Arhitektonski fakultet u Zagrebu

Nagrađeni najbolji studentski projekti Studija dizajna

Sveučilište u Zagrebu

Čak četiri nagrade i sedam priznanja dodijeljeno je studentima Arhitektonskog fakulteta za najbolje projekte u prethodnoj akademskoj godini.

Na svečanosti održanoj 26. listopada u prostoru Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu dodijeljene su godišnje nagrade i priznanja studentima autorima najboljih projekata nastalih u akademskoj godini 2015/2016. Radi se o ukupno četiri nagrade i sedam priznanja.

Projekti su nastali u okviru kolegija Industrijski dizajn i Vizualne komunikacije na preddiplomskom i diplomskom studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Dobitnici nagrada su: Luka Palestrina Mazić, Andrej Đukić, Ivana Bačanek i Vanja Perković. Dobitnici godišnjih priznanja su: Eva Šmuc, Filip Kovačić, Andrej Đukić, Tamara Petruša, Valentino Večerić, Hana Tintor i Nika Tecilazić.

Prilikom donošenja odluke o dobitnicima mjerodavno je povjerenstvo procjenjivalo radove na temelju više kriterija. Između ostalih, razmatrala se inovativnost i kreativnost projekta, njegova pozitivna društvena usmjerenost, praktična primjenjivost te pozitivan doprinos dizajnerskoj struci.

Komentari na članak

Vezani članci

Akademski zec 2018

Promocija zdravog načina života

Akademski zec – nova utrka studenata i djelatnika Sveučilišta u Rijeci

U protekle četiri godine trčalo je gotovo 400 natjecatelja, a prijave su za peto izdanje Akademskog zeca otvorene do 20. svibnja.

Camilla Lucerna

Kulturna događanja u Osijeku

Camilla Lucerna i (ne)poznate žene na Filozofskom fakultetu

Na Filozofskom fakultetu u Osijeku postavlja se izložba koja se bavi životom i radom istaknute zagrebačke germanistice i slavistice, spisateljice i pedagoginje Camille Lucerne. A povodom njenog zatvaranja, održat će se i predavanje o Osječankama koje su obogatile matičnu društvenu sredinu.

Sveučilište u Zagrebu

349. akademska godina

Proslava Dana Sveučilišta u Zagrebu

Na početku 349. akademske godine, rektor prof. dr. sc. Damir Boras dodijelit će posebna priznanja studentima i profesorima Sveučilišta u Zagrebu.

Izložba "Foto Synthese"

Otvorenje izložbe

Besplatni „izlet” u Brazil uz fotografije Ricarda de Vicqa

„Foto Synthese” međunarodno priznatog umjetnika istražuje jedinstvenu i zadivljujuću tropsku prirodu Brazila. Seriju fotografija moguće je pogledati sve do 2. listopada.

Izložba "Distraktibilnost"

Samostalne izložbe

Galerija SKC predstavlja prvu mladu umjetnicu koja probija „Zvučni zid“

Otvorena je izložba „Distraktibilnost“ Mirne Pokorić. Ova samostalna izložba označava napuštanje „sigurne“ zone obrazovanja i adekvatnu prezentaciju umjetnice javnosti.