam je drago da se radi o međunarodno uspješnim kompanijama, dobitnicima brojnih nagrada i priznanja. Dosadašnji broj prijava nadmašuje sva očekivanja, a velik interes pokazali su studenti svih sveučilišta u Hrvatskoj. - izjavio je Amel Hadžipašić, voditelj projekta RCS.

Predstavnici poduzeća partnera natjecanja ukratko su predstavili svoje poslovne slučajeve i naveli razloge samog sudjelovanja u projektu. Tako je Vedrana Zovak iz Unilinea opisala kako su se zbog pozitivnih prošlogodišnjih iskustva pridružili i ove godine, ističući kako ponovnim rješavanjem njihovog slučaja postoji velika vjerojatnost zapošljavanja osoba koje bi mogle ostvariti svoje projekte.

Dean Boljunčić iz Zračne luke Pula istaknuo je kako ove godine prvi put sudjeluju kao partneri Start-Up Udruge te da žele vidjeti novi pristup problematici s kojom se svakodnevno susreću na tržištu obzirom da mladi ljudi imaju nove i kreativne ideje.

Kreatorica modnog branda Concrete i direktorica tvrtke Vibrobeton, Patrizia Milani, nada se poslovnom uzletu turističkog proizvoda te je mlade opisala kao hrabre i pune ideja koji na poslovanje gledaju na drugi način i od kojih se može itekako puno naučiti.

Darko Legin iz Glavani parka objasnio je kako je u planu širenje adrenalinskog parka te bi voljeli vidjeti kako bi to studenti samostalno osmislili kroz rješavanje samog casea.

Uspješne priče natjecatelja koji su se putem RCS-a zaposlili u međunarodno uspješne kompanije Infobip i Uniline pogledajte na Youtube kanalu Start-Up udruge.

Organizator je Start-Up udruga, a suorganizatori ovogodišnjeg izdanja natjecanja jesu Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, EWOB – Poduzetnici bez granica Osijek, Studentski zbor Sveučilišta u Zadru i Studentski zbor Veleučilišta u Šibeniku. Natjecanje podržavaju Uniline, Infobip, Agena Marin, Zračna luka Pula, Concrete, Glavani Park, HBOR, Rockwool, Concettino, Pietas Julia, hostel Pipištrelo, Savjet mladih Grada Pule, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, FET „Dr. Mijo Mirković“, Studentski centar Pula, IDA.

Više informacija o natječaju, tijeku natjecanja i načinu prijava možete pronaći na web stranicama udruge, facebook stranici natjecanja Regional Case Study ili postaviti upit na regionalcasestudy@gmail.com