Arhitektonski fakultet u Zagrebu

Nagrađeni najbolji studentski projekti Studija dizajna

Sveučilište u Zagrebu

Čak četiri nagrade i sedam priznanja dodijeljeno je studentima Arhitektonskog fakulteta za najbolje projekte u prethodnoj akademskoj godini.

Na svečanosti održanoj 26. listopada u prostoru Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu dodijeljene su godišnje nagrade i priznanja studentima autorima najboljih projekata nastalih u akademskoj godini 2015/2016. Radi se o ukupno četiri nagrade i sedam priznanja.

Projekti su nastali u okviru kolegija Industrijski dizajn i Vizualne komunikacije na preddiplomskom i diplomskom studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Dobitnici nagrada su: Luka Palestrina Mazić, Andrej Đukić, Ivana Bačanek i Vanja Perković. Dobitnici godišnjih priznanja su: Eva Šmuc, Filip Kovačić, Andrej Đukić, Tamara Petruša, Valentino Večerić, Hana Tintor i Nika Tecilazić.

Prilikom donošenja odluke o dobitnicima mjerodavno je povjerenstvo procjenjivalo radove na temelju više kriterija. Između ostalih, razmatrala se inovativnost i kreativnost projekta, njegova pozitivna društvena usmjerenost, praktična primjenjivost te pozitivan doprinos dizajnerskoj struci.

Komentari na članak

Vezani članci

Facebook aplikacija

Brucošijada FER-a

Glazbena poslastica za „fanove” Brucošijade FER-a: pogodite izvođače i osvojite bogate nagrade

Cilj natječaja je pogoditi što više od 12 bendova koji će nastupiti na ovogodišnjoj Brucošijadi. Igrači imaju samo jedan pokušaj, a natječaj traje tjedan dana, odnosno do objave prve runde izvođača ovogodišnje Brucošijade.

Aljoša Rebolj

Izložba u Laubi

Kazalište Tomaža Pandura u objektivu Aljoše Rebolja

Tomaž Pandur bio je jedan od najznačajnijih suvremenih kazališnih redatelja koji je svojim radom i suradnjom s Hrvatskim narodnim kazalištem, Dubrovačkim ljetnim igrama i drugima trajno obilježio i pridonio hrvatskoj kazališnoj sceni.

Otvorenje samostalne izložbe Ane Sabolić pod nazivom "Get lost please"

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci

Otvorenje samostalne izložbe Ane Sabolić pod nazivom "Get lost please"

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci poziva na otvorenje samostalne izložbe Ane Sabolić pod nazivom "Get lost please" koja će se održati u petak 23. listopada 2015. u 20 sati u Galeriji SKC u Omladinskom kulturnom centru Palach.

VERN - Rotterdam 2014.

Doprinos razvoju studentskoga sporta

Mateji Magličić i Futsal ekipi VERN-a nagrade Hrvatskog akademskog sportskog saveza

Ministar Mornar istaknuo je važnost sveučilišnog sporta koji danas okuplja oko 25 000 studenata te naglasio kako očekuje da će sveučilišni sport u budućnosti biti tretiran po uzoru na praksu koja se u sklopu Nacionalnog sveučilišnog sportskog saveza (NCAA) njeguje u Americi.

Zgraf 12

Izložba grafičkog dizajna i virtualnih komunikacija

Otvoren natječaj za izlaganje na Zgrafu

Zgraf od osnutka 1975. godine okuplja i dovodi u Zagreb dizajnere, teoretičare i kritičare iznimnih inozemnih karijera s namjerom propitivanja temeljnih problema i položaja dizajna u suvremenom društvu