Studentsko natjecanje

Nagrađuju se najinovativniji studenti na SIK-ovu natjecanju „Pokretač”; OTP banka osigurala 9000 kn

Pokretač, vizual

Važnost društvenog djelovanja, ali i stvaranja poduzetničkog duha kod mladog naraštaja prepoznaje i OTP banka – upravo je ona osigurala 4500 kuna za pobjednika, odnosno pobjednički tim, 2500 kuna za drugoplasirane te 2000 kn za treće mjesto.

Svi se studenti natjecateljskog duha, na kojem god hrvatskom sveučilištu, veleučilištu ili visokoj školi studirali, imaju priliku prijaviti na Pokretač do 19. svibnja. Najinovativnije tri ideje nagradit će se vrlo vrijednim nagradama – novčanim iznosom u ukupnoj vrijednosti od 9000 kn te dvama STEMI robotima.

Ovom je studentskom natjecanju u cilju potaknuti mlade dionike društva na razmišljanje o relevantnim društvenim problemima koji zahvaćaju 5 vrlo širokih, a ujedno vrlo važnih područja – obrazovanje, ekonomija, mir i sigurnost, zdravstvo te očuvanje dostatnosti resursa (hrane i vode). K tome, ideja je potaknuti ih da osmisle inovativan poslovni model kojim bi oni doprinijeli rješavanju detektiranog problema izradom poslovnog modela u business model canvasu s kojim će se ovom prilikom i upoznati.

Važnost društvenog djelovanja, ali i stvaranja poduzetničkog duha kod mladog naraštaja prepoznaje i OTP banka – upravo je ona osigurala 4500 kuna za pobjednika, odnosno pobjednički tim, 2500 kuna za drugoplasirane te 2000 kn za treće mjesto. Orijentiranost prema studentima nije vidljiva samo u projektima poput ovog – kontinuirano je dokazuje svojim poslovanjem. Naime, OTP banka, svjesna ograničenosti budžeta studentske populacije, svoju ponudu obogaćuje nizom pogodnosti za istu. Za primjer ćemo uzeti besplatni paket OTP Indeks koji, između ostalog, čini besplatno otvaranje i vođenje tekućih, deviznih i žiroračuna, besplatno internetsko i mobilno bankarstvo, besplatna Visa web prepaid kartica za sigurniji online shopping, beskontaktna kartica za izbjegavanje čekanja u redu tijekom izlazaka i festivala, a korištenjem paketa može se uštedjeti i do 542 kune godišnje.

OTP banka, kao sponzor natjecanja i ključan partner u njegovoj realizaciji, dat će svoj doprinos i u donošenju odluke o pobjednicima Pokretača. Martina Delić, voditeljica tima za marketinšku suradnju OTP banke u Zagrebu, jedna je od ukupno 3 člana stručnog žirija koji će u finalu natjecanja, zakazanom za 29. svibnja, po završetku pitcha dodijeliti bodove za prezentaciju poslovnog modela, poduzetnički potencijal i društveni utjecaj ideja desetorice finalista.

Niz je valjanih razloga za prijavu, stoga učinite to do nedjelje u 23:59. Sve potrebne informacije vezane uz sudjelovanje možete pronaći na stranici Studentskog informativnog kutka, udruge koja organizira natjecanje – sik.hr/pokretac.

Komentari na članak

Vezani članci

Alumnus - Osijek

Koncentriranija završnica donijela je Alumnusu visoku pobjedu

Alumnus pobjedom protiv Osijeka skočio na 4. mjesto

'Studenti' nisu imali nimalo lak zadatak protiv ekipe Osijeka, ali pokazali su da, kada je najpotrebnije, imaju sposobnosti i vještine da izvuku povoljan rezultat.

Shopping

Studentske financije

Pet najlakših načina za uštedu

Ako ste i vi jedan od onih studenata koji se bore s upravljanjem svojim budžetom, isprobajte naše ideje i manje ćete trošiti.

Tim "A je to"

Studentsko natjecanje

Završnicu „Smartupa” obilježile sjajno izbrušene ideje, tim s FER-a odnio pobjedu

Pobjedu na ovogodišnjem „Smartupu” odnijela je ekipa A je to s Fakulteta elektotehnike i računarstva te ekonomije koju čine Luka Posilović, Karlo Siladi, Marin Parmać, Dorjan Ljubenko i Matea Vlašić. Pobjedom su osvojili novčanu nagradu od 8000 kuna te plasman na „Startup University Competition” na razini Hrvatske.

isto

Studentsko natjecanje „Pokretač“

Što je društveno poduzetništvo i zašto je važno?

Društveno se poduzetništvo u Hrvatskoj i svijetu primjenjuje već neko vrijeme različitim oblicima socijalnog djelovanja. Studentskim natjecanjem Pokretač ukazat će se na važnost što češće primjene društvenog poduzetništva unutar ljudske zajednice.

Air Cargo Challenge 2017

Studentsko natjecanje

Više od 250 studenata upravljat će letjelicama na zagrebačkom izdanju "Air Carga"

Čak 36 timova prijavljeno je na novo izdanje međunarodnog studentskog natjecanja "Air Cargo Challenge" koje će se održati od 8. do 11. kolovoza na FSB-u i aeromodelarskom dijelu aerodroma Lučko.