LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ujedinjenje mladih Europljana

Nagrađivanom studentskom projektu „Europe on Track“ u fokusu održivost i klimatske promjene

AEGEE-Zagreb spremno započinje s 5. izdanjem projekta „Europe on Track“. U njegovu će se sklopu od 24. do 28. ožujka na različitim zagrebačkim lokacijama održati niz aktivnosti posvećenih održivosti i klimatskim promjenama.

AEGEE-Zagreb spremno započinje s 5. izdanjem projekta „Europe on Track“. U njegovu će se sklopu od 24. do 28. ožujka na različitim zagrebačkim lokacijama održati niz aktivnosti posvećenih održivosti i klimatskim promjenama.

Za one koje zanimaju teme kao što su pametni gradovi, klimatske promjene, održivost, gospodarenje otpadom, zaštita okoliša i budućnost, Udruga studenata Europe – AEGEE-Zagreb pripremila je projekt koji će ih zasigurno zainteresirati. Više o navedenim područjima moći će se saznati od relevantnih stručnjaka, ali i umrežiti s mladim istomišljanicima kroz Europe on Track 5: Održivost i klimatske promjene. 

Konferencija u sklopu projekta održat će se na različitim lokacijama u Zagrebu od 24. do 28. ožujka 2018. godine Ulaz je na sav program slobodan za sve studente i mlade, osim na radionice za koje se potrebno prijaviti.

Europe on Track projekt je, dakle, mladih koji nastoje podići svijest, stvoriti prostor za raspravu i prikupiti mišljenja mladih Europljana o važnim društvenim pitanjima. Uz partnerstvo s Interrailom devetero mladih ambasadora u tri tima (jedan snimatelj, fotograf i novinar) mjesec dana putuje vlakom po Europi kako bi vodili radionice, intervjuirali građane i organizirali razne debate i diskusije u suradnji s lokalnim organizatorima iz 30 gradova po cijeloj Europi.

Projekt je 2013. osvojio European Charlemagne Youth Prize koju dodjeljuje Europski parlament, a ove je godine spremno započeo svoje 5. izdanje uz iznimno aktualnu temu: održivost i klimatske promjene, te uz partnerstvo s prijateljem projekta – Nextbike Croatia.

AEGEE je jedna od najvećih interdisciplinarnih studentskih organizacija u Europi, koja promovira europsku svijest preko studentske mobilnosti, komunikacije i integracije između studenata Europe, a AEGEE-Zagreb jedna je od najuspješnijih lokalnih podružnica u regiji, osnovana 1993. godine, koja trenutno broji oko 70 članova. U proteklih 25 godina organizirala je niz uspješnih događaja za domaće i strane studente poput ljetnih škola, tematskih projekata, kulturnih razmjena, konferencija, edukativnih radionica, izleta, diskusija, teambuildinga i proslava.

Kompletan program i dodatne informacije nalaze se na službenom Facebook događaju.

FOTO: PINTEREST