Studentsko natjecanje

Nagrađuju se najinovativniji studenti na SIK-ovu natjecanju „Pokretač”; OTP banka osigurala 9000 kn

Pokretač, vizual

Važnost društvenog djelovanja, ali i stvaranja poduzetničkog duha kod mladog naraštaja prepoznaje i OTP banka – upravo je ona osigurala 4500 kuna za pobjednika, odnosno pobjednički tim, 2500 kuna za drugoplasirane te 2000 kn za treće mjesto.

Svi se studenti natjecateljskog duha, na kojem god hrvatskom sveučilištu, veleučilištu ili visokoj školi studirali, imaju priliku prijaviti na Pokretač do 19. svibnja. Najinovativnije tri ideje nagradit će se vrlo vrijednim nagradama – novčanim iznosom u ukupnoj vrijednosti od 9000 kn te dvama STEMI robotima.

Ovom je studentskom natjecanju u cilju potaknuti mlade dionike društva na razmišljanje o relevantnim društvenim problemima koji zahvaćaju 5 vrlo širokih, a ujedno vrlo važnih područja – obrazovanje, ekonomija, mir i sigurnost, zdravstvo te očuvanje dostatnosti resursa (hrane i vode). K tome, ideja je potaknuti ih da osmisle inovativan poslovni model kojim bi oni doprinijeli rješavanju detektiranog problema izradom poslovnog modela u business model canvasu s kojim će se ovom prilikom i upoznati.

Važnost društvenog djelovanja, ali i stvaranja poduzetničkog duha kod mladog naraštaja prepoznaje i OTP banka – upravo je ona osigurala 4500 kuna za pobjednika, odnosno pobjednički tim, 2500 kuna za drugoplasirane te 2000 kn za treće mjesto. Orijentiranost prema studentima nije vidljiva samo u projektima poput ovog – kontinuirano je dokazuje svojim poslovanjem. Naime, OTP banka, svjesna ograničenosti budžeta studentske populacije, svoju ponudu obogaćuje nizom pogodnosti za istu. Za primjer ćemo uzeti besplatni paket OTP Indeks koji, između ostalog, čini besplatno otvaranje i vođenje tekućih, deviznih i žiroračuna, besplatno internetsko i mobilno bankarstvo, besplatna Visa web prepaid kartica za sigurniji online shopping, beskontaktna kartica za izbjegavanje čekanja u redu tijekom izlazaka i festivala, a korištenjem paketa može se uštedjeti i do 542 kune godišnje.

OTP banka, kao sponzor natjecanja i ključan partner u njegovoj realizaciji, dat će svoj doprinos i u donošenju odluke o pobjednicima Pokretača. Martina Delić, voditeljica tima za marketinšku suradnju OTP banke u Zagrebu, jedna je od ukupno 3 člana stručnog žirija koji će u finalu natjecanja, zakazanom za 29. svibnja, po završetku pitcha dodijeliti bodove za prezentaciju poslovnog modela, poduzetnički potencijal i društveni utjecaj ideja desetorice finalista.

Niz je valjanih razloga za prijavu, stoga učinite to do nedjelje u 23:59. Sve potrebne informacije vezane uz sudjelovanje možete pronaći na stranici Studentskog informativnog kutka, udruge koja organizira natjecanje – sik.hr/pokretac.

Komentari na članak

Vezani članci

Studentska "bauštela" na TVZ-u

Mobile Challenge Cup 2016

Studentska "bauštela" na TVZ-u

Tijekom sljedećih pet ponedjeljaka najbolji stručnjaci iz tvrtki Five, SPAN, Infinum, Nanobit i Mobendo dolaze kako bi kroz preostalih pet tema - Design, Development, Project Management, Marketing i Pitch - zainteresiranima podijelili dio svog bogatog iskustva. Ulaz je slobodan.

Finale natjecanja Freshhh 2019.

Finale u Mađarskoj

Hrvatski studenti primili posebnu nagradu u sklopu 12. izdanja natjecanja Freshhh

Ovogodišnje izdanje natjecanja Freshhh privuklo je više od 1000 timova iz preko 70 zemalja svijeta. Prvo mjesto osvojio je francuski tim Road to Buda i nizozemski tim Snelle Planga, a hrvatski tim Godot primio je posebnu nagradu zbog inovativnosti u razvoju programa privlačenja talenata. 

Ready, steady, code!

Studenti programeri

„Ready, steady, code!“ prvo je hrvatsko natjecanje primljeno u međunarodnu ligu

U tijeku su prijave za 24-satno intenzivno programersko natjecanje koje će se održati u Varaždinu 26. studenog.

Rad na laptopu

Studentsko natjecanje

Otvorene prijave za COMBIS hackathon, 24-satno programiranje

COMBIS hackathon try{code}catch održat će se 8. i 9. travnja 2017. Sudjelovati mogu svi redovni i izvanredni studenti koji se prijave najkasnije do 31. ožujka 2017. godine.

Božica pravde

Mladi i uspješni

Studenti zagrebačkog Pravnog fakulteta ponovno briljirali na regionalnom natjecanju

U konkurenciji 12 kvalificiranih klubova iz 7 država regije zagrebački je tim pokazao najbolje znanje iz područja ljudskih prava, izvrsno poznavanje judikature Europskog suda za ljudska prava iz Strasbourga te ponovno dokazao briljantne retoričke sposobnosti.