Ohrabrivanje studenata

Nagradno putovanje za sudionike projekta "Od studenta do poduzetnika"

Sveučilišna knjižnica u Splitu

Aktivne sudionike dvaju dana održavanja projekta "Od studenta do poduzetnika" očekuje nagradno vikend putovanje u Osijek, u sklopu posjeta Osječkom software cityju.

Idućeg utorka i srijede, 24. i 25. listopada, tradicionalno se nastavlja s projektom Od studenta do poduzetnika kako bi se ohrabrili studenti koji žele izraziti svoju kreativnost, pokazati svoja znanja i vještine u poduzetništvu. Organiziraju ga dvije studentice splitskog Ekonomskog fakulteta – Gabriela Prtajin i Ivana Ruščić – koje su nam otkrile najvažnije detalje o njegovom drugom izdanju.

Projekt se ove godine održava dva dana na splitskom Sveučilištu?

Tako je, prvi dan određen je za predavanja mladih koji su nedavno bili studenti, a danas su poduzetnici, odnosno poslodavci. Oni će ispričati svoja iskustva i, nadamo se, motivirati studente da realiziraju svoje poduzetničke ideje. Drugi dan namijenjen je radionici platna poslovnog modela, gdje će studenti, između ostalog, imati priliku osvojiti nagradno putovanje.

Recite nam malo više o samim predavačima.  

Predavači su redom mladi poduzetnici koji dolaze iz različitih branši pa tako imamo predstavnike IT industrije, dečka iz Consulting poduzeća, curu iz popularne modne linije, mladi par iz prehrambene industrije te još nekoliko zanimljivih gostiju.

Foto: Gabriela Prtajin i Ivana Ruščić

Projekt je predviđen za utorak i srijedu?

Pozivamo sve studente željne znanja i novih iskustava da nam se pridruže u utorak u 10 sati u sjevernom tornju Sveučilišne knjižnice, lako ćete prepoznati naše volontere. Predavanja će završiti oko 13 sati. Drugog dana radionica počinje također u 10 sati.

Spomenuli ste nagradno putovanje?

U pravu ste, nagradno vikend putovanje u Osijek, u sklopu posjeta Osječkom software cityju, za studente koji će doći oba dana i aktivno sudjelovati.

Potvrdite i vi svoj dolazak na Facebook događaju.

Komentari na članak

Vezani članci

Saša Dešić, Ericsson Nikola Tesla

Summer camp za studente u organizaciji Ericssona Nikola Tesla

Saša Dešić i Robert Lakovnik iz Ericssona Nikola Tesla: „30% studenata koji prođu Summer camp zaposlimo!“

Dr. sc. Saša Dešić i Robert Lakovnik iz Ericssona Nikola Tesla otkrivaju koliko molba za posao i motivacijsko pismo utječu na proces odabira zaposlenika te koliko studenata primaju na posao.

TVZ potpisivanje Politehnika 2025

Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju

TVZ projekt osigurao tri milijuna kuna iz sredstava Europskog socijalnog fonda

Najveće hrvatsko veleučilište, Tehničko veleučilište u Zagrebu, osiguralo je tri milijuna kuna iz sredstava Europskog socijalnog fonda za konkretna unapređenja u području specijalističkih stručnih diplomskih studija politehnike.

Dubrovnik

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU

Stručna praksa u Uredu DNŽ u Bruxellesu za dubrovačke studente

Dubrovački će studenti moći odraditi stručnu praksu u Bruxellesu, a tamošnji Ured DNŽ-a pokrit će im troškove smještaja. Prijave se zaprimaju do 7. travnja.

Sven Pal

Intervju s predsjednikom Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci

Sven Pal, predsjednik SZSuR-a:„Ako studenti žele promjene, moraju krenuti sami od sebe."

U ponedjeljak istječe rok prijava kandidatura za studentske izbore, a tom prilikom uhvatili smo trenutnog predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, Svena Pala, da nam ukratko objasni rad Studentskog zbora i istakne važnost izlaska na ove izbore.

Udruge

Projekt „Informiranje – pravo mladih”

Poziv udrugama na predstavljanje pozitivnih strana volontiranja i uspješnoga zaposlenja

„Informativni ponedjeljci” održavaju se jednom mjesečno, a u svibnju se bave temom volontiranja koje pomaže mladima da pronađu željeni posao. SIK poziva udruge da vlastitim primjerom i iskustvima predstave mladima pozitivne i uspješne strane volontiranja koje vode do profesionalnog uspjeha i zaposlenja.